ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Αντιγριππικός εμβολιασμός
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜία απλή απάντηση είναι ότι το εμβόλιο γρίπης συνιστάται γενικά λόγω της ανάγκης ανάπτυξης ανοσίας κοινότητας.
Στις ευπαθείς ομάδες προφανώς υπάρχει πολιτική απόφαση να καλύπτεται δωρεάν....
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν ξέρω (δεν νομίζω) αν αξίζει να έχεις ανοσία κοινότητας για την γρίπη. Το κόστος είναι μεγάλο για όλο τον πληθυσμό και το όφελος παροδικό (αφού τον επόμενο χρόνο θα έχεις νέα στελέχη και νέο εμβόλιο). Αρκεί η προστασία των ευπαθών ομάδων (άποψη μου βέβαια) αφού στους υπόλοιπους η ασθένεια είναι γενικά καλοήθης. Αν καλύψεις όσους έχουν κίνδυνο, ...ξέμπλεξες.
Εγγραφή ή Είσοδος.... Εγω ως παιδιατρος δυσκολευομαι να γραψω οτι ενα 5χρονο "φροτντιζει" ατομο με υποκειμενο νοσημα.
Για την περιπτωση που υπαρχει βρεφος στην οικια, ναι το συνταγογραφω δωρεαν σε ολη την οικογενεια.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν λειτουργεί αμφίδρομα;;; Αν υπάρχει ηλικιωμένος (με προβλήματα υγείας ή όχι) στην οικία. Αν η γιαγιά (""με υποκείμενο νόσημα που αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών της γρίπη"") προσέχει-φροντίζει τα παιδιά σχολικής ηλικίας δεν πρέπει να εμβολιαστούν;
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜία απλή απάντηση είναι ότι το εμβόλιο γρίπης συνιστάται γενικά λόγω της ανάγκης ανάπτυξης ανοσίας κοινότητας.
Στις ευπαθείς ομάδες προφανώς υπάρχει πολιτική απόφαση να καλύπτεται δωρεάν....
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν ξέρω (δεν νομίζω) αν αξίζει να έχεις ανοσία κοινότητας για την γρίπη. Το κόστος είναι μεγάλο για όλο τον πληθυσμό και το όφελος παροδικό (αφού τον επόμενο χρόνο θα έχεις νέα στελέχη και νέο εμβόλιο). Αρκεί η προστασία των ευπαθών ομάδων (άποψη μου βέβαια) αφού στους υπόλοιπους η ασθένεια είναι γενικά καλοήθης. Αν καλύψεις όσους έχουν κίνδυνο, ...ξέμπλεξες.
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ, θεωρητικά μιλάμε...
Η απόφαση σχετικά με το ποια εμβόλια θα καλυφθούν έχει άλλωστε και πολιτική διάσταση.
Argirios Argiriou:
Ούτε καν ο Υπουργός Υγείας δεν έχει καταλάβει ότι η κάρτα ΕΚΑΑ δίνει το δικαίωμα σε αυτόν που την έχει να καλυφθεί για ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ζητήματα σε μια ξένη χώρα της Ε.Ε.
24/09/2020
pzogr:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟύτε καν ο Υπουργός Υγείας δεν έχει καταλάβει ότι η κάρτα ΕΚΑΑ δίνει το δικαίωμα σε αυτόν που την έχει να καλυφθεί για ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ζητήματα σε μια ξένη χώρα της Ε.Ε.
24/09/2020
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό σημαίνει ότι η αγορά του εμβολίου (χωρίς συνταγή δηλαδή) απαγορεύεται;
Argirios Argiriou:
Πολύ σωστή παρατήρηση συναδέλφου Παθολόγου σε Ιατρική Ομάδα του facebook στις 28/09/2020:
Κύριε Υπουργέ!
Σήμερα (28/09/2020) ξεκινάει η συνταγογράφηση του αντιγριππικού εμβολίου. Επειδή δεν γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει με την επάρκειά του στην αγορά μήπως να προτείνουμε η συνταγή να μην έχει ημερομηνία λήξης; Για πρώτη φορά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού που το αγόραζε θα πρέπει να το συνταγογραφήσει. Φαντάζεστε να μην μπορεί να εκτελεστεί η συνταγή και να πρέπει να ξανάρθει; Ειδικά σε εποχή που συστήνουμε να μη συνωστίζονται σε χώρους Υγείας.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση