Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Ένα μόνο σύνθημα: Ελεύθερο ιατρείο στους ιατρούς του ΕΣΥ
ioannis thessaloniki:
Τα άρθρα της κ. Ευθυμιάδου είναι αναξιόπιστα. Το ίδιο θέμα το αναμασάει δεκάδες φορές, σε σημείο που να αντιγράφει κείμενα που η ίδια έγραψε πριν 6 μήνες. Το σχέδιο είναι προς το παρόν άγνωστο, εκτός από το ότι θα μπουν στο ΕΣΥ κάποιοι συνάδελφοι που είναι τώρα στον ΕΟΠΥΥ. Και είναι προφανές ότι όσοι δεν μπουν, θα οδηγηθούν απλά σε ιδιώτευση. Αυτό όμως δεν σημαίνει κατά τη γνώμη μου, ότι θα δοθεί σε μας, τους γιατρούς του ΕΣΥ, δικαίωμα να έχουμε ιδιωτικό ιατρείο. Δεν προκύπτει από πουθενά.
Δ. Κουναλάκης:
Φοβάμαι πολύ μα πάρα πολύ, ότι ο καινούργιος "δημόσιος" φορέας ΠΦΥ θα λειτουργήσει μετά τις δημοτικές εκλογές και θα είναι για τους μη έχοντες. Η ιδιωτική υγεία για τους έχοντες επιστρέφει. Επίσης, δύσκολο να οργανώσεις ένα τέτοιο φορέα άμεσα και στην είσοδο για το χειμώνα.
Αυτό που θα είναι σίγουρο είναι ότι οι του ΕΟΠΥΥ περνάνε στο ΕΣΥ, με δύο πιθανότητες ίσως μια πιο χαλαρή σχέση στην αρχή με διατήρηση του ιδιωτικού τους ιατρείου ή πιο ξεκάθαρη άμεσα σαν ΕΣΥτες πλήρους και αποκλειστικής μετά από "κινητικότητα".
Το να μετατρέψει μέσα από κινητικότητα τους μόνιμους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε πλήρους και αποκλειστικής στο ΕΣΥ δεν θα αλλάξει τίποτα για τον ασφαλισμένο. Συνεπώς, καμιά κοινωνική πίεση. Μην ξεχνάτε ότι μήνες τώρα οι συμβασιούχοι του ΕΟΠΥΥ έχουν φύγει και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών αλλά και των υπολοίπων εργαζομένων σε Κέντρα Υγείας, πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ καθώς και περιφερειακά ιατρεία φέρνει η πρόταση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής για την ανασυγκρότηση του ΕΟΠΥΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Στα χέρια Άδωνι σήμερα το σχέδιο
Πρόσβαση των ασθενών σε εξειδικευμένες υπηρεσίες νοσοκομείων μόνο με παραπεμπτικό, γιατροί πλήρους απασχόλησης στις δημόσιες δομές του ΕΟΠΥΥ με 8ωρο αλλά και δικαίωμα στο δημόσιο σύστημα να συνάπτει συμβάσεις με ιδιώτες σε περίπτωση που υπάρχουν κενά σε ιατρικές ειδικότητες περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχέδιο- πρόταση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής που θα παραδοθεί σήμερα στα χέρια του Άδωνι Γεωργιάδη και παρουσιάζει η εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας το σχέδιο που προτείνεται δημιουργεί νέα δεδομένα στην περίθαλψη των εκατομμυρίων ασφαλισμένων αλλά και νέες συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς που θα εργάζονται στο σύστημα.
Και αυτό διότι προτείνεται ένα ενιαίο μοντέλο απασχόλησης που είτε θα επιτρέπει σε όλους να έχουν ιδιωτικό ιατρείο μεταξύ αυτών και στους γιατρούς των κέντρων υγείας είτε θα πρέπει να απαγορευθεί ρητώς σε όλους να ασκούν και ιδιωτικό έργο. Γεγονός που σημαίνει ότι στην περίπτωση αυτή οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ θα πρέπει να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.
Επίσης όπως δημοσιεύει η εφημερίδα η επιστημονική επιτροπή που ανέλαβε μετά από εντολή του υπουργού υγείας να συνθέσει το σχέδιο για την ΠΦΥ, συνιστά μεταξύ άλλων να μπορεί το δημόσιο να συνάπτει ειδικά συμβόλαια ιδιωτικού δικαίου με ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς οι οποίοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους μέσα στα κέντρα υγείας και τις δημόσιες δομές.
Δ. Κουναλάκης:
Συγνώμη αλλά τι θεωρείς πιο πιθανό να αποσταθεροποιήσει το σύστημα και να έχεις το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί την υγεία;
α) Να δώσει σε όλους τους γιατρούς του νέου φορέα δυνατότητα για ιδιωτικό ιατρείο, που καθένας έκανε την δουλειά του και κανένας δεν είχε μάθει να τους πληρώνει.
β) να κόψει από 2-3 χιλιάδες εναπομείναντες ιατρούς του πρώην ΙΚΑ το ιδιωτικό ιατρείο, που οι ασθενείς τους είχαν μάθει να περνάνε και από το ιδιωτικό τους ιατρείο να πληρώνουν και καμιά επίσκεψη για να εξυπηρετηθούν
Που θα αντιδράσει ο ασφαλισμένος περισσότερο και θα δούμε τους δημοσιογράφους να γράφουν "καυτά" άρθρα;
α) Νυν γιατρός ΕΣΥ: Τα ραντεβού πάνε 4 μήνες μετά, πάρτε την καρτούλα μου εάν τύχει κάτι επείγον
β) Πρώην ιατρός ΙΚΑ: Ξέρετε δεν είμαι πια στον ΕΟΠΥΥ, διατηρώ όμως το ιδιωτικό μου ιατρείο.
Σημείωση: Στην δεύτερη ερώτηση, η (β) απάντηση δοκιμάστηκε με τους συμβασιούχους των μονάδων του ΕΟΠΥΥ και μηδέν πολιτικό κόστος.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυγνώμη αλλά τι θεωρείς πιο πιθανό να αποσταθεροποιήσει το σύστημα και να έχεις το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί την υγεία;
α) Να δώσει σε όλους τους γιατρούς του νέου φορέα δυνατότητα για ιδιωτικό ιατρείο, που καθένας έκανε την δουλειά του και κανένας δεν είχε μάθει να τους πληρώνει.
β) να κόψει από 2-3 χιλιάδες εναπομείναντες ιατρούς του πρώην ΙΚΑ το ιδιωτικό ιατρείο, που οι ασθενείς τους είχαν μάθει να περνάνε και από το ιδιωτικό τους ιατρείο να πληρώνουν και καμιά επίσκεψη για να εξυπηρετηθούν
Που θα αντιδράσει ο ασφαλισμένος περισσότερο και θα δούμε τους δημοσιογράφους να γράφουν "καυτά" άρθρα;
α) Νυν γιατρός ΕΣΥ: Τα ραντεβού πάνε 4 μήνες μετά, πάρτε την καρτούλα μου εάν τύχει κάτι επείγον
β) Πρώην ιατρός ΙΚΑ: Ξέρετε δεν είμαι πια στον ΕΟΠΥΥ, διατηρώ όμως το ιδιωτικό μου ιατρείο.
Σημείωση: Στην δεύτερη ερώτηση, η (β) απάντηση δοκιμάστηκε με τους συμβασιούχους των μονάδων του ΕΟΠΥΥ και μηδέν πολιτικό κόστος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Σωστά όλα αυτά, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση δοσίλογη, ξενόδουλη και υπηρέτη άνομων συμφερόντων σε βάρος του απλού πολίτη. Επομένως, ποντάρω υπέρ του ότι θα επιτρέψει την παράλληλη άσκηση ιδιωτικού έργου.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση