Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΔ (Π.Ι.Σ.)
Denominator:
Υποδείγματα εγγράφων προς τον ΟΠΑΔ από τον ΠΙΣ (για προσβολή σύμβασης).
dimipap73:
Φοβαμαι οτι υπαρχει νομικο κενο στο εγγραφο που ανεβασες.Απο τη στιγμη που αναστέλεται η συμβαση με τον ΟΠΑΔ και ισχυει ταυτοχρονα απαγορευση συνταγογραφησης των μη συμβεβλημενων ιατρων τοτε αν γραψω μια συνταγη σε ασφαλισμενο του ΟΠΑΔ μεσω ηλεκτρονικης συνταγογραφησης και αυτη εκτελεσθει απο συμβεβλημενο φαρμακειο τοτε ο ΟΠΑΔ δικαιουται να καταλογησει επανω μου την αξια της συνταγης και να μου ζηταει να την πληρωσω ,και αφου συμφωνα με τον κανονισμο δεν εχω δικαιωμα να την γραψω στο δικαστηριο δεν στεκομαι με τιποτα.Στον Λοβερδο αυτο θα του ρθει βουτηρο στο ψωμι μιας και ο ασφαλισμενος θα παρει τα φαρμακα του και αυτος που τελικα θα πληρωσει την συνταγη με μια αγωγη του ΟΠΑΔ θα ειναι αυτος που συνταγογραφησε!
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΦοβαμαι οτι υπαρχει νομικο κενο στο εγγραφο που ανεβασες.Απο τη στιγμη που αναστέλεται η συμβαση με τον ΟΠΑΔ και ισχυει ταυτοχρονα απαγορευση συνταγογραφησης των μη συμβεβλημενων ιατρων τοτε αν γραψω μια συνταγη σε ασφαλισμενο του ΟΠΑΔ μεσω ηλεκτρονικης συνταγογραφησης και αυτη εκτελεσθει απο συμβεβλημενο φαρμακειο τοτε ο ΟΠΑΔ δικαιουται να καταλογησει επανω μου την αξια της συνταγης και να μου ζηταει να την πληρωσω ,και αφου συμφωνα με τον κανονισμο δεν εχω δικαιωμα να την γραψω στο δικαστηριο δεν στεκομαι με τιποτα.Στον Λοβερδο αυτο θα του ρθει βουτηρο στο ψωμι μιας και ο ασφαλισμενος θα παρει τα φαρμακα του και αυτος που τελικα θα πληρωσει την συνταγη με μια αγωγη του ΟΠΑΔ θα ειναι αυτος που συνταγογραφησε!
--- Τέλος παράθεσης ---
Ίσως έχει κάνει λάθος το νομικό συμβούλιο του ΠΙΣ.
spyros:
Οπότε τι κάνουμε; Νομίζω ότι το θέμα είναι αρκετά σοβαρό (σε αντίθεση με τα ξεφτέρια των συλλόγων μας)... Πάντως επίσχεση κατά την οποία συνεχίζεις να χρησιμοποιείς (με ατομική σου ευθύνη) τα προνόμια του συμβασιούχου, μάλλον δεν στέκει. Όπως, νομίζω, δεν στέκει και ο εξαναγκασμός σε άσκηση ατομικού νομίμου δικαιώματος.
Οπότε; Διαλεγουμε γκρεμό ή ρέμα; Σκέφτεται κανείς τρίτη λύση; ???
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟπότε τι κάνουμε; Νομίζω ότι το θέμα είναι αρκετά σοβαρό (σε αντίθεση με τα ξεφτέρια των συλλόγων μας)... Πάντως επίσχεση κατά την οποία συνεχίζεις να χρησιμοποιείς (με ατομική σου ευθύνη) τα προνόμια του συμβασιούχου, μάλλον δεν στέκει. Όπως, νομίζω, δεν στέκει και ο εξαναγκασμός σε άσκηση ατομικού νομίμου δικαιώματος.
Οπότε; Διαλεγουμε γκρεμό ή ρέμα; Σκέφτεται κανείς τρίτη λύση; ???
--- Τέλος παράθεσης ---
Tο μόνο που μπορώ να πω δημόσια, ανεξάρτητα από την προσωπική μου γνώμη, είναι ότι η αναστολή των συμβάσεων μπορεί να είναι ατομική, αλλά γίνεται σε εφαρμογή της απόφασης της έκτακτης Γ.Σ. του Π.Ι.Σ. - οπότε ο ΟΠΑΔ δεν είναι λογικό να κηνυγήσει κάθε έναν ατομικά - αν νομίζει ότι η άποψή του στέκεται νομικά - αλλά το συλλογικό όργανο. Ένα παράδειγμα μπορώ να φέρω από το εξώδικο που έστειλε ο ΟΑΕΕ στον Ι.Σ. Θεσσαλονίκης μετά από την απόφασή του για αναστολή των συμβάσεων, μεταξύ των άλλων, και με τον ΟΑΕΕ (που όμως ήταν εντάξει με τις οικονομικές του υποχρεώσεις).
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση