Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Στρατιωτικοί ιατροί - Σκέψεις για τον ΕΟΠΥΥ
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλω τους συναδελφους που δουλευουν στην Ξανθη ή στην Αλεξανδρουπολη να επιβεβαιωσουν τις δυσκολιες που εχουν στην αρχη εναντι των στρατιωτικων που εχουν ετοιμο κυκλο σπο στρατιωτικους και συγγενεις τους λογω εξαρτησης για αναρρωτικες ,ετησιες κτλ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δε θα το έλεγα γενικά. Εξαρτάται κυρίως από την ειδικότητα - αν μπορεί νομότυπα να χρησιμοποιηθεί το Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τους ιδιωτικούς ασθενείς ή όχι - και αφορά ιδιαίτερα τα μέλη των στρατιωτικών και πολύ λιγότερο άλλους ασφαλισμένους. Όντως είναι δύσκολο να πει κανείς ότι έχει ανταποδοτικότητα μία σύμβαση με το Στρατό σε μικρή πόλη όπου υπάρχει ΓΣΝ (ΚΙΧΝΕ πλέον), αλλά πέραν τούτου, δε βλέπω και καμία φοβερή στρέβλωση. Δε γνωρίζω πώς είναι τα πράγματα στις μεγάλες πόλεις...
Gatekeeper:
Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζονται τόσοι απόφοιτοι ΣΣΑΣ, οπως δεν χρειάζονται τόσα στρατιωτικά (και όχι μόνο) νοσοκομεία, στρατόπεδα κτλ.
Αυτό όμως που χρειάζεται είναι ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΩΜΑ που θα καλύπτει ΟΛΑ τα σώματα ασφαλείας (ΕΛΑΣ,Πυροσβεστική,Λιμενικό) και τους 3 κλαδους των ενόπλων δυνάμεων.
Λιγοι αποφοιτοι ΣΣΑΣ να καλύπτουν τις ανάγκες του Υγειονομικού Σωματος και οι υπόλοιπες θέσεις να καλύπτονται από πολίτες ειδικευμένους ιατρούς με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Συγνώμη ,αλλα το να θέλει κάποιος να σπουδάσει ΣΣΑΣ (εκεί που συνήθως οι χούντες γεννιούνται) στα 18 του αποτελεί μέγιστη στρέβλωση.
Για να είμαι ειλικρινής Η ΣΣΑΣ πρέπει να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ και ο στρατός να δίνει υποτροφιες για σπουδες στις ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, με την δέσμευση να δουλέψει ο υπότροφος στις ενοπλες δυνάμεις τα υπόλοιπα 10-15 χρόνια. Εάν ο ιατρός μετεκπαιδευτεί με έξοδα των ενόπλων δυνάμεων τότε η υπόχρέωση παραμονής του στο στράτευμα να παρατείνεται.
Ετσι απλά και νοικοκυρεμένα.....
stathis:
Συμφωνω γενικα με εξαιρεση τα περι στρεβλωσης και χουντας. Οσον αφορα τις μικρες πολεις, το να ξεκιναει καποιος με μια μαγια πελατειας (τους στρατιωτικους και τις οικογενειες αλλα και τους συγγενεις τους) ειναι αθεμιτο τοσο για τους ΕΣΥτες (που δεν εχουν δικαιωμα γιατρειου πλην απογευματινου μια φορα την εβδομαδα με αστεια αμοιβη 15 Ε την επισκεψη που δινεται μετα απο μηνες) και για τους ιδιωτες (λογω του τακτικου πλεονεκτηματος που δινει η δουλεια σε νοσοκομειο και η υποχρεωτικη προσελευση ενος πληθυσμου δημοσιων υπαλληλων που ειναι μεν κακης ποιοτητας αλλα εχουν κυκλο απο τον οποιο καποιος γινεται ευκολοτερα γνωστος). Η περιπτωση τους ειναι ακραια προκλητικη παραβαση του ελευθερου ανταγωνισμου και των ισων ευκαιριων και γι' αυτο ειναι αντισυνταγματικοτατη και επιτελους οπως τοσα συγχρονα κρατη και στρατοι επιτελους πρεπει η ΣΣΑΣ να καταργηθει και ο στρατος να παιρνει καποιους γιατρους , να τους εκπαιδευει ταχυρρυθμα στρατιωτικα (βλ Αγγλια, Γερμανια κα) για να καλυπτουν πραγματικες υπηρεσιακες αναγκες (πχ αποστολες στο εξωτερικο, νατοικες ασκησεις μεγαλης διαρκειας στο ναυτικο κτλ) και τα στρατιωτικα νοσοκομεια επιτελους να γινουν εντελως δημοσια και ανοιχτα για ολους. Οι δε στρατιωτικοι να παρουν τον αντιστοιχο βαθμο επιμελητη ΕΣΥ και να γινουν αποκλειστικης απασχολησης. Ετσι και χρηματα θα εξοικονομηθουν και τελικα θα βελτιωθει η περιθαλψη των ενστολων και των πολιτων.
ΥΓ αληθεια αυτες οι ετησιες γιατι υπαρχουν; Γιατι να δικαιουνται οι καραβαναδες, τα πιλαφια κτλ δωρεαν check up καθε χρονο και να μην δικαιουται οποιοσδηποτε αλλος δημοσιος υπαλληλος; Γιατι πρεπει οι αποστρατοι να δικαιουνται ιδιαιτερης μεταχειρισης σε στρατιωτικα νοσοκομεια;Περισσοτερα πληρωσαν απο τους αλλους δημοσιους υπαλληλους. Αρκετα μας ζαλισαν με την ιδιαιτερη αποστολη τους κτλ κτλ. Κακομαθημενοι γραφειοκρατες δημοσιοι υπαλληλοι ειναι, υπεραριθμοι και αντιπαραγωγικοι στη μεγαλη τους πλειοψηφια. Οσο τους γνωρισα στο Ναυτικο πραγματικα τους λυπομουν για τη μιζερια και την καταντια τους. Εκει γνωρισα με διαφορα τους πιο κοπριτες κατα Παγκαλο δημοσιους υπαλληλους στη ζωη μου!
EzeΤΡΟΛ:
Κάτι μου λέει ότι αυτό το thread τείνει να μετονομαστεί σε "Έρχεται η σειρά των στρατιωτικών ιατρών" :D
Η Στρατιωτική Ιατρική, θα το επαναλάβω, αποτελούσε στη χώρα μας ένα Σώμα με ένδοξη ιστορία και μεγάλη προσφορά στον Έλληνα στρατιώτη, εύζωνα, φαντάρο οπουδήποτε αυτός πολέμησε: Βελεστίνο (1897), Βαλκανικοί Πόλεμοι (1912-13), Μικρασιατική Εκστρατεία (1920-22), Βορειοηπειρωτικό έπος (1940-41), Εμφύλιος (1946-49), και αλλού, εντός και εκτός Ελλάδας, αποκλειστικά με υπηρεσίες Γενικής Χειρουργικής και Παθολογίας. Τώρα, το αν είναι απαραίτητο να υπάρχει Στρατιωτικός Παιδίατρος ή Ενδοκρινολόγος ή Ογκολόγος κ.α. για να περιθάλπουν φαντάρους με ανοιχτά τραύματα κοιλίας στην πρώτη γραμμή του μετώπου, αποτελεί μια στρέβλωση της σύγχρονης Ελλάδας αφού δεν δικαιολογείται από καθαρά υπηρεσιακούς σκοπούς.
Eξίσου ατελέσφορο (από επιχειρησιακής σκοπιάς) είναι να εξειδικεύεται ο Στρ/κός Γυναικολόγος στην εξωσωματική, ο Στρ/κος ΩΡΛάς στα κοχλιακά εμφυτεύματα, ο Στρ/κος Καρδιολόγος στην επεμβατική καρδιολογία κ.ο.κ. αφού όλες αυτές οι εξειδικεύσεις δεν έχουν σχέση με την αποστολή των Στρατιωτικών Σωμάτων.
timex:
Η εποχη που ζουμε μας δειχνει πως οι χουντες δε γενιουνται μονο στη ΣΑΣΣ...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση