Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Δεκεμβρίου 2024, 02:39:07

Αποστολέας Θέμα: Ο υπερσυνταγογράφος...  (Αναγνώστηκε 54481 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Φεβρουαρίου 2012, 12:09:24
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μακελειό, από το ιταλικό macello, macellaio=χασάπης
 Πρόσφατο σχετικό εξώδικο συναδέλφου.
 
Πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα, ενδεικτικό των πραγματικών διαστάσεων των προθέσεων όσων ευαγγελίζονται αντιμετώπιση της "υπερσυνταγογράφισης" με αοριστίες και γενικότητες.
Εκτός ελαχίστων - πιστεύω - εξαιρέσεων, οι "υπερσυνταγογράφοι" είναι συνάδελφοι που εκ των πραγμάτων αναγκάζονται να εξυπηρετούν ένα πλήθος ασφαλισμένων λόγω των στρεβλώσεων του υπάρχοντος συστήματος (Κ.Υ., Π.Ι., μονάδες ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΚΑΠΗ κ.λ.π.). Όταν η προσπάθεια για απόδοση ευθυνών γίνεται χωρίς να ληφθούν υπόψη οι εκάστοτε συνθήκες (αριθμός εξεταζομένων, ειδικότητα, περιοχή κ.λ.π.) τότε οι γενικεύσεις είναι άδικες και επικίνδυνες.
Υπό το κράτος, λοιπόν, των δηλώσεων του Υπουργού, που αναμένεται να γίνουν νομοθέτημα, θα ζούμε με την αγωνία μη τυχόν κληθούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε οι δράκοντες του Κόμοντο.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

12 Φεβρουαρίου 2012, 16:33:38
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

thepap


Υπερσυνταγογράφηση ή τουλάχιστον συνταγογράφηση < στο γάμο του Καραγκιόζη> είναι και το ιατρείο που απασχολεί δύο - τρείς γραμματείς γία αυτο το σκοπό και έναν ακόμη υπάλληλο για διασύνδεση με το φαρμακείο . Έχω ακούσει ότι συμβαίνουν κι αυτά και δεν έχω κανένα λόγο να μην τα πιστέψω. Έτσι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά...
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Φεβρουαρίου 2012, 16:58:22 από thepap »

12 Φεβρουαρίου 2012, 16:41:30
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis


Θα ήθελα εδώ να σημειώσω κάτι που έχω παρατηρήσει : προοδευτική απομάκρυνση ως παντελή απουσία φτηνών ως επι το πλείστον φαρμεκευτικών ουσιών-σκευασμάτων απο την αγορά τα τελευταία χρόνια.Φάρμακα με συχνά μοναδικές ιδιότητες και ενδείξεις.Πραδείγματα είναι ( έτυχε να τα αναζητήσω για καποιο λόγο) :
-Methyldopa (Aldomet) ....Μετά απο τόσα χρόνια εξακολουθεί να είναι αντιυπερτασικό πρώτης εκλογής στην εγκυμοσύνη.Δεν κυκλοφορεί πλέον,
Μπορεί κανείς να βρεί  μέσω ΙΦΕΤ/Φαρμακαποθήκης ενα  εισαγωγής απο την ουγγαρία το οποίο βέβαια δεν είναι στη λίστα και πληρώνεται απο τον ασφαλισμένο στην λιανική του τιμή.
Dofetilide (Tikosyn) Αυτο και αν είναι ανύπαρκτο !.Είναι εξαιρετικό αντιαρρυθμικό με ένδειξη στον παρξυσμικό κολπικό πτερυγισμό.Πολύ πιο αποτελεσματικό απο την αμιωδαρόνη για τον έλεγχο των επεισοδίων.( Ασε που ο πτερυγισμός αφορά συχνά νέες ηλικίες και θεωρώ ανήθικο να καταδικάσεις τον ασθενή στις ενίοτε πολυ σοβαρές συνέπειες της χρόνιας αγωγής με Angoron,ειδικά δε όταν δεν θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην συγκεκριμένη αρρυθμία.Επιπλέον το ablation δεν είναι πάντα εύκολη απόφαση.
Μετα απο εξονυχιστικό έλεγχο ο μόνος τρόπος να πάρεις δοφετιλίδη είναι με παραγγελία απο ΗΠΑ ή Καναδά.
Labetalol (Trandate,Normodyne).Επίσεις ανύπαρκτο πλέον.Εξαιρετικό φάρμακο για τον έλεγχο υπερτασικής κρίσης,ειδικά σε περιπτώσεις φαιοχρωμοκττώματος ή στην προεκλαμψία.
Hydralazine (Apresoline).Μια απ τα ίδια.Παλιό, καλό, δοκιμασμένο φάρμακο στην αντιμετώπιση υπερτασικής κρίσης-υπερτασικού επέιγοντος,με ειδική ενδειξη και αυτό κατα την εγκυμοσύνη.Φάρμακα με λιγότερη τοξικότητα απο π.χ το νιτροπρωσσικό και πολυ πιο οικονομικά απο ότι π.χ η εσμολόλη.

Και αρκετά ακόμα..
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Φεβρουαρίου 2012, 16:43:17 από Zachariadis »
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

12 Φεβρουαρίου 2012, 21:16:09
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73


εμεις στην ξανθη που ειμαστε λιγο κοντα στη βουλγαρια ,βρισκουμε aldomet στην κοντινη πολη ζλατογκραντ

13 Φεβρουαρίου 2012, 17:33:44
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

Richard


Καλησπέρα σε όλους!
Πρόσφατα ανέλαβα υπηρεσία σε διθέσιο Περιφερικό Ιατρείο με μεγάλο πληθυσμό (περί τους 8000 μόνιμους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και το καλοκαίρι πολύ περισσότερους). Λόγω της εφαρμογής του ΕΟΠΥΥ και της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έχει προκύψει τεράστια αύξηση στην επισκεψιμότητα στο Π.Ι., και ειδικότερα --απ'ό,τι φαίνεται-- λόγω: 1) της αδυναμίας ή απροθυμίας πολλών νοσοκομειακών ιατρών να συνταγογραφήσουν ηλεκτρονικά τη χορηγηθείσα αγωγή στον ασθενή λέγοντάς τους την εύκολη ατάκα "πήγαινε να τα γράψεις στον αγροτικό στο χωριό σου", 2) της αμοιβής που ζητούν οι ιδιώτες συνάδελφοι της περιοχής εκτός ΕΟΠΥΥ για να συνταγογραφήσουν στον ασθενή (που δεν παρακολουθούν). Στην περίπτωση των ελάχιστων συναδέλφων (μόνο 2 στην ευρύτερη περιοχή) συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, απ' ότι ενημερώθηκα εφαρμόζουν το σύστημα των ραντεβού, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να έχουν αρκετό χρόνο αναμονής. Τέλος, στην περίπτωση του ΙΚΑ και του Κ.Υ. (τα οποία απέχουν περίπου 20χλμ από το χωριό) εφαρμόζονται και πάλι ραντεβού με σημαντικούς χρόνους αναμονής, καθότι έχουν να εξυπηρετήσουν και τους κατοίκους της περιοχής τους, 3) της ελεύθερης και χωρίς περιορισμούς πρόσβασης στο Π.Ι. (υπήρχε φυσικά ανέκαθεν). Παράλληλα, ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο ιατρείο με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε μία με δύο φορές την εβδομάδα να προστρέχουμε στο ΙΚΑ για προμήθεια συνταγολογίων (λόγω του γνωστού κωλύμματος του ΙΚΑ να χορηγήσει άνω των 5). Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μου ασκείται ασφυκτική πίεση από τους ασθενείς για γρήγορη συνταγογράφηση, με έντονες διαμαρτυρίες όταν επιθυμώ να εξετάσω τον ασθενή αλλά και άγχος από τον ίδιο τον ασθενή ότι "καθυστερούμε τους άλλους" και παρότρυνση "να το αφήσουμε για άλλη φορά"!!! Αρκετές μάλιστα ημέρες, ο μέσος χρόνος συνταγογράφησης ανά ασθενή (πολλές φορές αρκετών φαρμάκων) είναι κάτω των 10 λεπτών, μπορεί να εξαντληθεί και ένα συνταγολόγιο του ΙΚΑ σε μία μέρα ενώ οι περισσότεροι ασθενείς προσκομίζουν και το βιβλιάριο του/της συζύγου διότι "δεν μπορεί να έρθει/μετακινείται δύσκολα/δεν καταλαβαίνει κλπ"! 
Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ με ιδιαίτερη ανησυχία τις ανακοινώσεις του κ. Λοβέρδου, καθότι θα μπορούσα με τα δικά του κριτήρια να χαρακτηριστώ και γω δυνητικά υπερσυνταγογράφος και σκέφτομαι να εφαρμόσω σύστημα ραντεβού ή μοίρασμα νούμερων το πρωί ή ορισμού 10 λεπτών ανά ασθενή και όσους προλάβω ή κάτι άλλο. Συμφωνείτε με τα παραπάνω και τις προτεινόμενες λύσεις? Τι θα κάνατε εσείς στη θέση μου? Πώς αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της συνταγογράφησης για ασθενή δια "αντιπροσώπου"? Θα προτείνατε επίσης την έγγραφη ενημέρωση κάποιας προϊστάμενης αρχής μου για την κατάσταση και τη λύση που θα επιλέξω? Κάθε άποψη και σκέψη είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Φεβρουαρίου 2012, 17:43:46 από Richard »

13 Φεβρουαρίου 2012, 18:58:33
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
Παράθεση
Παράλληλα, ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο ιατρείο με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε μία με δύο φορές την εβδομάδα να προστρέχουμε στο ΙΚΑ για προμήθεια συνταγολογίων (λόγω του γνωστού κωλύμματος του ΙΚΑ να χορηγήσει άνω των 5).
Δείτε: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  Απάντηση #15

13 Φεβρουαρίου 2012, 19:12:54
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
εμεις στην ξανθη που ειμαστε λιγο κοντα στη βουλγαρια ,βρισκουμε aldomet στην κοντινη πολη ζλατογκραντ
Πάντως αυτό που επισημαίνει σκωπτικά ο συνάδελφος dimipap73 προοικονομεί την ολοένα και μεγαλύτερη αναζήτηση φαρμάκων στη διαδικτυακή αγορά.
Διαδικτυακά φαρμακεία σημαίνει μεγαλύτερη ποθανότητα για φάρμακα αμφίβολης ποιότητας, αμφίβολης προέλευσης, χωρίς δυνατότητα να τα κιτρινίσεις στον ΕΟΦ όποτε πρέπει - αφήνουμε το παράνομο της υπόθεσης για φάρμακα που χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή.
Ας μην είμαι απαισιόδοξος, αλλά όλες αυτές τις πρακτικές "περικοπών" που δε στηρίζονται σε λογικά και επιστημονικά επιχειρήματα (όχι εφευρήματα) μπορεί να μας οδηγήσουν σε μία απείρως χερότερη διελκυστίνδα.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

13 Φεβρουαρίου 2012, 19:43:56
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

Richard


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
Παράλληλα, ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο ιατρείο με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε μία με δύο φορές την εβδομάδα να προστρέχουμε στο ΙΚΑ για προμήθεια συνταγολογίων (λόγω του γνωστού κωλύμματος του ΙΚΑ να χορηγήσει άνω των 5).
Δείτε: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  Απάντηση #15

Ευχαριστώ για την απάντησή σας στο θέμα των συνταγολογίων. Είχα διαβάσει το σχετικό thread και πολύ θα ήθελα να μάθω αν τελικά και με ποιον τρόπο επιλύθηκε το πρόβλημα.

Σχετικά με τα υπόλοιπα θέματα που θίγω (αυξημένος φόρτος εργασίας και συνέπειες αυτού) θα χαρώ πολύ να δω γνώμες συναδέλφων, καθότι είμαι πολύ προβληματισμένος για το πώς πρέπει να χειριστώ το θέμα.

Ευχαριστώ και πάλι!

13 Φεβρουαρίου 2012, 20:10:12
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Συνιστώ ως ιατρός ΠΦΥ που είσαι να διαθέτεις λίγο παραπάνω χρόνο σε κάθε ασθενή ώστε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να έχεις εικόνα για κάθε ασθενή το τι προβλήματα έχει (όχι μόνο ιατρικά, αλλά για κάθε τι που θα σου εμπιστευτεί). Τώρα στην αρχή καν’ τους μια ενημέρωση έναν προς έναν ότι δεν είναι σωστό να γράφουν φάρμακα χωρίς ο γιατρός να γνωρίζει τα προβλήματα τους. Εξυπηρέτησέ τους σε πρώτη φάση, αλλά ενημέρωσέ τους ότι εσύ είσαι εκεί για αυτούς και για να μπορέσεις να τους βοηθήσεις θα πρέπει να γνωρίζεις τα προβλήματά τους . Προσπάθησε να κάνεις φάκελο για κάθε ασθενή (εάν δεν υπάρχει). Με αυτόν τον τρόπο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δεν θα έχεις πρόβλημα να συνταγογραφείς για οποιονδήποτε που εσύ παρακολουθείς, είτε είναι παρόν ο ίδιος είτε έχεις μόνο (αν και με την Η/Σ δεν είναι αναγκαίο)  το βιβλιάριό του.
 Όσοι ασθενείς ζητούν μια «ξεπέτα» , πέρνα το μήνυμα ότι καλύτερα να απευθυνθούν σε άλλον που θα τους το παρέχει. Να είσαι σίγουρος ότι θα βρουν κάποιον.
Είναι δύσκολη και χρονοβόρα αυτή η τακτική και θέλει πολύ κόπο και υπομονή, γιατί θα ακούς πολλά, αλλά προσπάθησε να ενεργείς ως ιατρός και όχι ως γραμματέας. Εγώ ακόμα και τώρα μετά από επτά χρόνια, έχω ακόμα πολλά προβλήματα με το να μου ζητούν μια συνταγογραφία στα γρήγορα και όταν τους ζητήσω κάποια εξέταση ή έστω γνωμάτευση, να μου απαντούν:  «τι θέλεις τώρα? εγώ εδώ και τόσα χρόνια τα γράφω έτσι , εσύ θα μου πεις τώρα τι έχω? Οι άλλοι δηλαδή που τα γράφουν έτσι δεν είναι γιατροί??!»

13 Φεβρουαρίου 2012, 23:30:44
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
Παράλληλα, ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο ιατρείο με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε μία με δύο φορές την εβδομάδα να προστρέχουμε στο ΙΚΑ για προμήθεια συνταγολογίων (λόγω του γνωστού κωλύμματος του ΙΚΑ να χορηγήσει άνω των 5).
Δείτε: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  Απάντηση #15

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εχετε ενημερωθεί για εγκύκλιο που επιτρεπει τη συνταγογράφηση για δίμηνο;

Απολυταρχικός Υπουργός Εργασίας βγάζει φετφά και καταργεί τις δίμηνες! Αγνό χάος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   
   
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2012 12:26
ΘΕΜΑ: «ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΜΗΝΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ»  :-*

Σχετικά: Νόμος 3996, ΦΕΚ 170 Τεύχος Α, 5.8.2011,

Άρθρο 85, Παρ. 15 Έγγραφο του Υπ.Εργασίας & Κοινωνική Ασφάλισης,

με αρ. πρωτ. Φ90380/οικ.2982/419 

Σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με το Νόμο 3996, ΦΕΚ 170 Τεύχος Α, 5.8.2011, Άρθρο 85, Παρ. 15 και το έγγραφο του Υπ.Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, με αρ. πρωτ. Φ90380/οικ.2982/419, η δυνατότητα αναγραφής δίμηνης συνταγής που είχε θεσπιστεί για τους γιατρούς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καταργείται. Συνακόλουθα, ισχύει το ίδιο για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

1. Γρ. Προέδρου Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ.Γ.Βουδούρη 2.

Γρ. Αντιπροέδρου Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κου Κ..Σουλιώτη

3. Γρ. Αντιπροέδρου Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κου Κ.Νικόλη

4. Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών Λογαριασμών Φαρμακείων

5. ΥΠΕΔΥΦΚΑ, Σταδίου 29, 101 10 Αθήνα   

  Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.ΛΙΤΣΑ   
 
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Φεβρουαρίου 2012, 23:52:31 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Φεβρουαρίου 2012, 08:09:30
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

ΦΙΛΙΩ ΤΟΠΚΑΡΙΔΟΥ


ξερει κανεις τι γινεται με τος τριμηνες?εγω δινω σε οσους μπορω τριμηνες γιατι αλλιως θα γινεται χαμος για μια συνταγη καθε μηνα και θα καταληγουν να πληρωνουν πολυ περισσοτεροι...ξερω οτι αυτο δεν με συμφερει αλλα δεν μου παει να μπορω να διευκολυνω καποιον και να μην το κανω για προαωπικο μου συμφερον.ισως γι'αυτο εγω δεν βγαζω σχεδον τιποτα  και αλλοι συναδελφοι λενε οτι ειδαν λεφτα στις τσεπες τους επι εοπυυ και περιμενουν την προκυρηξη μονιμων θεσεων κουνωντας την ουρα. ;D

14 Φεβρουαρίου 2012, 08:19:38
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ξερει κανεις τι γινεται με τος τριμηνες?εγω δινω σε οσους μπορω τριμηνες γιατι αλλιως θα γινεται χαμος για μια συνταγη καθε μηνα και θα καταληγουν να πληρωνουν πολυ περισσοτεροι...ξερω οτι αυτο δεν με συμφερει αλλα δεν μου παει να μπορω να διευκολυνω καποιον και να μην το κανω για προαωπικο μου συμφερον.ισως γι'αυτο εγω δεν βγαζω σχεδον τιποτα  και αλλοι συναδελφοι λενε οτι ειδαν λεφτα στις τσεπες τους επι εοπυυ και περιμενουν την προκυρηξη μονιμων θεσεων κουνωντας την ουρα. ;D
Οι περισσότεροι συνάδελφοι γράφουν (σωστά) τρίμηνες εκεί όπου επιτρέπεται.
Αν όμως οι συνταγές είναι ο μοχλός για να επιβιώσουμε, έχουμε πεθάνει ήδη ως γιατροί.
Προτείνω απεξάρτηση όλων από τη συνταγογραφία, όχι με την έννοια ότι δε θα αναλάβουμε τις συνταγές των ασθενών μας, αλλά δε θα κυνηγάμε "αδέσποτη" συνταγογραφία.
Πιστεύω ότι αυτή η πρακτική σε βάθος χρόνου θα αποβεί υπέρ όλων.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

14 Φεβρουαρίου 2012, 10:00:25
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Σύμφωνα με όσα συμπεραίνει ο ΠΦΣ, μετά τη χθεσινή αιφνιδιαστική κατάργηση των διμήνων συνταγών, ισχύουν απλές και τρίμηνες συνταγές. Τονίζουμε ότι πρόκειται για εκτίμηση του ΠΦΣ, δηλαδή είναι κάτι ανεπίσημο.  Μόνο χάος


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ                  Αθήνα,         14/2/2012
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ
 
          
            Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


ΠΡΟΣ
Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους
της Χώρας


Με το υπ΄  αριθμ. 2416/13/2/2012 έγγραφό του ο ΕΟΠΥΥ μας  ενημερώνει  ότι καταργείται η δίμηνη συνταγή για τους  ασφαλισμένους του.

Επομένως  δεχόμαστε και εκτελούμε  απλές και τρίμηνες συνταγές.

Μετά από αίτημα μας ο ΕΟΠΥΥ έδωσε μια χρονική παράταση έως την Παρασκευή 17/2/2012 προκειμένου να ενημερωθούν οι γιατροί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
                                                                                                              

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                                               ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Φεβρουαρίου 2012, 10:17:26
Απάντηση #58
Αποσυνδεδεμένος

timex


Αυτό πάλι γιατί μπορεί να γίνεται μπορει να μου εξηγήσει κάποιος;
Βάσει ποιας λογικής επιτρέπονται οι 3μηνες και όχι οι 2μηνες συνταγές;

14 Φεβρουαρίου 2012, 11:44:21
Απάντηση #59
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Οι τρίμηνες είναι 3 ξεχωριστές συνταγές (με δοσολογία μηνός) επαναλαμβανόμενες ανά μήνα.
Οι δίμηνες (που καταργήθηκαν) είναι θεραπεία (ποσότητα) για 2 μήνες σε μια συνταγή.
Πιθανή εξήγηση; Να φανεί (σαφώς πλασματικά) μια μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη για 1 μόνο μήνα στην αρχή αφού οι δίμηνες συνταγές περιέχουν διπλάσια ποσότητα φαρμάκων που όμως "χρεώνεται" σε ένα μήνα.
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Φεβρουαρίου 2012, 12:37:49 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

Λέξεις κλειδιά: