Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
22 Δεκεμβρίου 2024, 23:24:45

Αποστολέας Θέμα: Ένα μόνο σύνθημα: Ελεύθερο ιατρείο στους ιατρούς του ΕΣΥ  (Αναγνώστηκε 203196 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

4 Οκτωβρίου 2013, 17:06:16
Απάντηση #105
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συγνώμη αλλά τι θεωρείς πιο πιθανό να αποσταθεροποιήσει το σύστημα και να έχεις το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί την υγεία;

α) Να δώσει σε όλους τους γιατρούς του νέου φορέα δυνατότητα για ιδιωτικό ιατρείο, που καθένας έκανε την δουλειά του και κανένας δεν είχε μάθει να τους πληρώνει.

β) να κόψει από 2-3 χιλιάδες εναπομείναντες ιατρούς του πρώην ΙΚΑ το ιδιωτικό ιατρείο, που οι ασθενείς τους είχαν μάθει να περνάνε και από το ιδιωτικό τους ιατρείο να πληρώνουν και καμιά επίσκεψη για να εξυπηρετηθούν

Που θα αντιδράσει ο ασφαλισμένος περισσότερο και θα δούμε τους δημοσιογράφους να γράφουν "καυτά" άρθρα;

α) Νυν γιατρός ΕΣΥ: Τα ραντεβού πάνε 4 μήνες μετά, πάρτε την καρτούλα μου εάν τύχει κάτι επείγον

β) Πρώην ιατρός ΙΚΑ: Ξέρετε δεν είμαι πια στον ΕΟΠΥΥ, διατηρώ όμως το ιδιωτικό μου ιατρείο.

Σημείωση: Στην δεύτερη ερώτηση, η (β) απάντηση δοκιμάστηκε με τους συμβασιούχους των μονάδων του ΕΟΠΥΥ και μηδέν πολιτικό κόστος.

Ως βαθύτατα φιλελευθερος πιστευω πως τα διλήμματα αυτα είναι περιττά.  
Να δοθει δικαίωμα ιδιωτικού έργου σε όσους επιθυμούν...
Οι αντιρρήσεις ωφελούν μονο τους φακελάκηδες του ΕΣΥ και τα ήδη στημένα ιδιωτικά ιατρεια που απεχθάνονται περαιτέρω ανταγωνισμό.  ;)

Να εξαιρέσω τους αντιρρησίες λόγω ιδεολογιας όπως ο εκλεκτος συναδελφος κος Μακρεας, του οποιου οι θέσεις έχουν καταγραφεί με σεβασμό πολλάκις.
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Οκτωβρίου 2013, 17:10:05 από Gatekeeper »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

4 Οκτωβρίου 2013, 20:18:38
Απάντηση #106
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι

Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται ως πιο ενδεδειγμένη η κάτωθι δέσμη επιλογών: α) να
μετατραπούν οι συμβάσεις εργασίας των ιατρών του ΕΟΠΥΥ σε πλήρους
απασχόλησης και β) να δοθεί το δικαίωμα της λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου και
στους ιατρούς του ΕΣΥ που το επιθυμούν.

Οι γιατροί που δεν θα ασκήσουν το δικαίωμα του ιδιωτικού ιατρείου μπορεί να
μοριοδοτηθούν εν όψει της ανάληψης διευθυντικών καθηκόντων. Εναλλακτικά,
μπορεί να διατηρηθεί το υφιστάμενο πλαίσιο σχέσεων εργασίας, τουλάχιστον για
ένα μεταβατικό στάδιο κάτι το οποίο δεν προτείνεται από την Επιτροπή. Επίσης,
λαμβάνοντας υπόψη και τα χαμηλά επίπεδα αμοιβών του ιατρικού σώματος που
παρέχει υπηρεσίες στη βάση πάγιας αντιμισθίας
, η Επιτροπή δεν συμφωνεί με την
επέκταση του καθεστώτος της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και στους
ιατρούς των μονάδων του ΕΟΠΥΥ
Lewis Carroll, 1872,

4 Οκτωβρίου 2013, 21:17:22
Απάντηση #107
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

"Οι γιατροί που δεν θα ασκήσουν το δικαίωμα του ιδιωτικού ιατρείου μπορεί να μοριοδοτηθούν εν όψει της ανάληψης διευθυντικών καθηκόντων."
Φοβερό κίνητρο!
- Τι εννοεί "διευθυντικά καθήκοντα" αντί για "βαθμό";
- Ο βασικός μισθός του διευθυντή είναι 50 ευρώ περισσότερα από του Α'.
- Οι υπάρχοντες διευθυντές τι μόρια (μήπως "μόριο") θα πάρουν;

4 Οκτωβρίου 2013, 21:22:26
Απάντηση #108
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Aδαμάντιε οι διευθυντές έχουν ήδη αναλάβει διευθυντική θέση ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα ποινης επι τη αναλήψη.   ;)
Lewis Carroll, 1872,

4 Οκτωβρίου 2013, 21:50:34
Απάντηση #109
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

"Οι γιατροί που δεν θα ασκήσουν το δικαίωμα του ιδιωτικού ιατρείου μπορεί να μοριοδοτηθούν εν όψει της ανάληψης διευθυντικών καθηκόντων."
Φοβερό κίνητρο!
- Τι εννοεί "διευθυντικά καθήκοντα" αντί για "βαθμό";
- Ο βασικός μισθός του διευθυντή είναι 50 ευρώ περισσότερα από του Α'.
- Οι υπάρχοντες διευθυντές τι μόρια (μήπως "μόριο") θα πάρουν;

Οι συντονιστές διευθυντές, που είναι αυτοί που ασκούν διευθυντικά καθήκοντα, παίρνουν το επίδομα θέσης-ευθύνης και στα περισσότερα κέντρα υγείας είναι άνευ ιατρικού αντικειμένου. Το έχετε λίγο?
Πόσοι, πιστεύετε, διευθυντές/συντονιστές διευθυντές θα επιλέξουν, αν δωθεί η δυνατότητα ιδιωτικού ιατρείου, να βγουν στο επάγγελμα? Είμαι σίγουρος από τώρα για τον αριθμό.
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Οκτωβρίου 2013, 21:59:46 από ΑΡΗΣ »
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

4 Οκτωβρίου 2013, 22:25:42
Απάντηση #110
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Lewis Carroll, 1872,

4 Οκτωβρίου 2013, 22:32:33
Απάντηση #111
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

ΟΛΟΙ!

Υπάρχουν και αυτοί που ήδη ασκούν και τώρα και από πάντα ιδιωτικό έργο... γιατί να θελήσουν να βγουν στη νομιμότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται (μείωση μισθού και έξτρα φορολόγηση του ιδιωτικού εισοδήματος) ;
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Οκτωβρίου 2013, 23:07:43
Απάντηση #112
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Μέχρι τώρα με το πολυδιευθυντικό αποκτήσαμε εκατοντάδες διευθυντές αλλά συντονιστής διευθυντής υπάρχει ένας σε κάθε μονάδα.
Αν αποκτήσουμε "πολυσυντονιστικό" κάποιος θα πρέπει να κάνει το ιατρικό έργο.........

Επομένως:
- Υπάρχοντες διευθυντές/συντονιστές, κανένα κίνητρο για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
- Υπηρετούντες επιμελητές, τι κίνητρο για πλήρη και αποκλειστική; Μοριοδότηση για να γίνουν διευθυντές; Αυτά είναι αστεία πράγματα.

Αν βέβαια πουν ότι οι υπάρχοντες μισθοί αντιστοιχούν σε πλήρη και αποκλειστική αλλά αν επιλεγεί και η άσκηση ιδιωτικού επαγγέλματος θα μειωθούν στο μισό, τότε αλλάζουν τα δεδομένα.

Σίγουρα ο καθένας μας μιλάει με βάση τις εμπειρίες που έχει από τις συνθήκες εργασίας του. Προσωπικά δουλεύοντας σε μια περιοχή με υποστελεχωμένες μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας αδυνατώ να καταλάβω π.χ πώς ένα Κ.Υ. με 5 γιατρούς μπορεί να λειτουργήσει με κυκλικό ωράριο όταν θες 3x7=21 βάρδιες τη βδομάδα και έχεις 5x5=25 διαθέσιμες βάρδιες από τους γιατρούς (χωρίς άδεια, απουσία κλπ). Βγαίνουν 4 μόνο βάρδιες με 2 γιατρούς. Θα ρθουν πρώην ιδιώτες από ΙΚΑ να δουλέψουν; Αμφιβάλλω.
Τι θα γίνει σε μονάδες με ακόμη λιγότερο προσωπικό; Προφανώς θα κλείσουν.
Τι θα γίνει με ιατρεία που είναι σε μικρά νησιά με ένα γιατρό; Θα κάνει το πρωινό του ωράριο και θα περιμένει να συμπληρώσει εισόδημα με ιδιωτικό ιατρείο το απόγευμα με τα έκτακτα των 200-300 κατοίκων;

4 Οκτωβρίου 2013, 23:23:09
Απάντηση #113
Αποσυνδεδεμένος

Gateopener

Αν βέβαια πουν ότι οι υπάρχοντες μισθοί αντιστοιχούν σε πλήρη και αποκλειστική αλλά αν επιλεγεί και η άσκηση ιδιωτικού επαγγέλματος θα μειωθούν στο μισό, τότε αλλάζουν τα δεδομένα.
Ειναι δυνατο,αν προκριθει η παραλληλη ασκηση ιδιωτικου εργου,να κοπει εντελως το επιδομα των εφημεριων,να μεινει μονο ο μισθος και η εφημερια να αποτελεσει συμβατικη (αμισθι) υποχρεωση του γιατρου οπως,νομιζω,συμβαινει σε καποιες χωρες...

4 Οκτωβρίου 2013, 23:44:23
Απάντηση #114
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris

Συγνώμη αλλά τι θεωρείς πιο πιθανό να αποσταθεροποιήσει το σύστημα και να έχεις το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί την υγεία;

α) Να δώσει σε όλους τους γιατρούς του νέου φορέα δυνατότητα για ιδιωτικό ιατρείο, που καθένας έκανε την δουλειά του και κανένας δεν είχε μάθει να τους πληρώνει.

β) να κόψει από 2-3 χιλιάδες εναπομείναντες ιατρούς του πρώην ΙΚΑ το ιδιωτικό ιατρείο, που οι ασθενείς τους είχαν μάθει να περνάνε και από το ιδιωτικό τους ιατρείο να πληρώνουν και καμιά επίσκεψη για να εξυπηρετηθούν

Που θα αντιδράσει ο ασφαλισμένος περισσότερο και θα δούμε τους δημοσιογράφους να γράφουν "καυτά" άρθρα;

α) Νυν γιατρός ΕΣΥ: Τα ραντεβού πάνε 4 μήνες μετά, πάρτε την καρτούλα μου εάν τύχει κάτι επείγον

β) Πρώην ιατρός ΙΚΑ: Ξέρετε δεν είμαι πια στον ΕΟΠΥΥ, διατηρώ όμως το ιδιωτικό μου ιατρείο.

Σημείωση: Στην δεύτερη ερώτηση, η (β) απάντηση δοκιμάστηκε με τους συμβασιούχους των μονάδων του ΕΟΠΥΥ και μηδέν πολιτικό κόστος.

Ως βαθύτατα φιλελευθερος πιστευω πως τα διλήμματα αυτα είναι περιττά.  
Να δοθει δικαίωμα ιδιωτικού έργου σε όσους επιθυμούν...
Οι αντιρρήσεις ωφελούν μονο τους φακελάκηδες του ΕΣΥ και τα ήδη στημένα ιδιωτικά ιατρεια που απεχθάνονται περαιτέρω ανταγωνισμό.  ;)

Να εξαιρέσω τους αντιρρησίες λόγω ιδεολογιας όπως ο εκλεκτος συναδελφος κος Μακρεας, του οποιου οι θέσεις έχουν καταγραφεί με σεβασμό πολλάκις.

Θα συμφωνουσα, αλλα υπάρχει ένα θεματάκι αθέμιτου ανταγωνισμού: ως γιατρός του ΕΣΥ λοιπόν εχω τον μισθό μου με τα επιδόματα μου και τις ασφαλιστικές μου εισφορές πληρωμένες με απ´ολα, κάνω το ιδιωτικά μου ιατρείο και εχω το πλεονέκτημα οτι μπορώ να νοσηλεύσω τους ασθενείς μου στο ΕΣΥ με μηδενικό κόστος για την νοσηλεια (η οποία μπορεί να ειναι και για να του κάνω "όλες τις εξετάσεις" χωρίς συμμετοχή), εξόν φυσικά απο την αμοιβή μου.

Ως ιδιώτης, δεν εχω κανένα μισθό ούτε επιδόματα, πληρώνω εισφορές και κερατιατικα απο την τσέπη μου, και οι ασθενείς μου για να νοσηλευτουν σε κάποιο ιδιωτικό ίδρυμα θα πρέπει να επωμισθούν και το κόστος της νοσηλείας ή έστω το 30-50% του ΚΕΝ στην καλύτερη περίπτωση. Epic fail.

Αν δώσεις δικαίωμα ιδιωτικού έργου στους ΕΣΥτες, πρέπει να δώσεις πρόσβαση στα κρεβάτια του ΕΣΥ και στους ιδιώτες. Καλά κρασιά...

Παράθεση
Ειναι δυνατο,αν προκριθει η παραλληλη ασκηση ιδιωτικου εργου,να κοπει εντελως το επιδομα των εφημεριων,να μεινει μονο ο μισθος και η εφημερια να αποτελεσει συμβατικη (αμισθι) υποχρεωση του γιατρου οπως,νομιζω,συμβαινει σε καποιες χωρες...

Στην Ιταλία συμβαίνει ακριβώς αυτό.

5 Οκτωβρίου 2013, 00:01:35
Απάντηση #115
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

@Xouzouris
Μιλάμε για δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου στους γιατρούς της πρωτοβάθμιας του ΕΣΥ που δεν έχουν πρόσβαση στις κλίνες της δευτεροβάθμιας του ΕΣΥ. Αν βάλουμε και τους γιατρούς των νοσοκομείων του ΕΣΥ, έχεις δίκιο σε όσα γράφεις.

@Gateopener
Όταν γράφουν για 24ωρη λειτουργία των ΚΥ ή δεν ξέρουν ότι μέχρι τώρα αυτά λειτουργούν 24ώρες αν υπολογιστούν οι εφημερίες ή εννοούν 24ωρη λειτουργία με κυκλικές 8ωρες βάρδιες οπότε ουσιαστικά καταργούν τις εφημερίες.
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Οκτωβρίου 2013, 00:03:38 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

5 Οκτωβρίου 2013, 00:26:53
Απάντηση #116
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
@xouzouris
Πραγματικά πιστεύεις πως οι ιδιώτες ιατροί θα μείνουν εκτός ΕΣΥ;
Για την ακρίβεια το ΕΣΥ που ξέραμε ΠΈΘΑΝΕ.
Η ΠΦΥ αποσπάται σε νέο φορέα.
Ο ΕΟΠΥΥ παίρνει και διαχειρίζεται ΟΛΟ το κρατικό χρήμα άρα το ΕΣΥ παύει να υπάρχει .
Κάθε νοσοκομείο καθίσταται ανεξάρτητη μονάδα που παλεύει να επιβιώσει πουλώντας υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ και ιδιωτικά ασφαλιστικά σχήματα.
Ξεχάστε την απευθείας χρηματοδότηση των Νοσοκομείων απο το κράτος .
Το ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας) ΠΕΘΑΝΕ. Ζήτω το ΕΣΥ (Ενιαίο Σύστημα Υγείας).
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Οκτωβρίου 2013, 00:31:35 από Gatekeeper »
Lewis Carroll, 1872,

5 Οκτωβρίου 2013, 09:10:03
Απάντηση #117
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

@Gatekeeper
Από που προκύπτουν αυτά που σε επίπεδο νοσοκομείων και δευτεροβάθμιας;

5 Οκτωβρίου 2013, 09:35:14
Απάντηση #118
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Αδαμάντιε η στόχευση είναι να διαχειρίζεται όλο το χρήμα ο ΕΟΠΥΥ, άρα η απευθείας χρηματοδότηση των νοσοκομείων ειναι ιστορία.
Η ουσία κάθε Εθνικού Συστήματος Υγειας ειναι η άμεση χρηματοδότηση του απο τον κρατικό προϋπολογισμό .
Οταν αυτή εξαφανίζεται παύει η έννοια του ΕΣΥ.
Lewis Carroll, 1872,

5 Οκτωβρίου 2013, 10:05:14
Απάντηση #119
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Εώς τώρα όποτε τα νοσοκομεία του ΕΣΥ είχαν πρόβλημα ζητούσαν αναθεώρηση του προϋπολογισμού απο το υπουργείο και στο τέλος της ημέρας ο κρατικός προϋπολογισμός κάλυπτε τα ανοίγματα του ΕΣΥ.
Πλέον τα "κρατικά" νοσοκομεία πρέπει να λειτουργήσουν σαν ιδιωτικά .
Για να τα καταφέρουν όμως οι γιατροί του ΕΣΥ πρέπει να αρχίσουν να λειτουργούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες και όχι σαν δήμοσιοι υπάλληλοι .
Lewis Carroll, 1872,

Λέξεις κλειδιά:

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
11 Απαντήσεις
10554 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Δεκεμβρίου 2011, 23:45:11
από Denominator
22 Απαντήσεις
13018 Εμφανίσεις