Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Στρατιωτικοί ιατροί - Σκέψεις για τον ΕΟΠΥΥ

<< < (5/5)

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςεφαγα  τα πιλαφια στη μαπα

--- Τέλος παράθεσης ---

Για τη διευκόλυνση της συζήτησης να σημειωθεί ότι "πιλάφια" αποκαλούνται οι βαθμοφόροι (υπαξιωματικοί ή αξιωματικοί) του πολεμικού ναυτικού στην ιδιόλεκτο των κληρούχων (όσων δλδ υπηρετούν τη θητεία τους στο ναυτικό, όπως έκανε ο @stathis).

Έτσι, το γνωστό στους πεζικάριους ευρηματικό ομοιοκατάληκτο "Βλέπω στον ύπνο μου πλυντήρια ... μήπως ήρθανε τ' απολυτήρια;", τρέπεται στην περίπτωση των κληρούχων σε "Βλέπω στον ύπνο μου ελάφια ... απολύομαι, πιλάφιααααα", για να εκφράσει τον συσσωρευμένο πόθο για τη λύτρωση του ατόμου μέσω της απόλυσης του από το Ναυτικό και τη διαβίωσή του εφεξής σε ορεινά-βουκολικά περιβάλλοντα.

Οι κληρούχοι παραδοσιακά φέρουν επί της κεφαλής των την "ασπιρίνη" (ή "τάπα"), ήτοι τον πιλίσκο του υπηρετούντος ναυτάκου που ονομάζεται έτσι γιατί είναι πλακέ και λευκό και θυμίζει ασπιρίνη, με ή χωρίς κορδέλα-διάσημο επί της οποίας αναγράφεται το όνομα του πλοίου (βλ. φωτο: ασπιρίνη άνευ κορδέλας).

Βέβαια, πρόσφατα η ασπιρίνη έχει παροπλιστεί αφού οι ναύτες των πλοίων αγοράζουν μόνοι τους από τον Προμηθευτικό Οίκο Ναύτου τζόκεϊ σπέσιαλ διακοσμημένα με τον θυρεό του πλοίου τους. Άσε που και να ζητήσεις από την υπηρεσία σου κορδέλα για την ασπιρίνη σου (για να τη δείχνεις αργότερα σαν trophy στη γκόμενα ή έστω για ενθύμιο), η έτοιμη απάντηση από τα πιλάφια θα είναι "δεν έχουμε", "μας τελείωσαν", ''δεν μας φέρανε ακόμα (αφού δεν ζητήσατε εγκαίρως)" και λοιπαί ιστορίαι Ελληνικού Δημοσίου.

stathis:
Διακοσμητη εισαι θεος! Κληρουχας και συ; Τελικα ειναι παρα πολυ μικρος ο κοσμος....Να θυμισω ακομα Σαλαμινα=Μπακαουκια και οι Σαλαμινοι που κατεξοχην "κοσμουν" το Ναυτικο λεγονται μπακαουκες, ακρως υποτημιητικα απο τους στρατευσιμους. Να θυμισω ακομα το "ως ποτε μπελαμανα, ως ποτε κολλαρινα,ως ποτε τα ματακια μου θα βλεπουν Σαλαμινα;" και για τους παλιους "απολυομαι κληρουχα δεν μου κανουνε τα ρουχα" και το τελετουργικο σκισιμο τσεπης του πουκαμισου αγγαρειας μολις πρωτοπηγαινες στο καραβι.Εφτιαξα πολλους φραπεδες για τα πιλαφια γιατυι ημουν γιατρος-οπτηρας και ενιοτε και καμαρωτος. Ετσι εδειχνε το σεβασμο του το Ναυτικο στους γιατρους.Βεβαια οι πιο πολλοι φραπεδες ηταν 3-2-1 (3 καφε, 2 ζαχαρη 1 ροχαλα ΄ή σαλερα στη διαλεκτο του πλοιου).Αυτα με αγαπη απο το Α/Γ Οινουσαιι. Τι μου θυμησες διακοσμητη...

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣαλαμινα=Μπακαουκια και οι Σαλαμινοι που κατεξοχην "κοσμουν" το Ναυτικο λεγονται μπακαουκες

--- Τέλος παράθεσης ---

"Μπακαουκίς" ονομάζετο και η φρεγάτα "Σαλαμίς", ενώ το επώνυμο ''Μπακαούκας" παίζει στη Σαλαμύκονο (ευφημισμός των κληρούχων για την Κούλουρη) αλλά εντελώς παράδοξα και στην Ευρυτανία.
Ο θρύλος το' χει ότι προέρχεται από έναν παλιό Σαλαμινιό βαρκάρη Μπακαούκα που έκανε δρομολόγιο Πέραμα-Παλούκια.

@stathis, υπερέτησα 18μηνο (μη μας πουν και ημιάρβυλο) όχι στο ένδοξο Ναυτικό αλλά στο Στρατό Ξουράς, ως ιατρός-οπλίτης παρέα με αναξιωματικούς, καραβανάδες, αμφιλοχίες και λοιπούς στρατιώτας. Του λοιπού, 525 ΜΤΠ (δλδ 525 Μ**** Τρέχουν Πανικόβλητοι) στο Πολύκαστρο και κατόπιν ανηφόρα στο 617 ΕΤΠ στη Χελιδόνα (αν δεν κάνω λάθος υπάρχει κι άλλος Χελιδονάριος στο Φόρουμ.)

Στον Έψιλον Σου συναντάς μερικά από τα πιο απίθανα άτομα της ζωής σου που δεν τα ξεχνάς ποτέ, όπως ένας Ανθύπας σιτιστής που είχαμε και ο οποίος χρειαζόταν δύο (2) απλωμένες ζώνες Α-Τ για να αγκαλιάσουν την περίμετρο της μέσης του, και ο οποίος μου παρετυμολογούσε τα δύο Δ που φορούσε ως διακριτικά στις επωμίδες του (αριστερή-δεξιά, δείχνοντας τη μια μετά την άλλη) ως "Δεν Δουλεύω" προκειμένου να περιγράψει την ακριβή φύση των καθηκόντων του. Το πιο άκυρο της υπόθεσης, ήταν να σε επιθεωρεί ο ίδιος το επόμενο πρωί στο Ιατρείο της Μονάδας για να βλέπει αν είσαι προβλεπέ και δεν είσαι ασκεπής, ακομβίωτος, αξούριστος, αγυάλιστος, ακορδίωτος, δεν ακούς ραδιοφωνάκι, οι φαντάροι στο αναρρωτήριο δεν έχουν καμιά κρυμμένη ντατσό κ.λπ. -όχι πως θα συνέβαινε και τπτ αν γινόταν κάτι απ΄όλ' αυτά, απλά έτσι περνά ο καιρός στον Ε.Σ.

Δ. Κουναλάκης:
Λοιπόν στον παράδεισο των βυσμάτων, τα μικρά βύσματα την πατάνε. Στην καλύτερη θα καταλήξουν σε κανένα σκυλοπνίχτη. Γι αυτό όταν δεν είσαι μεγάλο βύσμα είναι εξυπνότερο να πας στον ΕΣ. Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να βλέπεις τον ΔΔ και μετά το ιατρείο να κτυπάς σκοπέτα χωρίς πρόσβαση σε φραπέ.

Τελικά, από στρατιωτικούς ιατρούς το ξεκινήσαμε και στα απωθημένα σας με τους καραβανάδες το βγάλατε...
Μόνο ο predator  βλέπω και έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται, υπόλοιποι συνεχίστε την συνεδρία της ψυχοθεραπείας.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση