Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Ο υπερσυνταγογράφος...

<< < (18/22) > >>

EzeΤΡΟΛ:
ΤΡΩΕΙ ΚΑ: Βάζει πλαφόν συνταγογράφησης ανά ιατρό και κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτε γι΄αυτό.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Εκτενή αναφορά κάνει η τρόικα για περαιτέρω άμεση μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη. Ο στόχος για το 2012 ήταν να μην ξεπεράσει τα 2,88 δις, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις θα φτάσει τα 3,2 δις με αποτέλεσμα να απαιτούνται πρόσθετες ενέργειες για την μείωσή της.

Για τον περιορισμό λοιπόν της μαύρης τρύπας του ΕΟΠΥΥ που θα ανέρχεται σύμφωνα με εκτιμήσεις περαν των 2,5 δις ευρώ απαιτείται από την τρόικα στις επόμενες 20 μέρες η μείωση των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ από 5 σε 4 χιλιάδες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασφαλισμένους. Ταυτόχρονα θα μπει πλαφόν στη συνταγογράφηση για τους συμβεβλημένους ιατρούς, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να αναγκάζονται να καταφεύγουν είτε στα νοσοκομεία ??? ??? - που ήδη βρίσκονται στα όρια λειτουργίας τους - είτε σε ιδιώτες ιατρούς επί πληρωμή.


Η τρόικα ζητά επίσης να καταβληθούν άμεσα από τις φαρμακευτικές εταιρείες τα 152 εκατομμύρια ευρώ (γνωστά και ως claw back) που αντιστοιχούν στην υπέρβαση των δαπανών που είχαν προϋπολογιστεί για το πρώτο 4μηνο του 2012. Σε αντίθετη περίπτωση εκπρόσωποι των δανειστών απαιτούν να ληφθούν δύο ισοδύναμα μέτρα: οριζόντια μείωση στις τιμές των φαρμάκων κατά 10% και ορισμός πλαφόν στη συνταγογράφηση που θα έχουν δικαίωμα να κάνουν κάθε μήνα οι συμβεβλημένοι ιατροί.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αλλαγές στις συνεργασίες τους αναμένεται να δούνε το επόμενο διάστημα οι γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ καθώς η τροϊκανοί πιέζουν τη διοίκηση του φορέα να αλλάξει τον τρόπο που σήμερα αμείβονται.

Όταν την περασμένη εβδομάδα οι εκπρόσωποι της τρόικας συναντήθηκαν με τον ΕΟΠΥΥ, οι πιέσεις τους εστιάσθηκαν στο να μάθουν τον αριθμό των γιατρών που σήμερα απασχολούνται στο φορέα, πόσοι απομακρύνθηκαν, τι έχουν εισπράξει αλλά και όλο το πλαίσιο της συνεργασίας. Απαίτηση καθόλου τυχαία καθώς οι δανειστές μας πιέζουν να αλλάξει η εργασιακή σχέση που υπάρχει σήμερα και ο τρόπος που δίνονται οι αμοιβές, και να εφαρμοσθεί ένα μοντέλο που θα είναι πιο κοντά στο γερμανικό.
 
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia οι τροικανοί επιζητούν να μην  πληρώνονται όλοι οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ίδιο τρόπο. Να πληρώνονται με βάση την ειδικότητά τους αλλά και τον αριθμό των ασθενών που θα εξετάζουν.
Οι πιο δύσκολες και δυσεύρετες ειδικότητες- κατά τους δανειστές μας- θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερες αποδοχές, σε αντίθεση με άλλες που είναι πιο συχνές. Επίσης με βάση το γερμανικό μοντέλο κάθε γιατρός θα έχει τη δυνατότητα να συνταγογραφεί φάρμακα μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό :o γεγονός που όμως θα προκαλέσει σοβαρούς περιορισμούς στον κλάδο και στην περίθαλψη των ασφαλισμένων.
 
Είναι ενδεικτικό ότι στη Γερμανία όταν οι ασθενείς επισκέπτονται το γιατρό τους και εκείνος έχει «κλείσει» το προϋπολογισμένο ποσό του για φάρμακα, αναγκάζονται να ψάχνουν για άλλο ώστε να πάρουν τη συνταγή.  :o :o
 
Οι προτάσεις τις τρόικα θέλοντας και μη θα υιοθετηθούν κάποια στιγμή, ωστόσο φαίνεται ότι το υπουργείο Υγείας αλλά και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προς στιγμήν εστιάζουν μάλλον στο να καλύψουν διάφορες περιοχές της χώρας με τις απαραίτητες ειδικότητες που σήμερα απουσιάζουν με συνέπεια οι ασθενείς να είναι χωρίς τον γιατρό που χρειάζονται για πολύ καιρό.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μετά τις πίτσες delivery και ιατρικές συνταγές delivery! Ως γνωστόν στην Ελλάδα του… ελέγχου της τρόικας και του μνημονίου, μόνο έλεγχοι δε γίνονται τελικά. Ιδιώτης γιατρός έστησε ηλεκτρονικό «μαγαζί» συνταγών φαρμάκων. Δείτε πως οι ασθενείς παραγγέλνουν τα φάρμακά τους από το ίντερνετ χωρίς καν ιατρική εξέταση.  

Έντονο προβληματισμό προκαλεί ιστοσελίδα Αθηναίου παθολόγου ο οποίος παρέχει υπηρεσίες… «παραγγελίας συνταγών» και «εξετάσεων online»!

Ειδικότερα, με βάση τις πληροφορίες της ιστοσελίδας του γιατρού, όποιος ασθενής επιθυμεί, μπορεί να μπει και να συμπληρώσει φόρμα και να παραγγείλει τα φάρμακά του on line, παραγγέλνοντας ουσιαστικά την ιατρική συνταγή.
 
Στη συνέχεια το ιατρείο επεξεργάζεται και ετοιμάζει τη συνταγή και την αποστέλλει στον ενδιαφερόμενο εντός 24 ωρών! Μάλιστα σε περίπτωση που η παραγγελία της συνταγής γίνει από επαρχία ή από περιοχή του λεκανοπεδίου και επιθυμεί ο ασθενής η συνταγή να αποσταλεί στο σπίτι του, όπως διευκρινίζεται,  τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον ασθενή και η πληρωμή των εξόδων συνταγογράφησης γίνεται με αντικαταβολή.
 
Άγνωστο παραμένει το γεγονός πως οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Υγείας δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα που προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τη νομιμότητα των υπηρεσιών που παρέχει.
Τη στιγμή μάλιστα που όλοι οι ιδιώτες γιατροί βρίσκονται στο μικροσκόπιο της τρόικας και του  υπουργείου Υγείας, για τον αριθμό των φαρμάκων που συνταγογραφούν.
 
Δείτε παρακάτω τη φόρμα που έχει αναρτηθεί στο site του παθολόγου, (θέμα που αποκάλυψε η ιστοσελίδα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ iatroi.eu),  όπου ο καθένας μπορεί να παραγγείλει την ιατρική του συνταγή αλλά και τα φάρμακά του.

Medicine Man:
ΕΛΕΟΣ.... >:( >:( >:( ε όχι και on line

paracelsus:
Ο συγκεκριμένος ιατρός αναφέρει πάντως οτι αν πρόκειται για ασθενή που δεν τον έχει εξετάσει πότε στο παρελθόν χρειάζεται να του σταλούν και προηγούμενες συνταγές/γνωματεύσεις. Τώρα εαν τα εφαρμόζει όσα ισχυρίζεται ή δίνει αβέρτα τις συνταγές σε οποιον τις ζητήσει είναι άγνωστο. Πάντως εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς παρόμοιες μη σωστες (και μη νόμιμες) πρακτικές συνταγογράφησης (συνταγογράφηση για ασθενείς που δεν τους έχουμε δει ποτέ και που έχουμε μόνο τις προηγούμενες συνταγές τους από κάποιους συγγενείς τους) εφαρμόζονται από αρκετούς συναδέλφους στα περιφερειακά ιατρεία/κέντρα υγείας. Στις ΗΠΑ, πιθανον και στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν γιατροί που κάνουν και διαγνώσεις από το ίντερνετ μετα απο τηλεφωνική επικοινωνία ή μέσω σκάιπ και μετά στέλνουν μέσω ίντερνετ τη συνταγή στο φαρμακείο της επιλογής του ασθενούς, πχ  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Βέβαια τι σόι διάγνωση είναι μόνο απο το ιστορικό και χωρις μια στοιχειώδη κλινική εξέταση, ένας Θεός ξέρει.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση