Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
22 Δεκεμβρίου 2024, 13:12:49

Αποστολέας Θέμα: Ο υπερσυνταγογράφος...  (Αναγνώστηκε 54341 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

25 Απριλίου 2014, 13:37:12
Απάντηση #105
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επιτέλους για πρώτη φορά γίνεται ουσιαστικός έλεγχος .....
Γραφείο Τύπου Υφυπουργού   -  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΕΟΠΥΥ στην προσπάθεια εξορθολογισμού των δαπανών του,.....
    Πριν απο 6 μήνες δεν έγινε το ίδιο με ~65 υπερσυνταγογράφους ΕΟΠΥΥΥΥΥΥ που τους τιμώρησαν αρχικά, μετά απο ασφαλιστικά μέτρα (ή κάτι τέτοιο) τους ξετιμώρησαν και αναμένεται (την επόμενη δεκαετία που θα συνταξιοδοτηθούν) ο έλεγχος της ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Στη λάρισα μάλιστα ήταν 6 αν θυμάμαι συνάδερφοι "ένοχοι" - ακόμα δεν αποδείχθηκε βέβαια τίποτα). Δεν μπορεί να ξεχάστηκε κιόλας αυτό...
    Ανακοίνωση που αφορά τον ΕΟΠΥΥΥΥ αλλά γίνεται απο τον υφυπουργό; Γιατί; Να προβάλλουμε λίγο το έργο της κυβέρνησης, προεκλογική περίοδο έχουμε...
   Όσο για τον έλεγχο, μήπως έπρεπε να προηγηθεί πριν τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις; Γιατί εκ των υστερων άλλα αποδεικνύονται.

25 Απριλίου 2014, 21:16:15
Απάντηση #106
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Με το τέλος της ασυδοσίας ποιός θα διαφωνούσε; Όταν όμως πχ βλέπω το μ.ο. ειδικότητας της παθολογίας στα 10.000 ευρώ (για τα φάρμακα), τι μπορεί κανείς να πει γι'αυτές τις συγκρίσεις με τους μ.ο.;
Ουσιαστικός έλεγχος θα ήταν αν πχ είχε εξεταστεί από συναδέλφους ίδιας ειδικότητας και είχε θεωρηθεί ότι πέρα από κάθε αμφιβολία πρόκειται για επαναλαμβανόμενη "κακή πρακτική".


Σε χωριουδάκι κοντά σε μας άνοιξε νέος συνάδελφος και χτύπησε 60 Κ σε φάρμακα το μήνα. Δεν πρέπει να δώσει εξηγήσεις;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μπορεί όλοι   :o  ??? οι ασθενείς μου να έχουν ένδειξη για victoza.

Τέτοιες πρακτικές πρέπει να διέπονται από κανόνες και να ελέγχονται με βάση στατιστικές. Στο Νησί σε τσιμπάνε να δώσεις εξηγήσεις αν δώσεις αντιβίωση σε πάνω από 8% των προσερχομένων με συμπτώματα λοίμωξης του Upper Respiratory Tract. Το ποσοστό μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το policy που ακολουθεί ο Ασφαλιστικός Φορέας τον οποίο χρεώνεις, αλλά κυμαίνεται στα ίδια περίπου επίπεδα ( όχι πάνω από 10% ).

Κατ'αρχήν δεν διαφωνώ με τον έλεγχο. Το αντίθετο...
Όμως οι στατιστικές είναι ένας τρόπος αντίστοιχος με τα τεκμήρια στη φορολογία. Δεν μπορούν να ελέγξουν και "ελέγχουν" μέσω στατιστικής. Κι αν σε άλλα (πιο προχωρημένα) συστήματα υγείας υπάρχει και μια λογική στη στατιστική, στο δικό μας σίγουρα δεν υπάρχει. Οι 100 "πιο σπάταλοι" γιατροί  είναι σαν τις "100 πρώτες μέρες" (της κυβέρνησης) και σαν την "έξυπνη" ταξινόμηση του e-ΔΑΠΥ.
Αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη στατιστική ας το κάνουν (άλλωστε οι ελεγκτικές εταιρείες αυτό θα κάνουν - δειγματοληπτικό έλεγχο κι όχι ένα ένα τα παραπεμπτικά όπως γινόταν παλαιότερα - άσχετα αν δεν είχε επιβληθεί να γίνεται σωστά), όμως να δουν ποιός ξεφεύγει και να τον ελέγξουν με ιατρικά κριτήρια ΚΑΙ ΜΕΤΑ να διατυμπανίσουν την κάθαρση.

11 Ιουλίου 2014, 10:20:23
Απάντηση #107
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
μετά από δικαστική περιπέτεια 15 περίπου ετών

Συνταγογραφούσε ακριβά φάρμακα, κι έβαζε παθήσεις που δεν είχαν οι ασθενείς και έγραφε επιπλέον φάρμακα. Παρακρατούσε τα βιβλιάρια των ασθενών-πελατών λέγοντας τους ότι το κάνει για να τους εξυπηρετήσει. Έτσι, τους έδινε τα δικά τους φάρμακά, ενώ εκείνος έπαιρνε τα σύνολο των φαρμάκων που ήταν συνταγογραφημένα και τα επιπλέον φάρμακα που είχε γράψει στις συνταγές τα εμπορευόταν !

Επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας της οριστική απόλυση του καθηγητή μαιευτικής γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντή της μαιευτικής-γυναικολογικής κλινικής του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της αχαϊκής πρωτεύουσας Βασίλη Τζιγγούνη.

Ο καθηγητής απολύθηκε επειδή είχε βαπτίσει βοηθό του «μαϊμού» γιατρό και του είχε αναθέσει να προβαίνει σε εξετάσεις ασθενών, να γράφει συνταγές, αλλά και να γράφει πλαστές συνταγές που ζημίωσαν τα ασφαλιστικά Ταμεία με 431.152 ευρώ, ποσό το οποίο και οικειοποιήθηκε.

Στον επίμαχο γιατρό αποδόθηκαν σωρεία αδικημάτων, τόσο πειθαρχικά όσο και ποινικά, ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του και επικύρωσε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης. Μετά τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ο εν λόγω καθηγητής παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο των μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ, για τα αδικήματα «της παράβασης καθήκοντος, ασύγγνωστης κουφότητας περί την εκπλήρωση των καθηκόντων ως καθηγητή Πανεπιστημίου και της διαγωγής απάδουσας στην αξιοπρέπεια του πανεπιστημιακού λειτουργού».

Ο καθηγητής ο οποίος διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο, τόσο στην Πάτρα όσο και στην Αθήνα, χρησιμοποιούσε συστηματικά ως βοηθό του στην πανεπιστημιακή κλινική και στα ιδιωτικά του ιατρεία τον Α.Π. Του είχε αναθέσει καθήκοντα θεράποντος γιατρού ασθενών και είχε αναλάβει την πλήρη ιατρική παρακολούθηση γυναικών με προβλήματα υπογονιμότητας.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής είχε αναθέσει στον βοηθό του, την εκτέλεση εξειδικευμένων ιατρικών πράξεων, όπως είναι εξέταση ασθενών, σπερματεγχύσεις, υπερηχογραφήματα, διαγνωστική διερεύνηση, καθορισμός θεραπευτικής και φαρμακευτικής αγωγής, κ.λπ.

Ο βοηθός ήταν μεν πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής, αλλά δεν είχε τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα, αφού δεν είχε άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος και δεν ήταν εγγεγραμμένος στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ΕΔΕ οι παράνομες ιατρικές ενέργειες του βοηθού «έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία ασθενών» και έπληξαν το κύρος του Πανεπιστημίου.

Ακόμα, ο βοηθός με την ανάθεση της συνταγογράφησης από τον καθηγητή αναγκάστηκε επειδή δεν είχε δικαίωμα υπογραφής, έβαζε στις συνταγές ονόματα άλλων γιατρών του νοσοκομείου, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τους συγκεκριμένους ασθενείς. Έτσι, ήταν χιλιάδες οι πλαστές συνταγές που είχαν εκδοθεί.

Δεν έφτανε αυτό, αλλά έγραφε στις συνταγές ψευδείς διαγνώσεις, όπως είναι «αδένωμα της υπόφησης» και συνταγογραφούσε ιδιαίτερα ακριβά φάρμακα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έβαζε παθήσεις που δεν είχαν οι ασθενείς και έγραφε επιπλέον φάρμακα.

Μάλιστα, παρακρατούσε τα βιβλιάρια των ασθενών-πελατών λέγοντας τους ότι το κάνει για να τους εξυπηρετήσει. Έτσι, τους έδινε αμέσως τα φάρμακά τους, ενώ εκείνος έπαιρνε τα σύνολο των φαρμάκων που ήταν συνταγογραφημένα και τα επιπλέον φάρμακα που είχε γράψει στις συνταγές τα εμπορευόταν. Παράλληλα, όμως με τον τρόπο αυτό τα Ασφαλιστικά Ταμεία ζημιώθηκαν με 431.152 ευρώ.

Όμως, το ΤΕΒΕ ανακάλυψε ότι υπάρχουν ύποπτες συνταγές στη συγκεκριμένη κλινική του καθηγητή και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της παράνομης ιατρικής ιστορίας. Όλες οι ενέργειες του Α.Π. ήταν σε πλήρη γνώση του καθηγητή.


Ο καθηγητής προσπάθησε με κάθε τρόπο να σώσει το βοηθό του, αλλά βούλιαξε ακόμη πιο πολύ ο ίδιος, καθώς μεταξύ των άλλων:

- Βεβαίωσε ψευδώς ότι ο Α.Π. εκπονούσε διδακτορική διατριβή.

- Προσκόμισε νοθευμένη βεβαίωση ότι ο Α.Π. ήταν εγγεγραμμένος στο ΤΣΑΥ από το 1996.

- Εξέδωσε ψευδή βεβαίωση ότι ο Α.Π. υπηρετούσε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ως «επιστημονικός συνεργάτης, λόγω αναγκαιότητας του κλινικού μέρους της διατριβής του».

- Βεβαίωσε ψευδώς ότι ο Α.Π. ασχολήθηκε στην Πανεπιστημιακή κλινική ως «έμμισθος μεταπτυχιακός υπότροφος».

-Ανέγνωσε σε συνεδρίαση της Ένωσης Ιατρών ΔΕΠ, στην οποία ήταν πρόεδρος, πλαστογραφημένο έγγραφο του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με το οποίο αναγνωριζόταν ως χρόνος πλήρους ιατρικής ειδικότητας του Α.Π. ο χρόνος παρουσίας του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο από το 1998 έως το 2001.

- Κατά την ΕΔΕ κατέθεσε νοθευμένες συμβάσεις ανάθεσης έργου στον Α.Π. από την επιτροπή ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τελικά, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν με την υπ΄ αριθμ. 2109/2014 απόφασή τους ότι η πειθαρχική ποινή του καθηγητή αιτιολογείται νόμιμα και επαρκώς, αλλά ήταν και η προσήκουσα.

Κατόπιν αυτών, το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του καθηγητή που ζητούσε να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης που του είχε επιβληθεί και του επέβαλε δικαστική δαπάνη 460 ευρώ.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

11 Ιουλίου 2014, 10:31:36
Απάντηση #108
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν έφτανε αυτό, αλλά έγραφε στις συνταγές ψευδείς διαγνώσεις, όπως είναι «αδένωμα της υπόφησης» και συνταγογραφούσε ιδιαίτερα ακριβά φάρμακα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έβαζε παθήσεις που δεν είχαν οι ασθενείς και έγραφε επιπλέον φάρμακα.

Άλλο το αδένωμα της υπόφησης (sic) και άλλο... της υπόφυσης.
Έχω την αίσθηση ότι το πρώτο έχει να κάνει με τον υποφήτη: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

11 Ιουλίου 2014, 22:42:47
Απάντηση #109
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Μετά από 15 χρόνια ο (τότε) καθηγητής λογικά θα είναι πλέον συνταξιούχος καθηγητής (αν και είναι γνωστό ότι προσπαθούν με  κάθε τρόπο να παραμείνουν στην έδρα. Με όσα πλαστά προσκόμισε δεν θα με εξέπλητε αν προσκόμιζε βεβαίωση ότι γεννήθηκε μεταγενέστερα).
Μετά από 15 χρόνια ο (τότε) μαϊμού συνεργάτης λογικά θα έχει προλάβει και ειδικότητα να κάνει και διδακτορική διατριβή να εκπονήσει, μέχρι και αναπληρώτής καθηγητής να έχει φτάσει.

Λέξεις κλειδιά: