Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Ένα μόνο σύνθημα: Ελεύθερο ιατρείο στους ιατρούς του ΕΣΥ
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος-Δε θεωρώ το ιατρείο στο οποίο δουλεύω "δικό" μου, αλλά των ανθρώπων που το χρειάζονται.
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι αν κρατήσουμε αυτή και μόνο τη φράση, είναι αρκετό για να αποδώσοουμε το δίκιο που ανήκει στον κ. Μακρέα. Εύγε για την τοποθέτηση.
EzeΤΡΟΛ:
Respect για την κατάθεση ψυχής.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςTHE HALICUTI BAND
--- Τέλος παράθεσης ---
Για λόγους καθαρά ιστορικούς-λαογραφικούς, και προς διάνθιση του Σαββατιανού απομεσήμερου μας, παραθέτω (για όποιον δεν γνωρίζει) ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο γύρω από τους Χαλικούτες ή Χαλικούτηδες, μια ξεχωριστή αλλοτινή κοινότητα βορειοαφρικανών χαμάληδων του λιμανιού των Χανίων. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Δημήτρης Μακρέας:
Έτσι ακριβώς, διακοσμητή...
Η μπάντα είναι εμπνευσμένη από τους χανιώτες χαλικούτηδες.
Δυστυχώς, ότι ηχογράφηση έχουμε είναι από Live με κακό ήχο.
Αλλά αυτό είναι για τη "Μουσική μας"...
Harper:
@ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΕΑΣ
Το προσωπικο υφος στην αντιπαραθεση ειναι δικο σου δημιουργημα οταν λακωνικα και με απόλυτο -κατ'εμε-τροπο στιλιτευεις καταστασεις.Αποδεικνυεις βεβαια πως οταν θέλεις να εισαι πιο αναλυτικος και ενδεχομενως λιγοτερο παρεξηγησιμος κατεχεις την τεχνη της διαχειρησης της ελληνικης γλώσσας ωστε να τα καταφερεις.Αν διαβασεις τις 2 τελευταιες καταχωρησεις σου ειναι σα να γραφηκαν από διαφορετικο άτομο.Στην πρωτη απόλυτος και συντομος στη δευτερη πιο διαλλακτικος και αναλυτικος.
Σε αυτο το φορουμ δεν ψαχνω για φιλαρακια ουτε για εχθρους αλλά με ενοχλει αφανταστα οταν κάποιος που εκτοξευει εκφρασεις του τυπου "καφριλας" δεν μπαινει στον κοπο να επιχειρηματολογησει καν αλλά ως επαίοντας-παντογνωστης-σοφος μοιραζει απλά κοκκινες κάρτες .Αυτη η απολυτοτητα μου βγαζει ένα παρωπιδισμο.Επίσης μεγαλοπνοες εκφρασεις του τυπου "το ιατρειο που εργαζομαι ανηκει στο κοινο και οχι σε μένα" θα ειχαν αξια για μενα αν κατεθετες και κομματι του μισθου σου υπερ απόρων ή αν εκανες δωρεαν εφημεριες ή δεν εκανες χρηση των ρεπό σου για να δεις ασθενεις.Αν τα κάνεις όλα αυτα...συγνωμη.
Το να το παιξεις Βασιλακης Καιλας ή Νίκος Ξανθοπουλος αρεσει πολύ.Μπορει να σε μετατρεψει σε σταρ ακομη και αν εισαι ατάλαντος.Αν μπηκες σε αυτο το φόρουμ για να συζητησεις πρωτιστως τισ κοινωνικές σου ευαισθησίες και οχι τις ευαισθησίες της ΠΦΥ τότε εισαι μάλλον σε λάθος φορουμ.Γιατι και εγω μπορω να γινω καχυποπτος και να θεωρησω πως ΕΠΩΝΥΜΑ ζητάς βήμα έκφρασης σαν εφαλτηριο μελλοντικών σου πολιτικων διεκδικήσεων.Σε ρωτησα αν πολιτικα κινεισαι κάπου και εσυ χλευαζεις αναφεροντας μου που παιζεις μπουζουκι και πότε ψηφισες τελευταια φορα.Αυτο σε ρωτησα εγω?Αυτο φιλτατε,αν δεν ειναι σαρκασμος ειναι συγκαλλυμενος πανικος πίσω από μια δηθεν αισθηση χιουμορ.Εγω δε σου ζητησα να καταθεσεις μανιφεστο αλλά και εσυ από την άλλη μάλλονδεν εχασες την ευκαιρια.Ουτε μίλησα για απαξια στον πολιτικο λόγο απλά η μαχητικοτητα σου και το περιεχόμενο των ιδεων σου με ειχαν κάνει να υποψιαστω οτι κινεισαι σε αυτο το χωρο.Αν θεωρεις άκαιρη την αγωνια κάποιων συναδέλφων για ιδιωτικο ιατρειο ειναι δικαιωμα σου να επιχειρηματολογησεις εναντιον της αλλά οχι με ΑΚΟΜΨΟ τροπο οπως ο ιδιος τελικα παραδεχεσαι και με απολυτοτητα.
Εν κατακλειδι.Το να εχεις τη βιοθεωριες σου και τις απόψεις σου ειναι αναφαιρετο δικαιωμα σου.Και μπορεις να τις υπερασπίζεσαι μεχρι το σημειο εκεινο που δε θα καταφευγεις χωρις επιχειρηματα και με απολυτοτητα σε υβρεις και σε απαξιωση των θεσεων των υπολοιπων.Η αφ'υψηλου οπτικη σου γωνια σε σχεση με τους υπολοιπους και η ενιοτε απόλυτοτητα σου -εστω και αν εισαι βγαλμενος από τον παραδεισο και εχεις στο έπακρο ανεπτυγμενες κοινωνικες ευαισθησίες- αυτοματα σε ακυρωνει .Και μπορει να σου φαινεται απίστευτο αλλά -ναι,έκπληξη!!!-ενδεχομενως και άλλοι να εχουν κοινωνικες ευαισθησιες αλλά δε το διατυμπανιζουν...Γιατι αγαπητε ,το να μιλας επανειλλημενα για τις κοινωνικές σου ευαισθησιες μου θυμιζει τον επώνυμο που επιδεικτικα αφηνει τον οβολο του στο παγκαρι της εκκλησιας και μετα το διατυμπανιζει και στο καφενειο...
Δημήτρης Μακρέας:
Jack, σε παρακαλώ σύνελθε!
Σχολιάζω λακωνικά μια καταχώρηση του Predator, ενοχλείσε και απαντάς επιθετικά.
Η λακωνική απάντηση "οταν κάποιος που εκτοξευει εκφρασεις του τυπου "καφριλας" δεν μπαινει στον κοπο να επιχειρηματολογησει καν αλλά ως επαίοντας-παντογνωστης-σοφος μοιραζει απλά κοκκινες κάρτες .Αυτη η απολυτοτητα μου βγαζει ένα παρωπιδισμο", σε ενοχλεί.
Μια μέρα αργότερα αποδέχομαι τα προβλήματα της λακωνικής απάντησης και αποντώ αναλυτικά. Αλλά και πάλι..
"Αυτο φιλτατε,αν δεν ειναι σαρκασμος ειναι συγκαλλυμενος πανικος πίσω από μια δηθεν αισθηση χιουμορ.Εγω δε σου ζητησα να καταθεσεις μανιφεστο αλλά και εσυ από την άλλη μάλλονδεν εχασες την ευκαιρια."
Ούτε έτσι σου άρεσε...
Υπόδειξε μου το ύφος και τον τρόπο που σε βολεύει για να απαντήσω ανάλογα.
Αν δε σου κάνει κόπο, γράψε και μια αράδα έστω, επί τις ουσίας 'οσων γράφω.
Ρώτησες για την πολιτική μου τοποθέτηση και σου απάντησα με τρόπο αναλυτικό, αν και δεν είχα καμία υποχρέωση.
Πάλι δε σου άρεσε. Τώρα ζητάς να σου πω και τι κάνω με το ιατρείο , με τις εφημερίες, τα ρεπο... Αν σου απαντήσω (μου είναι εύκολο) και πάλι δε θα σου αρέσει.
Μου τα έχεις χώσει για το ύφος και την αλαζονεία μου, τον παρωπιδισμό , την αφ΄υψηλού κριτική, την επιθετικότητα, σαρκασμό και δε συμμαζεύεται
Την ίδια στιγμή , σε τρεις απαντήσεις που απευθύνονται σε εμένα, έχεις αφήσεις ένα πλήθος υποννοούμενων. Για κομποδέματα στην Ελβετία, για χρηματισμό σε κατ οίκον επισκέψεις, για ενδεχόμενη πολιτική καριέρα, για "μαύρα"για συγκαλυμένο πανικό (να΄σαι καλά που με ξεσκεπάζεις...). Κι όλα αυτά ενώ δεν έχω κάνει κανένα προσωπικό χαρακτηρισμό για το άτομο σου...
Στην αναλυτική μου απάντηση έκανα πως δεν τα είδα. Και μη μου πεις ότι μιλούσες γενικά...
Η τακτική απαντάω σε κάποιον, αλλά τα υποννοούμενα απευθύνονται στο πλήθος, είναι άθλια. Αν ξέρεις κάτι για μένα δεν έχεις παρά να το καταθέσεις. Ξέρεις?
Αν όχι γίνε λίγο πιο προσεχτικός.
Και δε φτάνουν αυτά, αλλά εγκαλείς και τον Predator, (με ξέρεις?σε ευχαριστώ...) για συνήγορο μου, λες και απαγορεύεται να έχει άποψη...
Κάνε τον κόπο να ξαναδιαβάσεις τις δημοσιεύσεις σου και μετά συζητάμε όσο θέλεις για το ύφος μου.
Υ.Γ. Ανάμεσα σε Βασιλάκη Καίλα και Νίκο Ξανθόπουλο, θα προτιμήσω τον Ξανθόπουλο.
Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γατί έχει τραγουδήσει το "Τσάμπασιν", το οποίο τα σπάει και τρελαίνομαι να το γκαζώνω...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση