Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Στρατιωτικοί ιατροί - Σκέψεις για τον ΕΟΠΥΥ
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕννοείται πως στρατιωτικοί ιατροί και ιατροί των σωμάτων ασφαλείας... είναι εκτός.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό έλειψε να τα έχουν όλα δικά τους: και σύνταξη στα 42, και σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Έλεος.
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕννοείται πως στρατιωτικοί ιατροί και ιατροί των σωμάτων ασφαλείας... είναι εκτός.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό έλειψε να τα έχουν όλα δικά τους: και σύνταξη στα 42, και σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Έλεος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Σήμερα είναι εξ ορισμού συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ όπως και οι γιατροι του ΕΣΥ για τους εργαζόμενους της υπηρεσίας τους και τις οικογένειες τους. Βλέπε τον κανονισμό του ΟΠΑΔ.
Το ότι δεν είναι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν σημαίνει ότι θα χάσουν το μισθό τους και τη θέση τους. Απλά, με το απλησίαστο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα αποκτήσουν περισσότερη πελατεία στο ιατρείο της υπηρεσίας τους. Φυσικά αυτό που θα σου εγγυηθώ είναι ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα αναλάβουν το ξέπλυμα συνταγών και εξετάσεων και ας γογγύσουν* εάν τους παίρνει.
Δεν νομίζω ότι ιατροί που έχουν ήδη ένα μισθό θα σκοτωθούν για τον μισθό του ΕΟΠΥΥ στον ελάχιστο χρόνο που τους μένει. Αυτό θα το επιδιώξουν και θα το πετύχουν οι ιατροί του ΙΚΑ.
Και θυμήσου παίζεις σε λάθος thread... εδώ δεν έχει φαρμακοποιούς :)
Επι τη ευκαιρία, πως γίνεται αυτό με την σύνταξη στα 42; θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες...
* (Επειδή ξέρω ότι θα παρεξηγηθώ, πριν βγάλετε την όποια αντίδραση, σκεφτήτε ότι ο γιατρός που αφιερώνει χρόνο στον ασθενή του θα είναι σαφώς σε καλύτερη θέση από αυτόν που θα πνίγεται χρονικά. Και εμπειρικά, ξέρω, ότι μικρές κλειστές ομάδες εργαζομένων κατορθώνουν πάντα να επιβιώνουν με σχέσεις εξάρτησης και να πετυχαίνουν τους σκοπούς τους. Ελπίζω να είναι κατανοητή αυτή η αμιγώς λογική σκέψη)
timex:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
--- Τέλος παράθεσης ---
--- Τέλος παράθεσης ---
Καλα...οι στρατιωτικοι ιατροι παιρνουν συνταξη στα 42;;;;!!!!
14 χρονια δουλευουν μονο;;;;;
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλα...οι στρατιωτικοι ιατροι παιρνουν συνταξη στα 42;;;;!!!!
14 χρονια δουλευουν μονο;;;;;
--- Τέλος παράθεσης ---
Για τους Στρατιωτικούς ιατρούς προσμετρώνται ως συντάξιμα όλα τα έτη από της εισόδου τους στις παραγωγικές σχολές (ΣΣΑΣ), δηλαδή από την ηλικία των 18. Οπότε στα 42-43 συμπληρώνουν 25ετία.
Τώρα, το πολιτικό προσωπικό που προσλαμβάνουν τα Σώματα Ασφαλείας (sic) όπως Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική κ.α. είναι, προφανώς, κάτι διαφορετικό από όσους φοίτησαν στις παραγωγικές σχολές του Στρατού (ΣΣΑΣ, ΣΑΝ, Ευελπίδων, κ.α.) αλλά δεν ξέρω περισσότερα επί του θέματος.
kapioskanis:
--- Παράθεση ---Για τους Στρατιωτικούς ιατρούς προσμετρώνται ως συντάξιμα όλα τα έτη από της εισόδου τους στις παραγωγικές σχολές (ΣΣΑΣ), δηλαδή από την ηλικία των 18. Οπότε στα 42-43 συμπληρώνουν 25ετία.
Τώρα, το πολιτικό προσωπικό που προσλαμβάνουν τα Σώματα Ασφαλείας (sic) όπως Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική κ.α. είναι, προφανώς, κάτι διαφορετικό από όσους φοίτησαν στις παραγωγικές σχολές του Στρατού (ΣΣΑΣ, ΣΑΝ, Ευελπίδων, κ.α.) αλλά δεν ξέρω περισσότερα επί του θέματος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι ο διακοσμητής ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΓΕΝΙΚΑ τίποτα επί του θέματος.
1) Τα έτη φοίτησης προσμετρώνται όπως όλων των στρατιωτικών σχολών (καταβάλονται κανονικά εισφορές για το χρονικό διάστημα από την είσοδο έως την αποφοίτηση, όπως γίνεται εξαγορά θητείας και αναγνώριση συντάξιμων σε όλους τους θητεύσαντες ιδιωτικούς ή δημοσίους υπαλλήλους).
2) Για δικαίωμα παραίτησης ( ΠΡΟ νέων νόμων) χρειαζόταν η συμπλήρωση των οφειλομένων χρόνων ( μετά την αποφοίτηση το ΔΙΠΛΑΣΙΟ των μηνών φοίτησης, από εισαγωγή έως αποφοίτηση) ΣΥΝ.
3) ΕΠΙ-ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ κατά μία 5ετία (ανεξαρτήτου χρόνων αυτής, τυχεροί οι με περισσότερα χρόνια ειδικευόμενοι) στα οφειλόμενα χρόνια η λήψη ειδικότητας (εάν δεν πάρεις ΔΕΝ προάγεσαι πέραν του βαθμού του Λοχαγού ή ισότιμου στον άλλο κλάδο).
4) Τα έτη της ειδικότητας ΔΕΝ λογίζονται στην αφαίρεση των οφειλομένων ετών.
5) ΕΠΙ-ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ το τριπλάσιο των ετών μετεκπαίδευσης (παλαιότερα ήταν κανόνας όλοι να μετεκπαιδεύονται, τώρα οι ¨έχοντες¨ καταλαβαίνει ο καθένας).
*) άρα ένας που τελειώνει την ΣΣΑΣ στην εξαετία και αρχίζει ειδικότητα στα τρία χρόνια από την αποφοίτηση και χωρίς μετεκπαίδευση για να παραιτηθεί χωρίς να πληρώσει πρέπει να έχει συμπληρώσει (6+12+χρόνια ειδικότητας+5) δλδ στην καλύτερη περίπτωση 28χρόνια, τότε το ποσό που δικαιούτο ήταν τα 28/35.
**) αυτά ισχύαν προ των νέων ρυθμίσεων, από εδώ και πέρα ισχύουν οτι και σε όλο τον δημόσιο τομέα (κατοχύρωση μόνο όσων συμπληρώσαν 25ετία την 31-12-2010)
***) που λοιπόν ή άνιση μεταχείριση.
ΥΓ
Μου αρέσει να ακούω αντίλογο αλλά από γνώστες συναδέλφους, όχι όλα στο "τσουβάλι".
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση