Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΔ (Π.Ι.Σ.)
Δ. Κουναλάκης:
Θα ήθελα να μάθω μια και είσαι στο ΔΣ του ΙΣ πόσοι μικροβιολόγοι και ακτινολόγοι κάνουν επίσχεση. Το ποσοστό μου κάνει.
Επίσης, θα ήθελα να μάθω που πάει ο ασθενής να κάνει το triplex καρδιάς, τις εξετάσεις αίματος, τις αξονικές χωρίς να πληρώσει. Στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ ΟΠΑΔ δε δέχεται υποβολή δαπάνης αν δεν υπάρχει το αντίστοιχο παραπεμπτικό.
--- Τέλος παράθεσης ---
Που στηρίζετε αυτό; Υπάρχει κάποιο σχετικό άρθρο στον κανονισμό του ΟΠΑΔ;
Η ιατρική γνωμάτευση δεν κάνει στον ΟΠΑΔ; Αλλά να το δεχτώ και αυτό. Πες μου μια έκδοση παραπεμπτικού που έγγραφε "Χρήση μόνο για επιστροφή δαπάνης στον ίδιο τον ασθενή - Άκυρο για άλλη χρήση" δεν θα έκανε δουλειά; Γιατί πρέπει να εκδίδεται παραπεμπτικό που μπορεί να το εκτελέσει όποιος δεν κάνει επίσχεση;
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα ήθελα να μάθω μια και είσαι στο ΔΣ του ΙΣ πόσοι μικροβιολόγοι και ακτινολόγοι κάνουν επίσχεση. Το ποσοστό μου κάνει.
Επίσης, θα ήθελα να μάθω που πάει ο ασθενής να κάνει το triplex καρδιάς, τις εξετάσεις αίματος, τις αξονικές χωρίς να πληρώσει. Στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων;
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ ΟΠΑΔ δε δέχεται υποβολή δαπάνης αν δεν υπάρχει το αντίστοιχο παραπεμπτικό.
--- Τέλος παράθεσης ---
Η ιατρική γνωμάτευση δεν κάνει στον ΟΠΑΔ; Αλλά να το δεχτώ και αυτό. Πες μου μια έκδοση παραπεμπτικού που έγγραφε "Χρήση μόνο για επιστροφή δαπάνης στον ίδιο τον ασθενή - Άκυρο για άλλη χρήση" δεν θα έκανε δουλειά; Γιατί πρέπει να εκδίδεται παραπεμπτικό που μπορεί να το εκτελέσει όποιος δεν κάνει επίσχεση;
--- Τέλος παράθεσης ---
Mικροβιολόγοι και ακτινολόγοι κάνουν όλοι επίσχεση.
Χωρίς πληρωμή οι ασθενείς μπορούν να απευθυνθούν ή στο Νοσοκομείο ή σε ιδιώτες εκτός νομού.
Για το θέμα των παραπεμπτικών ισχύει ότι ανέφερα (μετά από επικοινωνία με την τοπική ΥΠΑΔ).
Argirios Argiriou:
Τι θα γίνει με τους 80 ασθενείς του ΙΚΑ που επιτρέπεται να βλέπει κανείς ανά μήνα αλλά μόνο εάν είναι συμβεμβλημένος με τον ΟΠΑΔ (ή τον ΟΑΕΕ),
σε περίπτωση που συμμετέχει κανείς στην αναστολή της σύμβασης με τον ΟΠΑΔ και δεν έχει σύμβαση με τον ΟΑΕΕ;
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤι θα γίνει με τους 80 ασθενείς του ΙΚΑ που επιτρέπεται να βλέπει κανείς ανά μήνα αλλά μόνο εάν είναι συμβεμβλημένος με τον ΟΠΑΔ (ή τον ΟΑΕΕ),
σε περίπτωση που συμμετέχει κανείς στην αναστολή της σύμβασης με τον ΟΠΑΔ και δεν έχει σύμβαση με τον ΟΑΕΕ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο ίδιος ο ΟΠΑΔ (ΕΟΠΥΥ πλέον) έχει αποδεχθεί όλες τις δαπάνες των ασφαλισμένων μέχρι τώρα. Αν θεωρούσε τους ιατρούς που συμμετέχουν στην αναστολή ως μη συμβεβλημένους, αυτό δε θα γινόταν. Άρα δεν μπορεί το ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ πλέον) να έχει διαφορετική στάση.
Αυτό που λες Αργύρη θα γινόταν κάλλιστα σε περίπτωση διακοπής της σύμβασης με τον ΟΠΑΔ.
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
--- Τέλος παράθεσης ---
--- Τέλος παράθεσης ---
Mικροβιολόγοι και ακτινολόγοι κάνουν όλοι επίσχεση.
Χωρίς πληρωμή οι ασθενείς μπορούν να απευθυνθούν ή στο Νοσοκομείο ή σε ιδιώτες εκτός νομού.
Για το θέμα των παραπεμπτικών ισχύει ότι ανέφερα (μετά από επικοινωνία με την τοπική ΥΠΑΔ).
--- Τέλος παράθεσης ---
Επειδή τα λόγια συχνά τα παίρνει ο άνεμος, που το στηρίζει αυτό η τοπική ΥΠΑΔ; Σε ποια διάταξη;
Στους άλλους δηλαδή νομούς δεν είναι καθολική η επίσχεση στους εργαστηριακούς; Μίλησες για όλη την Θράκη.
Σου λέω ότι στον ΙΣΗ το ποσοστο συμμετοχής των εργαστηριακών στην επίσχεση (με 4 μεγάλα διαγνωστικά κέντρα) είναι 3% (τρια).
Λες να μην το περίμενε ο ΠΙΣ; Τι κάνει τον ΙΣΗ να είναι κολλημένος στο να πρέπει να εκδίδονται εκτελέσιμα παραπεμπτικά;
Εμένα μου αρέσουν τα γραπτά στοιχεία:
Νόμος 3918, ΦΕΚ Α/31 2 Μαρτίου 2011, άρθρο 19, παράγραφος 5:
"Το Ελληνικό δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να επιχορηγήσει τον ΕΟΠΥΥ με το απαιτούμενο ποσό για την εξόφληση των μέχρι 31.12.2010 εκαθαρισμένων οφειλών του ΟΠΑΔ προς τρίτους."
Το ότι δεν θα πληρωθούμε για το 2011 μάλλον ήταν ήδη γνωστό όταν σταμάτησαν να πληρώνουν το 2011. Γιατί ο ΠΙΣ ξύπνησε τώρα;
Τι λογική έχει ; Μήπως αντί να χρεωθεί ο ΟΠΑΔ την διακοπή της δωρεάν επίσκεψης στο γιατρό από 1.1.2012, πλέον θα την χρεωθούν οι γιατροί; Μιλάμε για ούτε 15 εργάσιμες ακόμη.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση