Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Ο υπερσυνταγογράφος...

<< < (16/22) > >>

trojy:
Διατηρώ έντονες αμφιβολίες για τις εικασίες περί καταγγελίας των φαρμακείων της υπαίθρου, από φαρμακοποιούς των πόλεων.
Όποιος έχει στοιχεία ας τα παραθέσει κ' ας μη ρίχνει άδειες για να βγάλει γεμάτες. Αυτό ισχύει για την κ. Ευθυμιάδου και το άρθρο της στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το πρόβλημα είναι στο ανεφάρμοστο της καθολικής ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Η έκδοση χειρογράφων - πράσινων - συνταγών αποδεικνύεται στην πράξη ως ελλειπώς ελεγχόμενη.
Τα δεδομένα που καταγράφει το κεντρικό σύστημα ελέγχου του ΕΟΠΥΥ για τις πράσινες συνταγές, είτε είναι περιορισμένα είτε απαιτούν παρέμβαση χειριστή.
Με το σκεπτικό ότι το ποσοστό των συνταγών που είναι χειρόγραφες είναι μεγαλύτερο στην επαρχία, συμφωνούμε όλοι ότι ο έλεγχος σε μη απομακρυσμένες περιοχές είναι χειρότερος.

Στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε, η προβολή και ο τσαμπουκάς πουλάει. Οι δηλώσεις Λοβέρδου για τους ιατρούς υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου αποτελούν κούφιες απειλές.

EzeΤΡΟΛ:
To καλαμπούρι με τις πράσινες συνταγές θα τελειώσει όταν πάψουν να τυπώνονται συνταγολόγια (που παρεμπιπτώντως κοστίζουν και 50 μύρια το χρόνο).

Όσο θα τυπώνονται και θα διατίθενται στους ιατρούς τα γνωστά "πράσινα" συνταγολόγια (well...πράσινα τα αποκαλούν οι φμφ επειδή οι σελίδες έχουν πράσινες γραμμές, για εμάς όμως είναι σιέλ από το χρώμα του εξωφύλλου τους), τόσο θα υπονομεύεται η προσπάθεια της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και θα διαιωνίζεται το αλαλούμ.

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςTo καλαμπούρι με τις πράσινες συνταγές θα τελειώσει όταν πάψουν να τυπώνονται συνταγολόγια (που παρεμπιπτώντως κοστίζουν και 50 μύρια το χρόνο).

Όσο θα τυπώνονται και θα διατίθενται στους ιατρούς τα γνωστά "πράσινα" συνταγολόγια (well...πράσινα τα αποκαλούν οι φμφ επειδή οι σελίδες έχουν πράσινες γραμμές, για εμάς όμως είναι σιέλ από το χρώμα του εξωφύλλου τους), τόσο θα υπονομεύεται η προσπάθεια της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και θα διαιωνίζεται το αλαλούμ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Όλα θα τελειώσουν ένα ωραίο(τρόπος του λέγειν) πρωί που όχι χειρόγραφη συνταγογράφηση δεν θα υπάρχει για τους ασφαλιστικούς φορείς αλλά ούτε και στυλό να γράφουμε. Καταλάβαμε προς τα πού οδεύουμε;

Οι θεωρίες περί ελεγχόμενης συνταγογράφησης, ενοποιημένων ταμείων, πρωτοβάθμιας/δευτεροβάθμιας/τριτοβάθμιας υγείας, ερευνητικών προγραμμάτων, αναβάθμισης ιατρικής εκπαίδευσης και τελειοποίησης παροχών υπηρεσιών υγείας(δημόσιας και ιδιωτικής) θα μεταφερθούν, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, στο μεγάλο χρονοντούλαπο της ένδοξης φιλοσοφικής ιστορίας μας. Διότι, απ'ότι φαίνεται, μόνο φιλοσοφία παράγουμε.

Σε αυτόν τον τόπο ισχύει, από αρχαιοτάτων χρόνων, το "ο σώζων εαυτόν σωθήτω". Πριν από μία πενταετία(και περισσότερο) φίλοι και γνωστοί μου σχολίαζαν με μεγάλη δόση αμφιβολίας την επαγγελματική βιωσιμότητά μου, μιας και επέλεξα τον μοναχικό δρόμο ενός κλασικού και "ξεπερασμένου" ιατρείου. Μου έλεγαν χαρακτηριστικά, "πώς θα ζήσεις χωρίς ταμεία;", "είμαστε στην εποχή της υπερεξειδίκευσης και συ αγωνίζεσαι με πρότυπα του 1960;", "το πολύ σε δύο χρόνια θα πουλάς τυρόπιτες!". Δυστυχώς όμως, γι'αυτούς, δεν εκτίμησαν ρεαλιστικά την κατάσταση. Πράγματι, σε θεωρητικό επίπεδο βρισκόμασταν σε τροχιά "υπερεξειδίκευσης" και "Ταμειακής" ασφάλειας. Πόσο όμως μπορούσε να διαρκέσει αυτό;  Η πραγματικότητα είναι διαφορετική για τη χώρα μας, είτε μας αρέσει είτε όχι. Και βάσει αυτής, κατ'εμέ, πρέπει να εκτιμούμε το παρόν και να ετοιμάζουμε το μέλλον μας, το προσωπικό. Βλέπω τους τελευταίους μήνες να ξεπροβάλλουν δειλά-δειλά "ξεπερασμένα" ιδιωτικά ιατρεία "άνευ ειδικότητος". Οι νέοι ιατροί δεν έχουν χρόνο(=χρήμα) για χάσιμο σε αναμονές και κακή εκπαίδευση. Ή μεταναστεύουν(για πάντα) ή "προσαρμόζονται" σε πρότυπα δεκαετίας '60.

Συμφωνώ απόλυτα ότι το επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας είναι τεράστιο, τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα. Τι να το κάνω όμως αυτό το δυναμικό όταν δεν μπορώ να το εκμεταλλευτώ; Εκτιμώ, καταλήγοντας, ότι σε λίγα χρόνια από τώρα θα επανέλθει σε μεγάλο ποσοστό το σύστημα της "κοντότα", όχι μόνο στις αγροτικές αλλά και στις ημιαστικές και αστικές περιοχές. Το εφαρμόζω εδώ και 3 χρόνια, με τεράστια οφέλη τόσο για τους ασθενείς όσο και για μένα.

Καλημέρα σε όλες και όλους.

         

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΑΠΕ Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012 (Η Ναυτεμπορική)

Στα κρατητήρια της Αστυνομίας οδηγήθηκαν αργά χθες το βράδυ, ζεύγος γιατρών και ένας φαρμακοποιός, στο Ρέθυμνο, ύστερα από διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το αν έπρεπε να προφυλακισθούν. Την απόφαση καλείται να λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2009, όταν έπειτα από ελέγχους κλιμακίου του ταμείου διαπιστώθηκε ότι ζεύγος γιατρών και τρεις φαρμακοποιοί εμπλέκονταν σε πλαστές συνταγογραφήσεις που εκτελούνταν από συγκεκριμένα φαρμακεία, χωρίς οι ασφαλισμένοι-κάτοχοι των βιβλιαρίων να έχουν γνώση ή ενημέρωση για τις παράνομες πράξεις γιατρών και φαρμακοποιών.

Όπως βλέπουμε, το γνωστό σπορ επισύρει πλέον άμεσες ποινές που επιβάλλονται από τον Ποινικό Κώδικα και όχι απλά συστάσεις από τα πειθαρχικά συμβούλια των οικείων συλλόγων (αν και όποτε συνεδριάσουν).

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Τους... πρωταθλητές της συνταγογράφησης θα κληθεί πολύ σύντομα να εντοπίσει ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος καθώς οι... «γαλαντόμοι» γιατροί υπογράφουν τόσες συνταγές που βγάζουν μάτι ακόμη και στον πιο άπειρο της υγείας.

Πολύ περισσότερο, φυσικά, στους ελεγκτές της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας του Δημοσίου που έχει αναλάβει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ήδη τα ονόματα και η λίστα με τις υπό συζήτηση συνταγές έχουν συγκεντρωθεί και θα παραδοθούν στον νέο υπουργό Υγείας , ενώ στη συνέχεια –κατά τη συνήθη διαδικασία- οι γιατροί θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Τι εντόπισαν –μεταξύ άλλων- οι ελεγκτές; Όπως αναφέρει η απεργιακή έκδοση των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας, παιδάκια, και κυρίως κοριτσάκια 10 και 12 ετών, να παίρνουν , μετά μανίας, μάλιστα- φάρμακα για την ανόρθωση της σεξουαλικότητας τους, τύπου βιάγκρα!

Οι παιδικές ερωτικές συνταγές ήταν χειρόγραφες και εντοπίστηκαν μετά τη σάρωση και την ενσωμάτωση τους στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Από τις συνταγές που σαρώθηκαν στο πλαίσιο του ελέγχου, βρέθηκε και ιερέας χωριού να λαμβάνει... ορμονοθεραπεία για να τεκνοποιήσει.  :o

Όπως διαπιστώθηκε, οι περισσότεροι χωριανοί έσπευδαν να γράψουν τα φάρμακά τους στο βιβλιάριο του ιερωμένου!  ;)

Όσο για το ποιό φαρμακείο στη χώρα εκτελούσε τις περισσότερες συνταγές, διαπιστώθηκε ότι αυτό βρίσκεται στην Κέρκυρα.  :laugh:

Στην πολυσυζυτημένη Ζάκυνθο, τέλος, όπου χορηγούνταν και τα περισσότερα επιδόματα τυφλότητας στη χώρα, βρέθηκε γιατρός σε χωριό μόλις 150 κατοίκων να έχει κόψει από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο 5.561 συνταγές.  ;D

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση