ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων

Συντονιστές εκπαίδευσης στην Ειδικότητα

<< < (2/5) > >>

deleteduser:
Και μια και το έφερε η κουβέντα τι θα λέγατε να να ανοίγαμε ένα νέο θέμα για την εκπαίδευση στην ειδικότητα; Σε θεωρία και σε πράξη;

Δ. Κουναλάκης:
Δεν κατάλαβα καλά κ. Μιχάλη.
Οι αποφάσεις που ανέβασε ο Διαμαντής είναι αυτές που λέτε ότι στείλατε;
Ούτε "Βοηθός συντονιστή" προβλέπεται, ούτε "Επίκουρος συντονιστής" σε αυτά τα κείμενα.
Το μόνο που θα μπορούσα να σκεφτώ ότι μπορεί να υφίσταται και γνωρίζω μέχρι σήμερα, αλλά χωρίς να είναι και αυτό θεσμική θέση, είναι οι οριζόμενοι από τον συντονιστή περιφέρειας "υπεύθυνοι εκπαίδευσης για τους γενικούς ιατρούς σε κάθε τμήμα του νοσοκομείου ή τα κέντρα υγείας".

Υφίσταται κάτι άλλο θεσμικά και μου έχει διαφύγει;
Και έχει σημασία να επιμένω για το "θεσμικά" καθώς τέτοιοι βαρύγδουποι τίτλοι χωρίς θεσμική κατοχύρωση μόνο σε βιογραφικά για ΣΚΕΙΟΠΝΙ μπορούν να διανθίσουν τον εμφανιζόμενο και φυσικά είναι παράνομοι.

Σπ. Α. Μάρκου:
Η δική μου άποψη είναι ότι οι κεντρικοί συντονιστές εξυπηρετούν τον έλεγχο της εκπαίδευσης - και ότι ωφέλη αυτή συναπάγεται - από την ΕΛΕΓΕΙΑ. ΜΙα επιστημονική - κατά το καταστατικό της οργάνωση -  με σχεδόν ισόβιο πρόεδρο (ζωή νάχει!) και γενικά συμμετέχοντες στο Δ.Σ. από σχεδόν τα ίδια άτομα επίι σειρά ετών. Προσφάτως απ' ότι κατάλαβα προσπάθησε  - και τελικά χειράαγώγησε και την ΕΝΩΣΗ.
Από την ΕΛΕΓΕΙΑ έχω ξεκόψει εδώ και αρκετά χρόνια - μου ζήτησαν την παραίτηση μου από την επιτροπή ειδικότητας, από την οποία παραιτηθηκα με επιστολή μου στο Υπουργείο και όχι στην ΕΛΕΓΕΙΑ όπως ζητούσαν, και στην ΕΝΩΣΗ δεν ήμουν ποτέ μέλος - πίστευα λανθασμένα ότι ελεγχόταν και αυτή από την ΕΛΕΓΕΙΑ.

Πριν από δύο - τρία χρόνια υπέπεσε στην αντίληψη μου χαρτί που υπογραφόταν από τους συντελεστές του συντονισμού στην Δυτ. Ελλάδα που ουσιαστικά εξεβίαζαν του ειδικευόμενους να συμμετάσουν σε συνέδριο που χρηματοδοτούσαν φαρμακευτικές εταιρείες. Στά συνέδρια αυτά που δεν έχουν καμμία εκπαιδευτική αξία βρίσκουν αφορμή οι εταιρίες και προωθουν με δικούς τους ομιλητές τα προίόντα τους σε συγκεντρωμένο ακροατήριο.
Δυστυχώς η αρετή του ωχαδερφισμού θριάμβευσε και ουδείς των ειδικευομένων έστειλε τους υπεύθυνους στον εισαγγελέα.

Στα πλαίσια αυτού του κεντρικού ελέγχου εντάσσεται και η μοναδική εξεταστική επιτροπή που εδρεύει την Αθήνα. Μοναδική και πρωτότυπη αφού δεν υπάρχει κατι ανάλογο στις λοιπές ειδικότητες.

Η λύση στον συντονισμό θα επέλθει κατά την γνώμη με την ίδρυση τμημάτων Γεν. Ιατρικής στα Νοσοκομεία. Όχι βέβαια στα κάθε είδους απίθανα μικρά νοσοκομεία που ισχυρίζονατι ότι παρέχουν εκπαίδευση αλλά στα στα νοσοκομεία που διαθέτουν όλα τα αντικείμενα εκπαίδευσης. Ετσι δεν θα αναγκαζεται ο ειδικευόμενος να γίνεται περιπλανώμενος ιουδαίος.
Τα τμήματα αυτα μπορουν επιπλέον να συντονίζουν και το εργο της ΠΦ που ούτως ή άλλως προσφε΄ρουν τα νοσοκομεία.

πρώτη & καλύτερη:
Συμβαίνουν τέτοια πράγματα ?? Πέφτω από τα σύννεφα  :o :o

D-Michalis:
Αγαπητέ Δημήτρη

Στην 8η απόφαση της 185ης Ολομ. ΚΕΣΥ/2003 που επισύναψε ο Αδαμάντιος, στο τέλος της σελίδας 3, υπάρχει η παράγραφος
"Ο Συντονιστής για την εκπλήρωση του έργου του μεταβαίνει και λειτουργεί σε χώρους που διατίθενται από την Περιφέρεια (ΠεΣΥ), ανάλογα με τις τρέχουσες ανάγκες. Στο έργο του αυτό συνεπικουρείται από γιατρούς ΕΣΥ Γενικής Ιατρικής που υπηρετούν στην αντίστοιχη Περιφέρεια (ΠεΣΥ). Οι γιατροί αυτοί προσέρχονται μετά από πρόσκληση του Συντονιστή έως δύο φορές την εβδομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τους Γενικούς Συντονιστές (όπου προβλέπονται) και ο χώρος διατίθεται από το ΠεΣΥ στο οποίο υπάγεται ο Γενικός Συντονιστής."
Πλην λοιπόν των υπευθύνων εκπαίδευσης κατά Τμήμα, προβλέπονται και "βοηθοί" ή "επικουρούντες" ιατροί ΕΣΥ. Σε αυτούς αναφερόμουν.

Όσο για τα σχόλια του σεβαστού συναδέλφου κ. Μάρκου, εν πολλοίς συμμερίζομαι τους προβληματισμούς του για το συντονισμό, αλλά για το ποιος χειραγωγεί και ποιος χειραφετείται, νομίζω ότι όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση