Συγνώμη αλλά τι θεωρείς πιο πιθανό να αποσταθεροποιήσει το σύστημα και να έχεις το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί την υγεία;
α) Να δώσει σε όλους τους γιατρούς του νέου φορέα δυνατότητα για ιδιωτικό ιατρείο, που καθένας έκανε την δουλειά του και κανένας δεν είχε μάθει να τους πληρώνει.
β) να κόψει από 2-3 χιλιάδες εναπομείναντες ιατρούς του πρώην ΙΚΑ το ιδιωτικό ιατρείο, που οι ασθενείς τους είχαν μάθει να περνάνε και από το ιδιωτικό τους ιατρείο να πληρώνουν και καμιά επίσκεψη για να εξυπηρετηθούν
Που θα αντιδράσει ο ασφαλισμένος περισσότερο και θα δούμε τους δημοσιογράφους να γράφουν "καυτά" άρθρα;
α) Νυν γιατρός ΕΣΥ: Τα ραντεβού πάνε 4 μήνες μετά, πάρτε την καρτούλα μου εάν τύχει κάτι επείγον
β) Πρώην ιατρός ΙΚΑ: Ξέρετε δεν είμαι πια στον ΕΟΠΥΥ, διατηρώ όμως το ιδιωτικό μου ιατρείο.
Σημείωση: Στην δεύτερη ερώτηση, η (β) απάντηση δοκιμάστηκε με τους συμβασιούχους των μονάδων του ΕΟΠΥΥ και μηδέν πολιτικό κόστος.
Ως βαθύτατα φιλελευθερος πιστευω πως τα διλήμματα αυτα είναι περιττά.
Να δοθει δικαίωμα ιδιωτικού έργου σε όσους επιθυμούν...
Οι αντιρρήσεις ωφελούν μονο τους φακελάκηδες του ΕΣΥ και τα ήδη στημένα ιδιωτικά ιατρεια που απεχθάνονται περαιτέρω ανταγωνισμό.
Να εξαιρέσω τους αντιρρησίες λόγω ιδεολογιας όπως ο εκλεκτος συναδελφος κος Μακρεας, του οποιου οι θέσεις έχουν καταγραφεί με σεβασμό πολλάκις.
Θα συμφωνουσα, αλλα υπάρχει ένα θεματάκι αθέμιτου ανταγωνισμού: ως γιατρός του ΕΣΥ λοιπόν εχω τον μισθό μου με τα επιδόματα μου και τις ασφαλιστικές μου εισφορές πληρωμένες με απ´ολα, κάνω το ιδιωτικά μου ιατρείο και εχω το πλεονέκτημα οτι μπορώ να νοσηλεύσω τους ασθενείς μου στο ΕΣΥ με μηδενικό κόστος για την νοσηλεια (η οποία μπορεί να ειναι και για να του κάνω "όλες τις εξετάσεις" χωρίς συμμετοχή), εξόν φυσικά απο την αμοιβή μου.
Ως ιδιώτης, δεν εχω κανένα μισθό ούτε επιδόματα, πληρώνω εισφορές και κερατιατικα απο την τσέπη μου, και οι ασθενείς μου για να νοσηλευτουν σε κάποιο ιδιωτικό ίδρυμα θα πρέπει να επωμισθούν και το κόστος της νοσηλείας ή έστω το 30-50% του ΚΕΝ στην καλύτερη περίπτωση. Epic fail.
Αν δώσεις δικαίωμα ιδιωτικού έργου στους ΕΣΥτες, πρέπει να δώσεις πρόσβαση στα κρεβάτια του ΕΣΥ και στους ιδιώτες. Καλά κρασιά...
Ειναι δυνατο,αν προκριθει η παραλληλη ασκηση ιδιωτικου εργου,να κοπει εντελως το επιδομα των εφημεριων,να μεινει μονο ο μισθος και η εφημερια να αποτελεσει συμβατικη (αμισθι) υποχρεωση του γιατρου οπως,νομιζω,συμβαινει σε καποιες χωρες...
Στην Ιταλία συμβαίνει ακριβώς αυτό.