Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Ο υπερσυνταγογράφος...

<< < (9/22) > >>

timex:
Ο Λοβέρδος είπε πριν λίγο στο Σκάι πως θα διώκονται ποινικά οι γιατροί που κάνουν υπερσυνταγογράφηση.
Τι ακριβώς σημαίνει υπερσυνταγογράφηση;
Όταν είμαι σε ΚΥ σε περιοχή που καλύπτει 20000 κατοίκους τουλάχιστον και κάθε μέρα γράφω τουλάχιστον 100 συνταγές θεωρείται πως κάνω υπερσυνταγογράφηση;
Η υπερσυνταγογράφηση θα υπολογίζεται βάζει των συνταγών ή βάσει τον σκευασμάτων που γράφεις;

Ξέρει κανείς τις απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις;

Δημήτρης Μακρέας:
Και εγώ με τις ίδιες απορίες ζω.
Περιμένω απάνταση στην επιστολή που έχω στείλει σε ΕΟΠΥΥ και υπουργείο.

EzeΤΡΟΛ:
Ουδείς μπορεί να "διωχθεί ποινικά" αν δεν υπάρχει σαφής (ξεκάθαρη) νομοθεσία, που να ορίζει τί εστί παράβαση και να προβλέπει συγκεκριμένες ποινές για συγκεκριμένες πράξεις. Επίσης, δεν νοείται "αναδρομική" καταδίκη, βάση μεταγενέστερου νόμου.

Οι τσαμπουκάδες του Λόβερ αποτελούν έπεα πτερόεντα που σκοπό έχουν τον εκφοβισμό (bullying) του ιατρού στην άσκηση των καθηκόντων του.

Προσωπικά, αμφισβητώ την γνησιότητα της πρόθεσης του Λόβερ να πατάξει την φαρμακευτική δαπάνη και πιστεύω πώς είναι υποχείριος των φαρμακοβιομηχανιών, από όπου άλλωστε αντλεί τη χρηματοδότησή του, καθώς και των φμφ λόγω του ότι φοβάται το "πολιτικό κόστος". Γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσω ότι δεν έχει ακόμη εφαρμόσει τη δραστική ουσία;

Εγώ πάλι επιμένω: Ποιός είναι αυτός που θα ελέγξει τη συνταγογραφία/παραπεμπτικογραφία των ιατρών του ΕΣΥ/ΕΟΠΥΥ; Πώς θα διασφαλιστεί ότι ο ελεγκτής δεν έχει άνομα/διαπλεκόμενα συμφέροντα ή δεν τα πιάνει ωμά από φμφ/διαγνωστικά κέντρα; Υπήρχαν ιατροί ελεγκτές ΙΚΑ που ήταν (και είναι) σύζυγοι, τέκνα ή γονείς φμφ! Σε αυτούς θα συνεχίσουμε να "εμπιστευόμαστε" τον έλεγχο της φαρμακευτικής και διαγνωστικής δαπάνης; Ποιός θα ελέγξει τους ελεγκτές αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους;

Πατρωνάκης Μάνος:
 Μακελειό, από το ιταλικό macello, macellaio=χασάπης
 Πρόσφατο σχετικό εξώδικο συναδέλφου.

EzeΤΡΟΛ:
Επειδή ο καλός χασάπης έχει και μηχανή κιμά, να υπενθυμίσουμε ότι η υπόθεση είναι προ 2 ετών.

Είναι αλήθεια ότι ορισμένες ειδικότητες, κυρίαρχη θέση μεταξύ των οποίων κατέχει η Νευρολογία, δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο στο σπορ της συνταγογράφησης ακριβών φαρμάκων και μάλιστα εκτός ενδείξεων. Έτσι, γνωστή celebrity νευρολόγα έχει γεμίσει τα χωριά της Άνω/Κάτω Μακεδονίας με αστρονομικής τιμής patch "αντιανοϊκών" προκειμένου να βελτιωθεί "έστω και λίγο" η "ποιότητα ζωής" υπέργηρων κατακεκλιμένων που δεν γνωρίζουν ούτε το πρόσωπο απέναντί τους. Οι δε "διεγερτικοί" γέροντες ("οργανικό ψυχοσύνδρομο"), δεν καταστέλλονται στη χώρα μας με βουτυροφαινόνες (πάμφηνα φάρμακα) αλλά με αντιψυχωσικά αιχμής (και τσουχτερής Λ.Τ.) που ενδείκνυνται μόνο για σχιζοφρένεια.
Σε λίγο όλοι μας θα πάμε για καταστολή με ρόμπες με μακριά μανίκια...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση