ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων

Νέο σύστημα: Αλλάζουν όλα στις ειδικότητες των γιατρών

<< < (3/9) > >>

Γιώργος Κανελλόπουλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΦαντάζομαι ότι συνήθως την τελική απόφαση για τον ασθενή θα την έχει κάποιος επιμελητής.

--- Τέλος παράθεσης ---

Ο κανόνας στα μικρά επαρχιακά νοσοκομεία είναι να διαχειρίζεται ο ειδικευόμενος/αγροτικός το περιστατικό στο ΤΕΠ. Αν χρειαστεί τον ειδικό και τον ενοχλήσει στο τηλέφωνο, η απάντηση είναι "κάνε εισαγωγή και θα τον δω στην απογευματινή επίσκεψη/αύριο" Οπότε κάνει εισαγωγή σχεδόν σε όλα -γιατί να πάρει την ευθύνη;- παραγγέλνει ένα κιλό εξετάσεις και βάζει ό,τι αγωγή έβαζε ο ειδικευόμενος που του έδειχνε τα κόλπα στις πρώτες εφημερίες.
(Αλλά νομίζω ξεφύγαμε από το θέμα)

ioka:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος :D Εδώ επιτρέπουν στον αγροτικό ιατρό -ιατρό χωρίς ειδικότητα- να ανοίξει και να λειτουργήσει το δικό του ιατρείο...

--- Τέλος παράθεσης ---

Εγώ πάντως δεν κάθομαι να περιμένω, γιατί η τσέπη μου είναι άδεια. Θα ανοίξω το ιατρείο μέσα στον επόμενο μήνα. Έχω αποφασίσει το μέρος και τρέχω για τα διαδικαστικά. Μίλησα πριν δυο μέρες και με έναν γνωστό μας γιατρό, οικογενειακό φίλο, που έχει και αυτός ιατρείο χωρίς ειδικότητα. Είναι 57 ετών και μου έδωσε και κάποια δικά του στοιχεία από το ιατρείο του. Η πλειοψηφία των περιστατικών στο ιατρείο του είναι λοιμώξεις αναπνευστικού, ήπια-μέτρια υπέρταση, διαβήτης τύπου 2, οσφυαλγία, οστεοαρθρίτιδα, ουρολοιμώξεις, ΝΦΔ, γαστροπάθεια, σιδηροπενία, γαστρεντερίτιδα, υπερλιπιδαιμία, ουρική αρθρίτιδα, κολικός νεφρού, κολίτιδα, βρογχίτιδα. Αυτά τα παραπάνω, από ότι μου είπε, αποτελούν το 80% των περιστατικών. Όλα τα υπόλοιπα τα παραπέμπει σε ειδικούς ή στο νοσοκομείο. Κρατώντας όμως αυτό το 80% έχει βγάλει ένα πολύ πολύ καλό μεροκάματο. Τον ρώτησα αν με συμφέρει οικονομικά και μου είπε ότι όσα βγάζουν οι συμφοιτητές του(που δουλεύουν σε νοσοκομεία) με χίλια βάσανα και εφημερίες και ξενύχτια αυτός τα βγάζει πολλαπλάσια και χωρίς κόπο. Δεν υποτιμάει τη δουλειά των νοσοκομειακών γιατρών, ίσα-ίσα τους θεωρεί ήρωες, αλλά αυτός προτιμάει το ιδιωτικό ιατρείο. Με συμβούλεψε να κάνω την ειδικότητα, όταν έρθει η σειρά μου να διοριστώ και να μην τα εγκαταλείψω, γιατί μετά σας ειδικός στο ιδιωτικό ιατρείο θα έχω πιο μεγάλη πελατεία. Αν αυτός χωρίς ειδικότητα έχει πλουτίσει φαντάσου να είχε και ειδικότητα. Κατηγορείστε με αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ούτε μπορώ να περιμένω μερικά χρόνια για να μπω στην ειδικότητα γιατί δεν έχω κανέναν να με ταΐζει μέχρι τότε. Θέλω να ζήσω ανεξάρτητος και να κάνω και οικογένεια, όχι όταν γεράσω. Πιστεύω ότι με το ιατρείο θα βγάζω περισσότερα από τα 1000 του εοπυ ή από το ταμείο ανεργίας. Ότι βγάλω παραπάνω καλοδεχούμενο θα είναι.

EzeΤΡΟΛ:
Ο συνάδελφος-οικογενειακός φίλος σας, πρέπει να λειτουργεί το ιατρείο του από την εποχή του πλειστοκαίνου (εδώ και 30 χρόνια, αν ξεκίνησε στα 27 του), δηλαδή από την εποχή ακόμη που ο ανταγωνισμός ήταν ανύπαρκτος και ο ιατρός δυσεύρετος.

Αλήθεια, έχει δυνατότητα συνταγογράφησης για λογαριασμό ασφαλιστικών ταμείων; Δηλώνει το εισόδημά του στην Εφορία; Αν ναι, εξακολουθεί να είναι ευχαριστημένος, τη στιγμή που υπόκειται σε 40% φορολόγηση;  

anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος έχει και αυτός ιατρείο χωρίς ειδικότητα. Είναι 57 ετών

--- Τέλος παράθεσης ---
Απορία: Γιατί δεν έχει κάνει ειδικότητα, δεν άνοιξε ακόμα η θέση του για ειδίκευση σε νοσηλευτικό ίδρυμα; ???

timex:
Γιατί να κάνει ειδικότητα και να φάει όλη τη λάντζα στη μάπα τη στιγμή που είχε στρώσει το ιατρείο του;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση