ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων
Νέο σύστημα: Αλλάζουν όλα στις ειδικότητες των γιατρών
Zachariadis:
Σε τί ακριβώς θα εξετάζονται οι νέοι ιατροί ; Κάπως παράλογο μου φαίνεται αυτό με την έννοια ότι αυτά τα παιδιά μόλις έχουν ολοκληρώσει της βασικές
ιατρικές τους σπουδές και προφανώς εξετάστηκαν στα πτυχιακά μαθήματα με επιτυχία.
Μήπως θα εξεταστούν σε ύλη που σχετίζεται με την ειδικότητα που επιθυμούν να ακολουθήσουν;Δηλ θα είναι άλλες οι
ερωτήσεις στον υποψήφιο για έναρξη ειδικότητας Παθολόγίας και άλλες π.χ σε αυτόν που ζητάει χειρουργική ειδικότητα;;
'Αν τα θέματα θα είναι κοινά για όλους ,σε τί θα εξετάζονται που θα είναι διαφορετικό απο αυτό που ήδη έκαναν ;
Χωρίς αμφιβολία το πρόβλημα της αναμονής για ειδικότητα είναι μεγάλο.
Έχω την αίσθηση όμως ότι η εισαγωγή εξετάσεων για έναρξη ειδικότητας κατα κάποιο τρόπο "ακυρώνει" το πτυχίο της Ιατρικής σχολής.
Γ.Κτιστάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈχω την αίσθηση όμως ότι η εισαγωγή εξετάσεων για έναρξη ειδικότητας κατα κάποιο τρόπο "ακυρώνει" το πτυχίο της Ιατρικής σχολής.
--- Τέλος παράθεσης ---
Η΄ προετοιμάζει τον δρόμο των πιστωτικών μονάδων στα επιμέρους μαθήματα, ανάλογα την ειδικότητα που θέλει ο υποψήφιος (το είχαν προτείνει παλιότερα και δεν πέρασε) και την επιλογή ειδικότητας κατά την προπτυχιακή εκπαίδευση.
ioka:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε τί ακριβώς θα εξετάζονται οι νέοι ιατροί ; Κάπως παράλογο μου φαίνεται αυτό με την έννοια ότι αυτά τα παιδιά μόλις έχουν ολοκληρώσει της βασικές ιατρικές τους σπουδές και προφανώς εξετάστηκαν στα πτυχιακά μαθήματα με επιτυχία.
Μήπως θα εξεταστούν σε ύλη που σχετίζεται με την ειδικότητα που επιθυμούν να ακολουθήσουν;
--- Τέλος παράθεσης ---
Μήπως δεν είναι παράλογο όταν έναν νεοειδικευόμενο πχ στην παθολογία τον βάζουν να εφημερεύει στα ΤΕΠ ή να εξετάζει στα εξωτερικά ιατρεία και χωρίς την επίβλεψη κανενός; Και μη μου πείτε ότι δεν γίνεται κάτι τέτοιο, τουλάχιστον σε επαρχιακά νοσοκομεία και κλινικές είναι ο κανόνας. Εκτός αν όσοι γνωρίζω είναι διάνοιες και τους το επιτρέπουν. Πολλά πρέπει να αλλάξουν σ' αυτή τη χώρα είμαστε ένα γενικό μπάχαλο :'(
Δημήτρης Μακρέας:
Δηλαδή, αν ξέρουν απέξω τα εκατοντάδες σύνδρομα, θα μπορούν να εφημερεύουν μόνοι τους, ή θα μάθουν ως δια μαγείας να εξετάζουν...
Zachariadis:
Εγγραφή ή Είσοδος
Μήπως δεν είναι παράλογο όταν έναν νεοειδικευόμενο πχ στην παθολογία τον βάζουν να εφημερεύει στα ΤΕΠ ή να εξετάζει στα εξωτερικά ιατρεία και χωρίς την επίβλεψη κανενός; Και μη μου πείτε ότι δεν γίνεται κάτι τέτοιο, τουλάχιστον σε επαρχιακά νοσοκομεία και κλινικές είναι ο κανόνας. Εκτός αν όσοι γνωρίζω είναι διάνοιες και τους το επιτρέπουν. Πολλά πρέπει να αλλάξουν σ' αυτή τη χώρα είμαστε ένα γενικό μπάχαλο :'(
--- Τέλος παράθεσης ---
:D Εδώ επιτρέπουν στον αγροτικό ιατρό -ιατρό χωρίς ειδικότητα- να ανοίξει και να λειτουργήσει το δικό του ιατρείο...
Υποτίθεται ότι έχεις πάρει την βασική ιατρική εκπαίδευση στην οποία περιλαμβάνεται και η ολοκληρωμένη εξέταση του ασθενή.
Άλλο να "υποδέχεσαι" τον ασθενή στα ΤΕΠ /ΕΙ και να κάνεις τον αρχικό έλεγχο και άλλο να τον "διώξεις"μόνος σου ως νέος ειδικευόμενος.
Φαντάζομαι ότι συνήθως την τελική απόφαση για τον ασθενή θα την έχει κάποιος επιμελητής.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση