Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα - Άλλες μορφές

Εργασία ως Ιατροί στο εξωτερικό.

<< < (8/12) > >>

thanasiss:
Μια από τις εταιρείες που λειτουργεί στο χώρο της διαδικτυακης πρωτοβαθμιας υγείας στη Σουηδία ψάχνει προσωπικό.

Πηγή:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος



Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Σαουδική Αραβία.
12000$ - 18000$ οι "μεγάλοι"
5350$ - 6700$ οι "μικροί"
Οι πολλές παροχές για τη διαμονή της οικογένειας (εκτός φυσικά από τη δωρεάν διαμονή και όλα -ποια όλα;- τα έξοδα διαμονής πληρωμένα, που δίνουν όλες οι εταιρείες) είναι η εξής μία: πισίνα.

pzogr:
Είδα από περιέργεια αυτό της Σαουδικής Αραβίας. Νομίζω ότι είναι λίγο παραπλανητικό γιατί αναφέρει για "αφορολόγητα" έσοδα ενώ η πραγματικότητα (αν δεν κάνω μεγάλο λάθος) είναι ότι φορολογούνται κανονικότατα στην Ελλάδα, εκτός αν μείνεις έξω για αρκετά χρόνια οπότε θα θεωρείσαι πλέον κάτοικος εξωτερικού.

Dott.diMG:
Καλή περίπτωση αλλά στο ελληνικό κείμενο λείπει μια μικρή λεπτομέρεια:

"Vacancies for all specialties apart from General Practice, Dentists, Microbiologists-Biopathologists, and Psychiatrists. Age Limit: 57 years due to Saudi Law restrictions."

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίδα από περιέργεια αυτό της Σαουδικής Αραβίας. Νομίζω ότι είναι λίγο παραπλανητικό γιατί αναφέρει για "αφορολόγητα" έσοδα ενώ η πραγματικότητα (αν δεν κάνω μεγάλο λάθος) είναι ότι φορολογούνται κανονικότατα στην Ελλάδα, εκτός αν μείνεις έξω για αρκετά χρόνια οπότε θα θεωρείσαι πλέον κάτοικος εξωτερικού.

--- Τέλος παράθεσης ---

Φορολογική δήλωση 2017: Φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού.

Για τους συζύγους (ή ΜΣΣ) που έχουν διαφορετική φορολογική κατοικία, από φέτος παρέχεται η δυνατότητα χωριστής εκκαθάρισης της δήλωσης τους. Αν για παράδειγμα ο ένας σύζυγος κατοικεί στην Ελλάδα και ο άλλος στο εξωτερικό, θα μπορεί να γίνει η εκκαθάριση του φόρου ξεχωριστά για τον κάθε σύζυγο. (Σύμφωνα με όσα είπε ο κ.Πιτσιλής κατά την παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ, και επίκειται να ενσωματωθούν σε διάταξη).

Στο φετινό έντυπο της φορολογικής δήλωσης (Ε1) προστέθηκε (ή μάλλον επανήλθε) ο κωδικός 320, ο οποίος θα είναι προσυμπληρωμένος σύμφωνα με τα στοιχεία του μητρώου του Τaxis στην περίπτωση που η σύζυγος ή το «μέρος συμφώνου συμβίωσης» είναι φορολογικός κάτοικος αλλοδαπής.

Με τον τρόπο αυτό παρέχεται η δυνατότητα εμφάνισης του ενός εκ των δύο συζύγων με διαφορετική φορολογική κατοικία από τον άλλο. Συγκεκριμένα, στον πίνακα 2 του εντύπου Ε1 ο κωδικός 319 για το σύζυγο ή 320 για τη σύζυγο (ή ΜΣΣ) θα είναι προσυμπληρωμένος, ανάλογα αν και οι δύο ή ο ένας εκ των δύο έχει την φορολογική του κατοικία στο εξωτερικό.

• Οι Φορολογικοί Κάτοικοι Εξωτερικού, από φέτος επιβεβαιώνουν τη ΧΩΡΑ Φορολογικής Κατοικίας τους (π.χ. Αυστραλία, Ν. Αφρική, κ.λπ.), ώστε η ελληνική φορολογική διοίκηση να μπορεί να ανταλλάσσει πληροφορίες.

Η ΧΩΡΑ φορολογικής κατοικίας, εμφανίζεται όπως αυτή έχει καταχωρηθεί στα στοιχεία του Μητρώου της Δ.Ο.Υ. Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν συμφωνεί με την χώρα φορολογικής κατοικίας που εμφανίζεται στην επιβεβαίωση στοιχείων ή το πεδίο της χώρας φορολογικής κατοικίας είναι συμπληρωμένο με «999», θα πρέπει να τροποποιήσει το σχετικό πεδίο. Οι εν λόγω φορολογούμενοι υποχρεούνται σε κάθε περίπτωση, εφόσον κληθούν, να προσκομίσουν το πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας (tax residence-certificate) στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., προκειμένου να αποδείξουν τη ΧΩΡΑ φορολογικής τους κατοικίας.

• Οι Φορολογικοί Κάτοικοι Εξωτερικού είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα, φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο, από πηγές Ελλάδας.

Αντιθέτως, ένας φορολογικός κάτοικος εξωτερικού που διαθέτει π.χ. δευτερεύουσα κατοικία/επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα ή προβαίνει σε αγορά ακινήτου/αυτοκινήτου στην Ελλάδα, εφόσον δεν αποκτά πραγματικό εισόδημα στη χώρα μας, δεν υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (ΠΟΛ.1067/2015).

• Οι Φορολογικοί Κάτοικοι Εξωτερικού φορολογούνται στην Ελλάδα μόνο για το εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα και αποκτάται μέσα σε ορισμένο φορολογικό έτος.

• Οι Φορολογικοί Κάτοικοι Εξωτερικού δεν προσκομίζουν αποδείξεις δαπανών, δεδομένου ότι δεν δικαιούνται τη μείωση φόρου που προκύπτει από την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων (δηλαδή δεν έχουν αφορολόγητο). Έτσι και αλλιώς και για φέτος (φ.ε.2016) ουδείς φορολογούμενος θα συμπληρώσει τον σχετικό κωδ. 049, ο οποίος είναι απενεργοποιημένος.

Με την περ. η’ του άρθρου 33 του ΚΦΕ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την παρ.1 του άρθρου 1 του Ν.4330/2015 (έναρξη ισχύος σύμφωνα με την παρ.6 του ίδιου άρθρου και νόμου, για το φορολογικό έτος 2014 και εξής), ορίζεται πλέον ότι:

Δεν εφαρμόζονται οι αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες του άρθρου 31 (π.χ. τεκμήριο για δευτερεύουσα κατοικία ή για αυτοκίνητο ή η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη, κ.λπ.) προκειμένου για φυσικά πρόσωπα που έχουν τη φορολογική τους κατοικία στην αλλοδαπή και


Δεν εφαρμόζονται οι δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων του άρθρου 32 (π.χ. δαπάνη αγοράς ακινήτου, αυτοκινήτου, σκάφους, απόσβεση δανείων, κ.λπ.), προκειμένου για φυσικά πρόσωπα που έχουν τη φορολογική τους κατοικία στην αλλοδαπή εφόσον δεν αποκτούν εισόδημα στην Ελλάδα

Στην περίπτωση που ο κάτοικος εξωτερικού αποκτά πραγματικό εισόδημα (ανεξαρτήτως κατηγορίας εισοδήματος) στην Ελλάδα, εμπίπτει στην εφαρμογή των τεκμηρίων του άρθρου 32.

• Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης στους Φορολογικούς Κατοίκους Εξωτερικού:

Οι φορολογικοί κάτοικοι Εξωτερικού υπόκεινται σε καταβολή της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση