ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Αντιγριππικός εμβολιασμός
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣύμφωνα με τον αντιπρόσωπο μιας από τις παρακάτω εταιρείες, για το Φθινόπωρο του 2017 οι τιμές των αντιγριππικών εμβολίων θα έχουν ως εξής:
Το τριδύναμο Influvac έχει λιανική τιμή 5,73 €
Το τετραδύναμο Fluarix έχει Λιανική Τιμή 10,72 €
Το τετραδύναμο Vaxigrip Tetra έχει Λιανική Τιμή 13,73 €
--- Τέλος παράθεσης ---
Στις 06/10/2017 ρώτησα Φαρμακοποιό αν, σε περίπτωση που γράψω το τετραδύναμο Inj Fluarix, μπορεί να το αλλάξει στο επίσης τετραδύναμο Inj. Vaxigrip Tetra. Μου απάντησε ότι ΔΕΝ μπορεί.
Μου είπε επίσης ότι σε γενικές γραμμές οι αποθήκες έχουν πιο πολλά Vaxigrip Tetra από ότι Fluarix.
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜου είπε επίσης ότι σε γενικές γραμμές οι αποθήκες έχουν πιο πολλά Vaxigrip Tetra από ότι Fluarix.
--- Τέλος παράθεσης ---
Λογικό δεν είναι από τη στιγμή που το πρώτο εξασφαλείζει 3 ευρώ περισσότερα στο φαρμακοποιό ενώ ο ασφαλισμένος δεν επιβαρύνεται (τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνεται ατομικά);
Αλήθεια, αυτά τα 3 ευρώ της διαφοράς μεταξύ των τετραδυνάμων Vaxigrip / Fluarix σε ποιο πλεονέκτημα αντιστοιχούν;
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή Είσοδος
Λογικό δεν είναι από τη στιγμή που το πρώτο εξασφαλείζει 3 ευρώ περισσότερα στο φαρμακοποιό ενώ ο ασφαλισμένος δεν επιβαρύνεται (τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνεται ατομικά);
Αλήθεια, αυτά τα 3 ευρώ της διαφοράς μεταξύ των τετραδυνάμων Vaxigrip / Fluarix σε ποιο πλεονέκτημα αντιστοιχούν;
--- Τέλος παράθεσης ---
Έλα μου ντε...
Οι εξηγήσεις των διαφόρων Φαρμακευτικών αντιπροσώπων δεν μου φαίνονται ιδιαίτερα πειστικές.
Δ. Κουναλάκης:
To vaxigrip tetra στην Πολωνία που δεν έχουν ηθικά πλεονεκτήματα κοστίζει 10,40€ αγορά.......
Εμάς η ανικανότητα κοστίζει κάτι παραπάνω
Argirios Argiriou:
Εύστοχο σχόλιο συναδέλφου Γενικού Ιατρού στην ομάδα "ΓΕΝΙΚΟΙ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ στο facebook:
Για κάθε 3 ασφαλισμένους που εμβολιάζουμε με Vaxigrip tetra, θα μπορούσαμε να εμβολιάσουμε 4 με Fluarix tetra.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση