Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες

ΠΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕ.Π.Α.

<< < (6/21) > >>

Argirios Argiriou:
Πότε δηλαδή επιτρέπεται σε έναν Γενικό Ιατρό να συμπληρώνει τον Εισηγητικό Φάκελο Παροχών Αναπηρίας των ΚΕΠΑ ;

Χθες μου τηλεφώνησε μια υπάλληλος από γειτονικό μου ΚΕΠΑ. Λίγες μέρες πριν είχα συμπληρώσει τον Εισηγητικό Φάκελο Παροχών Αναπηρίας για μια ασθενή 80 ετών με πολλά και διάφορα προβλήματα Υγείας που όλα μαζί κάνουν την Ασθενή να χρειάζεται βοήθεια από την κόρη της. Την ασθενή την έχω δει τρεις φορές στο σπίτι της με διαστήματα αρκετών μηνών την κάθε φορά για διαφορετικά προβλήματα. Ο φάκελος συμπληρώθηκε διότι η κόρη ζητά επίδομα συμπαράστασης. Η ασθενής έχει Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 υπό δισκιοθεραπεία (κάποτε είχε και παχυσαρκία, τώρα πλέον όχι), Υποθυρεοειδισμό, Δυσκολίες με τον ύπνο, και πέρασε πριν λίγους μήνες και μια Εν τω βάθει Φλεβική Θρόμβωση του ενός κάτω άκρου που προκάλεσε μια Πνευμονική Εμβολή. Αυτό όμως κυρίως που, κατά την γνώμη μου, την κάνει να χρειάζεται βοήθεια από άλλον άνθρωπο είναι οι δυσκολίες της στην μετακίνηση μέσα στο σπίτι, λόγω πάρεσης του Περονιαίου νεύρου αλλά και οσφυαλγίας. Έτσι τις δύο τελευταίες διαγνώσεις τις έβαλα ως κύριες διαγνώσεις και τις υπόλοιπες ως δευτερεύουσες.

Η υπάλληλος λοιπόν, μου τηλεφώνησε στο κινητό για να μου πει ότι αφού οι κυρίως παθήσεις είναι Ορθοπαιδικές τότε ο Φάκελος πρέπει να γραφτεί από Ορθοπαιδικό.

Όντως, κάποιος είχε την φαεινή ιδέα, στις  Ο∆ΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ να γράψει ότι ο Εισηγητικός Φάκελος Εκτίµησης Βαθµού Αναπηρίας συµπληρώνεται από τον ιατρό της προέχουσας πάθησης. Ρώτησα την Υπάλληλο για ποιες παθήσεις κατά την γνώμη της θεωρεί ότι μπορεί να συμπληρώσει τον Εισηγητικό Φάκελο Παροχών Αναπηρίας ένας Γενικός Ιατρός, (μιας και στον Πίνακα 2, υπάρχει και η δυνατότητα ο Παραπέμπων Ιατρός/ Συντάκτης του Εισηγητικού Φακέλου να είναι Γενικός Ιατρός), και δεν ήξερε να μου πει.

Αναρωτιέμαι:

Aν δεν είναι ο Γενικός Ιατρός καταλληλότερος για μια πρώτη εκτίμηση της συνολικής εικόνας του Ασθενούς, τότε ποιος είναι;

Αν δεν είναι ο Γενικός Ιατρός καταλληλότερος για μια ιεράρχηση της βαρύτητας των παθήσεων του ασθενούς (που συχνά είναι πολλές και διάφορες), τότε ποιος είναι;

Στην Σουηδία ένας Γενικός Ιατρός, μπορεί να βγάλει από μόνος του (χωρίς επιτροπή) έναν ασθενή στην σύνταξη και στην Ελλάδα δεν μπορεί ούτε καν να τον στείλει στην αντίστοιχη επιτροπή.

Και κατά τα άλλα, παχιά λόγια από όλους για το πόσο πολύ βάρος θέλουν να δώσουν στην Πρωτοβάθμια…

Ας καταργήσουμε καλύτερα την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής να ησυχάσουμε.

Denominator:
Ένα σημαντικό πρόβλημα για όσους χρειάζονται κατάθεση δικαιολογητικών για τα ΚΕ.Π.Α. καθίσταται πολλές φορές η αναγκαιότητα θεώρησης των (χειρόγραφων) γνωματεύσεων.
Σε αντιστοιχία με τις ηλεκτρονικές γνωματεύσεις παροχών ΕΚΠΥ, όπου δεν απαιτείται θεώρηση γνωμάτευσης (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος), θα μπορούσαν όλες οι γνωματεύσεις για τα ΚΕ.Π.Α. να χορηγούνται μέσω του ίδιου συστήματος.
Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιζόταν η γνησιότητα αλλά και η προσπελασιμότητα των γνωματεύσεων αυτών.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.... θα μπορούσαν όλες οι γνωματεύσεις για τα ΚΕ.Π.Α. να χορηγούνται μέσω του ίδιου συστήματος.
Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιζόταν η γνησιότητα αλλά και η προσπελασιμότητα των γνωματεύσεων αυτών.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Όχι να μην γίνει μέσω του άθλιου συστήματος των παροχών ΕΚΠΥ. Αυτό πρέπει να καταργηθεί ούτως ή άλλως....
   Φυσικά ένα σωστά σχεδιασμένο ηλεκτρονικό σύστημα, ίσως και χωρίς εκτύπωση ;D, είναι σίγουρα επιθυμητό με τις γνωματεύσεις να μένουν "ιστορικά στο σύστημα".

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.... θα μπορούσαν όλες οι γνωματεύσεις για τα ΚΕ.Π.Α. να χορηγούνται μέσω του ίδιου συστήματος.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Όχι να μην γίνει μέσω του άθλιου συστήματος των παροχών ΕΚΠΥ. Αυτό πρέπει να καταργηθεί ούτως ή άλλως....
   Φυσικά ένα σωστά σχεδιασμένο ηλεκτρονικό σύστημα, ίσως και χωρίς εκτύπωση ;D, είναι σίγουρα επιθυμητό με τις γνωματεύσεις να μένουν "ιστορικά στο σύστημα".

--- Τέλος παράθεσης ---

Σωστός!
Κάτι ανάλογο φαντάζομαι ότι είναι καλό να γίνει και με τις γνωματεύσεις για τα διπλώματα... ;D

fanisgp:
Πρίν λίγες ημέρες συμπλήρωσα σε ασθενή μου στεφανιαίο, τον εισηγητικό φάκελο για την επιτροπή στα ΚΕΠΑ και η διοικητικός υπάλληλος αρνήθηκε να τον παραλάβει επικαλούμενη οτι έπρεπε να συμπληρωθεί από καρδιολόγο.Δεν το άφησα έτσι και μετά απο ένα κύκλο τηλεφωνημάτων μίλησα με την κεντρική υπηρεσία όπου η ευγενέστατη και εξυπηρετικότατη κυρ. ΔΑΒΑΚΗ κρατώντας με στην γραμμή! επιτόπου! επικοινώνησε με την συγκεκριμένη υπάλληλο και σε εντονότατο ύφος της εξήγησε ότι όχι μόνο δεν είναι δουλειά της να κρίνει την ειδικότητα που το συμπλήρωσε αλλά και ότι κινδυνεύει  να κατηγορηθεί για... κατευθυνόμενη παραπομπή!Θα κριθούν τα χαρτιά και οι γνωματεύσεις.Μου έπεσε το ακουστικό απ΄ τα χέρια!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση