Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
25 Νοεμβρίου 2024, 13:38:11

Αποστολέας Θέμα: Η τρομοκρατία της Κρίσης.  (Αναγνώστηκε 2038 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

29 Σεπτεμβρίου 2011, 13:32:41
Αναγνώστηκε 2038 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
29.09.11
από το blog του συγγραφέα Νίκου Δήμου.



Με πολλούς τρόπους τρομοκρατεί η Κρίση – αλλά εμάς τους σχολιαστές με έναν ιδιαίτερο. Μας περιορίζει τα θέματα, μας υποχρεώνει να γράφουμε μόνο γι αυτήν.

Το περασμένο μου κείμενο («Τα μυαλά μας και μία λίρα») είχε σχέση με την Κρίση. Με αφορμή μία παλιά ελληνική ταινία που ξαναείδα, έγραφα για την οικονομική αβεβαιότητα στη μεταπολεμική Ελλάδα και την κυριαρχία τότε της χρυσής λίρας – και σήμερα του χρυσού σε σχέση με το ευρώ.

Ωστόσο το δέκατο έκτο σχόλιο (ανώνυμου) αναγνώστη στην online LiFO έγραφε το εξής:

«Καλύτερα ο Δήμου να καταπιαστεί με τη καυτή πραγματικότητα.
Ποιος φταίει..?
τι πρέπει ν' αλλάξει..?
Τι προτείνει ο ίδιος ..?».


Δηλαδή ακόμα κι όταν γράφεις πλάγια για την Κρίση, σε ανακαλούν στην τάξη: Όχι, πρέπει να ασχοληθείς μόνο και αποκλειστικά με αυτήν, να αποκαλύψεις αιτίες και θεραπείες!

Η ζωή βέβαια συνεχίζεται. Και μέσα στην Κρίση οι άνθρωποι ερωτεύονται, χαίρονται (ναι, συμβαίνει κι αυτό) αρρωσταίνουν, γεννιούνται, πεθαίνουν.

Αλλά εσύ δεν δικαιούσαι να γράψεις για όλα αυτά. «Των οικιών ήμών εμπιπραμένων…» ή, νεοελληνικά, «εδώ ο κόσμος χάνεται…».

Είχα γράψει άλλο κείμενο για αυτή τη Πέμπτη. Κάτι για τον συγγραφέα και την προσπάθειά του να πιάσει κάποτε το «Αριστούργημα». Ήδη πριν να διαβάσω τα σχόλια είχα ενδοιασμούς. Εδώ καιγόμαστε κι εσύ τα συγγραφικά σου εσώψυχα… Ένιωσα ενοχές. Τελικά το έβαλα στο blog μου. Θα το βρείτε εκεί: doncat.blogspot.com.

Αυτό έχει συμβεί αρκετές φορές. Τα καλύτερα κείμενά μου ξεκινάνε για δω και καταλήγουν στο blog, που είναι πιο προσωπικό κι ελεύθερο. Η Κρίση με κάνει και αυτολογοκρίνομαι συνεχώς.

Αλλά ΩΣ ΕΔΩ! Η τρομοκρατία της Κρίσης δεν θα περάσει. Θα πάψω να νιώθω ένοχος επειδή σκέπτομαι, νιώθω και γράφω άλλα πράγματα.

Κι αυτό δεν αφορά μόνον εμένα – αλλά όλους μας. Όλοι αισθανόμαστε τρομοκρατημένοι από την κρίση. Ντρεπόμαστε να σκεφθούμε και να κάνουμε αυτά που νιώθουμε. Έτσι όμως επιτείνουμε και χειροτερεύουμε τα πράγματα. Π.χ. υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να ξοδέψουν, αλλά φοβούνται, περιορίζονται – και βουλιάζουν περισσότερο την οικονομία.

Να μία πρόταση για την Κρίση, αγαπητέ σχολιαστή. Φτάνει η οδύνη – δεν χρειάζεται και η τρομοκρατία!


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

29 Σεπτεμβρίου 2011, 15:28:21
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Προφανώς, ο κ. Δήμου-Μπενρουμπής, ακόμη διαθέτει στο σπίτι του ηλεκτρικό ρεύμα και ADSL, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι από εμάς που τον διαβάζουμε από τις οθόνες των Η/Υ μας.
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Σεπτεμβρίου 2011, 15:45:11 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: