Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Νοεμβρίου 2024, 18:46:24

Ψηφοφορία

Είστε υπέρ ή κατά της διάθεσης μη αποζημιούμενων από τα Ταμεία φαρμάκων ("ΜΗΣΥΦΑ") από τα σούπερ μάρκετ;

Υπέρ
Κατά

Αποστολέας Θέμα: ΜΗΣΥΦΑ στα super market  (Αναγνώστηκε 138963 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

30 Νοεμβρίου 2015, 17:46:48
Απάντηση #300
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....Ο φμφ πωλούσε 2 κρέμες την εβδομάδα και ήθελε από αυτές να ζήσει (πλουσιοπάροχα), γι' αυτό και τους έβαζε μεγάλο καπέλο. Τώρα, οι Υπερδομές που έρχονται, θα πωλούν χιλιάδες από τις ίδιες κρέμες ημερησίως και θα βγάζουν κέρδος από την ποσότητα, πωλώντας σε αισθητά χαμηλότερες τιμές. Εδώ είμαστε και α τα δούμε.
   Οι κρέμες και τα καλλυντικά δεν με απασχολούν, αφορούν αισθητικούς και ματαιοδοξία. Τα ΜΥΣΥΦΑ είναι το θέμα που δεν ήταν ιδιαίτερα ακριβά... Εξάλλου θα φανεί γρήγορα, υπομονή...

14 Ιανουαρίου 2016, 09:46:26
Απάντηση #301
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Κίνηση ...ματ της Κυβέρνησης!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

"Κόβουν και ράβουν" τη λίστα με τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα που θα περάσουν και στα σούπερ μάρκετ, η οποία αναμένεται εντός του μήνα.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά φαρμακοποιοί και στη συνέχεια βιομηχανίες έχουν βάλει βέτο στον ΕΟΦ αλλά και στην Επιτροπή που την επεξεργάζεται, προκειμένου να υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας για τον καταναλωτή. Με τις βιομηχανίες να τονίζουν ότι μπροστά σε ένα δυσάρεστο γεγονός θα είναι οι πρώτες που θα κληθούν στη δικαιοσύνη.

Στα επιχειρήματά τους, λοιπόν, εκτός από τις πρόσφατες δηλητηριάσεις στη Σουηδία από σκευάσματα που πουλήθηκαν από σούπερ μάρκετ, είναι και το παράδειγμα της Βoots στην Αγγλία. Όπου ο καταναλωτής μπορεί να αγοράσει ένα σκεύασμα (παρακεταμόλη) σε μικρότερη συσκευασία –επί παραδείγματι των 8 τεμαχίων και όχι των 20 που είναι στο φαρμακείο- αλλά όχι δεύτερη (αποκλείοντας έτσι για παράδειγμα περιπτώσεις αυτοκτονίας).

Κατά πληροφορίες, η διοίκηση του ΕΟΦ έχει ενημερώσει ότι προτίθεται πριν τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης λίστας να έχει σειρά επαφών με φαρμακοποιούς και βιομηχανίες προκειμένου να συζητήσει μαζί τους όλο το πλαίσιο διακίνησης των σκευασμάτων από το οργανωμένο λιανεμπόριο. Και η αλήθεια είναι ότι τα ερωτήματα από τη συγκεκριμένη απελευθέρωση είναι πολλά. Τα βασικότερα εξ αυτών είναι:
Ποιος φορέας θα ελέγχει τη διακίνησή των ΜΗΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ και το πώς θα γίνεται η αποθήκευση και η διάθεσή τους.
Η τιμή τους έχει αποφασιστεί ότι θα απελευθερωθεί από 1/1/2017. Οπότε αν ξεκινήσει νωρίτερα από τα σούπερ μάρκετ θα είναι διατιμημένα;
Ποιες κατηγορίες Μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων θα πάνε τελικά στα σούπερ μάρκετ. Ακούγεται ότι στα τελευταία θα μπει το βάμμα ιωδίου, οι γάζες και το οινόπνευμα, αλλά όχι τα αντιβηχικά προϊόντα. Η επέκταση θα γίνεται σταδιακά
Τι θα γίνει με τις συσκευασίες, την ποσότητα και την περιεκτικότητα της δραστικής ουσίας που θα περιλαμβάνουν τα σκευάσματα που θα διανέμονται και από τα σούπερ μάρκετ;
Ποια δεοντολογία θα επικρατήσει όσον αφορά την προώθηση (διαφήμιση) των συγκεκριμένων σκευασμάτων;
Η παρουσία φαρμακοποιού θα είναι υποχρεωτική;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και πριν από τη δημοσιοποίηση της λίστας θα πρέπει να έχουν απαντηθεί, μας λέει παράγοντας από τη βιομηχανία, τονίζοντας ότι η απελευθέρωση μπορεί να είναι απαίτηση της Τρόικας, όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς να έχουν παρθεί οι απαιτούμενες θεσμικές παρεμβάσεις.

Στην κατηγορία των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων –διαθέτουν κουπόνι ασφαλείας- υπάρχουν 300 σήματα, τα οποία περιλαμβάνουν περί τους 1.100 κωδικούς. Αν σε αυτά συμπεριληφθούν και τα παραφάρμακα (βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής κλπ.) που ανήκουν στην κατηγορία των ΜΗΣΥΦΑ τότε μιλάμε για περίπου 2.200 κωδικούς. Τα οποία κατά μέσο όρο δουλεύονται με μεικτό περιθώριο κέρδους 24%.

Πηγή: Iatronet
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Ιανουαρίου 2016, 13:29:25
Απάντηση #302
Αποσυνδεδεμένος

md


Οι βιταμινες παντως βρισκονται εδω και καιρο στα ραφια καποιων σουπερμαρκετ και μαλιστα σε αισθητα χαμηλοτερες τιμες

25 Ιανουαρίου 2016, 19:05:47
Απάντηση #303
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πολυεθνικές και κυρίως ελληνικές εταιρείες κάνουν ''αγώνα δρόμου'' προκειμένου να αναπροσαρμόσουν την κατηγοριοποίηση των σκευασμάτων τους με στόχο να μειώσουν την ψαλίδα των απωλειών που θα έχουν από την εφαρμοζόμενη τιμολογιακή πολιτική.
 
Φαρμακοβιομηχανίες αποσύρουν σκευάσματα από την αρνητική λίστα, για να τα περάσουν στη λίστα των ΜΗΣΥΦΑ. Ο λόγος απλός. Στην αρνητική λίστα τα σκευάσματα είναι διατιμημένα, κάτι που δεν ισχύει στα Μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, οι τιμές των οποίων με βάση και το νέο νόμο απελευθερώνονται πλήρως, ενώ η διανομή τους περνά και στα σούπερ μάρκετ.
 
Σύμφωνα λοιπόν με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι αιτήσεις που έχουν γίνει στον ΕΟΦ για το συγκεκριμένο θέμα –μετάβαση από τη μία λίστα στην άλλη- δεν είναι εκατοντάδες αλλά χιλιάδες. Πολυεθνικές και κυρίως ελληνικές εταιρείες κάνουν «αγώνα δρόμου» προκειμένου να αναπροσαρμόσουν την κατηγοριοποίηση των σκευασμάτων τους με στόχο να μειώσουν την ψαλίδα των απωλειών που θα έχουν από την εφαρμοζόμενη τιμολογιακή πολιτική.
 
Κίνηση, που όμως έχει συμβάλει στο «μπλοκάρισμα» έκδοσης της περιβόητης λίστας των ΜΗΣΥΦΑ που θα κυκλοφορήσουν στο οργανωμένο λιανεμπόριο των σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, αυτή η κίνηση δεν είναι το μόνο «αγκάθι» στη δημοσιοποίηση της λίστας, καθώς η Επιτροπή που τη συντάσσει δεν έχει καταλήξει ακόμη ούτε στις «αβλαβείς» για την ανθρώπινη υγεία περιεκτικότητες, ούτε στο αν θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στη συσκευασία (παράμετρος που αποτελεί πάγιο αίτημα των φαρμακοποιών).
 
Υπενθυμίζεται, ότι επί του παρόντος στην κατηγορία των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων –διαθέτουν κουπόνι ασφαλείας- υπάρχουν 300 σήματα, τα οποία περιλαμβάνουν περί τους 1.100 κωδικούς. Αν σε αυτά συμπεριληφθούν και τα παραφάρμακα (βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής κ.λπ.) που ανήκουν στην κατηγορία των ΜΗΣΥΦΑ, τότε μιλάμε για περίπου 2.200 κωδικούς. Τα οποία, κατά μέσο όρο δουλεύονται με μεικτό περιθώριο κέρδους 24%.
 
Η γενικότερη εκτίμηση, πάντως, είναι ότι η επιλογή της ‘’αυτοθεραπείας’’ αφήνει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης των ΜΗΣΥΦΑ στο μέλλον. Σήμερα για παράδειγμα, ο τζίρος τους στην Ελλάδα εκτιμάται από 250-300 εκατ. ευρώ και η πρόβλεψη είναι ότι θα φθάσουν τα 500 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Φεβρουαρίου 2016, 21:04:54
Απάντηση #304
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

‘’Θα σας ετοιμάσουμε εμείς τη λίστα των σκευασμάτων που θα διακινηθούν στο οργανωμένο λιανεμπόριο!’’, είναι τα τελευταία λόγια των Τροικανών.

Σκωτσέζικο ντους κάνει η Τρόικα στον ΕΟΦ και την επιστημονική ομάδα που ετοιμάζει τη λίστα με τα Μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα που θα κυκλοφορήσουν στα σούπερ μάρκετ, καθώς ενώ προ ημερών –όπως σας είχαμε πληροφορήσει- τους έδινε παράταση στην προετοιμασία της, σήμερα γνωστοποιεί ότι θα την ετοιμάσει η Ίδια και απλώς θα τους την παρουσιάσει.

Πρόκειται για μία δραματική εξέλιξη, μας λέει παράγοντας από τον χώρο της υγείας, καθώς η «περιβόητη λίστα» είχε στην πλειονότητά της ετοιμαστεί και τα βασικότερα σκευάσματα που περιέχονται σε αυτή είναι ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία. Η λίστα αυτή στην τελική της μορφή θα περιλάμβανε από 150-180 σκευάσματα-φάρμακα (επωνυμίες και όχι κωδικούς), ενώ συντάχθηκε στη λογική που έχει επικρατήσει σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, ότι δηλαδή αποκλείονται σκευάσματα που ξεπερνούν την τοξική δόση.

Αξίζει δε να αναφερθεί ότι η ελληνική λίστα θα περιλάμβανε περισσότερα σκευάσματα σε σχέση με ότι ισχύει σε άλλα δυτικοευρωπαϊκά κράτη. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος των σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία και Σουηδία είναι από 40 έως 80 –δεν συμπεριλαμβάνονται βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής- ενώ στον Ευρωπαϊκό χώρο εξαίρεση αποτελεί η Ουγγαρία, καθώς στο οργανωμένο της λιανεμπόριο κυκλοφορούν περί τα 420 σκευάσματα.

Δεν μπορεί, τονίζει στέλεχος της Τρόικα, η Ελλάδα να αποτελεί τη «χώρα της μπανανίας» και ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κι όμως, ο Λουράντος φαίνεται ότι κατάφερε να φέρει στα νερά του το Κουαρτέτο:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Πληροφορίες λένε ότι η τρόικα αποφάσισε να "νερώσει λίγο το κρασί της" όσον αφορά τα ΜΗΣΥΦΑ, προκειμένου να μη δημιουργηθούν και άλλες εστίες αναταραχής στη χώρα.


Βρούβες κατάφερε ο Λουράντος. Τον έστειλαν από κει πού 'ρθε.
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Φεβρουαρίου 2016, 21:07:11 από EzeΤΡΟΛ »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Φεβρουαρίου 2016, 21:11:05
Απάντηση #305
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Παράθεση
Εν προκειμένω, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η τρόικα να απαιτεί να συμπεριληφθούν στη λίστα φάρμακα που δεν πρέπει, καθώς με την αλόγιστη χρήση τους μπορούν να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, αντιπροσωπεύοντας επί της ουσίας τα εμπορικά-οικονομικά οφέλη των βιομηχανιών που τα παρασκευάζουν.

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δλδ οι φαρμακοπώλες μας προστατεύουν απ΄την αλόγιστη χρήση σώζοντας ανθρώπινες ζωές ;

Μπα σε καλό τους, μας έκαναν κι γελάσαμε κι απόψε !  :D

27 Φεβρουαρίου 2016, 12:10:53
Απάντηση #306
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εν προκειμένω, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η τρόικα να απαιτεί να συμπεριληφθούν στη λίστα φάρμακα που δεν πρέπει, καθώς με την αλόγιστη χρήση τους μπορούν να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, αντιπροσωπεύοντας επί της ουσίας τα εμπορικά-οικονομικά οφέλη των βιομηχανιών που τα παρασκευάζουν.
  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Με διαφορετική συσκευασία θα πωλούνται μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ σε σχέση με τα φαρμακεία. Σε αυτό φαίνεται να καταλήγουν, το υπουργείο Υγείας και οι εκπρόσωποι των δανειστών στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την απελευθέρωση των καναλιών διανομής των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων για την οποία έχει δεσμευθεί η ελληνική πλευρά.
   Η διαπραγμάτευση είναι ακόμα σε εξέλιξη, αφού θα πρέπει να συμφωνηθούν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα πωλούνται τα συγκεκριμένα σκευάσματα και εκτός φαρμακείου, αλλά και το «εύρος» της λίστας των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) που θα βρεθούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Κατά πληροφορίες που δημοσιεύει η «Καθημερινή», η επιστημονική επιτροπή του ΕΟΦ έχει ήδη καταθέσει στο υπουργείο Υγείας εισήγηση για τις προδιαγραφές που θα πρέπει να τηρηθούν ώστε τα σκευάσματα που θα πωλούνται εκτός φαρμακείων, να είναι όσο το δυνατόν πιο «ακίνδυνα» για τον καταναλωτή από ενδεχόμενη λανθασμένη χορήγησή τους. Μία από αυτές αφορά τις ασφαλείς συσκευασίες των σκευασμάτων, με το σκεπτικό, το σύνολο των δισκίων ανά συσκευασία να είναι κάτω από την τοξική δόση. Η λογική είναι ότι ακόμα και εάν κάποιος καταναλώσει όλα τα φάρμακα της συσκευασίας χωρίς να έχει λάβει τις απαραίτητες οδηγίες από ειδικό γιατρό ή φαρμακοποιό να μη θέσει σε κίνδυνο την υγεία του.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο κομμάτι των ΜΗΣΥΦΑ, είναι φάρμακα που ναι μεν δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία (δεν βρίσκονται στη «θετική λίστα συνταγογραφούμενων φαρμάκων), ωστόσο θα πρέπει να χορηγούνται από ειδικό γιατρό. Στο πλαίσιο αυτό, επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι να περιοριστεί η λίστα των ΜΗΣΥΦΑ που θα πωλούνται και εκτός φαρμακείων σε όσο το δυνατόν λιγότερα. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Γιάννης Μακρυγιάννης, αυτή είναι και η νέα κατεύθυνση που επικρατεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπου ο αριθμός των σκευασμάτων (κωδικοί) που πωλούνται και εκτός φαρμακείων ξεκινά από 30-40 και το πολύ να φτάσει τα 200. Σύμφωνα με τον κ. Μακρυγιάννη «στην Ε.Ε. μόλις το 5%-7% της αγοράς των ΜΗΣΥΦΑ κινείται μέσω των σούπερ μάρκετ, καθώς οι πολίτες προτιμούν να αγοράζουν το φάρμακο από τα φαρμακεία. Το ίδιο φάνηκε και στην Ελλάδα με την απελευθέρωση της αγοράς των συμπληρωμάτων διατροφής, τα οποία το κοινό συνεχίζει να τα αγοράζει από τα φαρμακεία». Η ευρωπαϊκή τάση που επικρατεί είναι να μειώνεται η σχετική λίστα, λόγω των περιστατικών δηλητηριάσεων από αλόγιστη κατανάλωση ΜΗΣΥΦΑ που έχει καταγραφεί σε κάποιες χώρες -είναι ενδεικτικό ότι στη Σουηδία αυξήθηκαν κατακόρυφα οι δηλητηριάσεις από παρακεταμόλη- αλλά και λόγω της διακίνησης ΜΗΣΥΦΑ μέσω Διαδικτύου. Εχει φανεί ότι το 40% των ΜΗΣΥΦΑ που πωλούνται ηλεκτρονικά είναι πλαστά.
 Πιέσεις από δανειστές
    Ακόμα δεν έχει καθοριστεί ο χρόνος απελευθέρωσης των καναλιών διανομής των ΜΗΣΥΦΑ, με τους δανειστές να μην «πιέζουν» προς το παρόν ακόμα. Στελέχη, πάντως, της αγοράς θεωρούν ως καταληκτική ημερομηνία για να βρεθούν τα ΜΗΣΥΦΑ σε ράφια των σούπερ μάρκετ το τέλος του 2016, συνδέοντας την απελευθέρωση των καναλιών διανομής των σκευασμάτων με την απελευθέρωση της τιμής τους. Υπενθυμίζεται ότι έως 31/12/2016, οι σημερινές τιμές των ΜΗΣΥΦΑ παραμένουν ως ανώτατες λιανικές τιμές. (φαντάζομαι αυτό θα ισχύει για τις υπάρχουσες συσκευασίες - για τις νέες στα S/M ουδείς ίσως γνωρίζει)

27 Φεβρουαρίου 2016, 20:52:23
Απάντηση #307
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μία από αυτές αφορά τις ασφαλείς συσκευασίες των σκευασμάτων, με το σκεπτικό, το σύνολο των δισκίων ανά συσκευασία να είναι κάτω από την τοξική δόση. Η λογική είναι ότι ακόμα και εάν κάποιος καταναλώσει όλα τα φάρμακα της συσκευασίας χωρίς να έχει λάβει τις απαραίτητες οδηγίες από ειδικό γιατρό ή φαρμακοποιό να μη θέσει σε κίνδυνο την υγεία του.
...
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο κομμάτι των ΜΗΣΥΦΑ, είναι φάρμακα που ναι μεν δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία (δεν βρίσκονται στη «θετική λίστα συνταγογραφούμενων φαρμάκων), ωστόσο θα πρέπει να χορηγούνται από ειδικό γιατρό.
...
Η ευρωπαϊκή τάση που επικρατεί είναι να μειώνεται η σχετική λίστα, λόγω των περιστατικών δηλητηριάσεων από αλόγιστη κατανάλωση ΜΗΣΥΦΑ που έχει καταγραφεί σε κάποιες χώρες -είναι ενδεικτικό ότι στη Σουηδία αυξήθηκαν κατακόρυφα οι δηλητηριάσεις από παρακεταμόλη- αλλά και λόγω της διακίνησης ΜΗΣΥΦΑ μέσω Διαδικτύου. Εχει φανεί ότι το 40% των ΜΗΣΥΦΑ που πωλούνται ηλεκτρονικά είναι πλαστά.

Τίθεται μία σειρά από σοβαρά ερωτήματα:
α) Δεν μπορεί κάποιος να αγοράσει όσα κουτιά θέλει; Προς τι λοιπόν αυτή η μείωση της συνολικής δόσης κάτω από τα τοξικά επίπεδα ανά εμβαλλάγιο;
β) Η αλλαγή εμπορικής ονομασίας ή απλά συσκευασίας πιθανόν να αποτελέσει τροχοπέδη στη μείωση των τιμών
γ) Το τοπίο που θα δημιουργηθεί με τις νέες συσκευασίες/εμπορικά ονόματα θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση στους ασθενείς ("καταναλωτές"). Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί ακόμη εναλάσσουν τα Depon και Panadol προκαλώντας ωραιότατες (και επικίνδυνες) υπερδοσολογίες.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

28 Φεβρουαρίου 2016, 06:48:30
Απάντηση #308
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
α) Δεν μπορεί κάποιος να αγοράσει όσα κουτιά θέλει; Προς τι λοιπόν αυτή η μείωση της συνολικής δόσης κάτω από τα τοξικά επίπεδα ανά εμβαλλάγιο;

Με το σημερινό καθεστώς, μπορεί κάποιος να "οργώσει" όλα τα φαρμακεία της γειτονιάς του και να μαζέψει στο τέλος 10+ κουτιά Μεσουλίντ 100mgx30 tabs. Έχετε δει κανέναν φμφ να αρνείται μια "εξυπηρέτηση", όταν μάλιστα αυτή αφήνει παραδάκι της μετρητοίς;
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

28 Φεβρουαρίου 2016, 08:27:41
Απάντηση #309
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
α) Δεν μπορεί κάποιος να αγοράσει όσα κουτιά θέλει; Προς τι λοιπόν αυτή η μείωση της συνολικής δόσης κάτω από τα τοξικά επίπεδα ανά εμβαλλάγιο;

Με το σημερινό καθεστώς, μπορεί κάποιος να "οργώσει" όλα τα φαρμακεία της γειτονιάς του και να μαζέψει στο τέλος 10+ κουτιά Μεσουλίντ 100mgx30 tabs. Έχετε δει κανέναν φμφ να αρνείται μια "εξυπηρέτηση", όταν μάλιστα αυτή αφήνει παραδάκι της μετρητοίς;

´Οχι βέβαια. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μιλάμε για "ασφαλείς" συσκευασίες/εμβαλλάγια από τη στιγμή που και στα s/m θα αγοράζουμε όσα θέλουμε...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

28 Φεβρουαρίου 2016, 20:44:34
Απάντηση #310
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
..... συνδέοντας την απελευθέρωση των καναλιών διανομής των σκευασμάτων με την απελευθέρωση της τιμής τους. Υπενθυμίζεται ότι έως 31/12/2016, οι σημερινές τιμές των ΜΗΣΥΦΑ παραμένουν ως ανώτατες λιανικές τιμές. (φαντάζομαι αυτό θα ισχύει για τις υπάρχουσες συσκευασίες - για τις νέες στα S/M ουδείς ίσως γνωρίζει)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τίθεται μία σειρά από σοβαρά ερωτήματα:
α) Δεν μπορεί κάποιος να αγοράσει όσα κουτιά θέλει; Προς τι λοιπόν αυτή η μείωση της συνολικής δόσης κάτω από τα τοξικά επίπεδα ανά εμβαλλάγιο;
β) Η αλλαγή εμπορικής ονομασίας ή απλά συσκευασίας πιθανόν να αποτελέσει τροχοπέδη στη μείωση των τιμών...
   Προσωπική μου άποψη, συμφωνόντας σε ότι (α,β,γ) γράψατε και απαντώντας στο β, είναι ότι οι συγκεκριμένες νέες συσκευασίες βγαίνουν ακριβώς για να έχουν μεγαλύτερες τιμές (ο άνω περιορισμός όπως γράφω ισχύει για τις υπάρχουσες συσκευασίες). Δεν περιμένω μείωση των ήδη χαμηλών τιμών που βρίσκονται σε διατίμηση και για τα 65 λεπτά του DEPON κανένα S/M δεν πρόκειται να ασχοληθεί. Τα ODIS και COLD n' FLU είναι σίγουρα πιο ενδιαφέροντα...
   Το βλέπω ως οργανωμένο σχέδιο για να παρακάμψουν το ισχύον Δελ. Τιμών και όχι ως προφύλαξη από υπερδοσολογίες...

22 Μαρτίου 2016, 12:06:07
Απάντηση #311
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μέχρι 9 ευρώ πιο φθηνό το βρεφικό γάλα στα σούπερ-μάρκετ.
Πέτυχε η απελευθέρωση (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)

Βρεφικό γάλα: Κινήσεις επιστροφής στα φαρμακεία
Σε κινήσεις επιστροφής του βρεφικού γάλακτος στα φαρμακεία προβαίνουν εταιρείες. Μειωμένη πια είναι η παρουσία που έχουν τα προϊόντα τους στα σούπερ μάρκετ.


Παράγοντας από τον χώρο της υγείας, μας αποκάλυψε ότι το 2013, όταν τοποθετήθηκε το βρεφικό γάλα πρώτης ηλικίας (από 0 έως 6 μηνών) στα σούπερ μάρκετ, τα τελευταία κατάφεραν με μειωμένες τιμές έως και 4 ευρώ να κατακτήσουν το 25% της αγοράς των 150 εκατ. ευρώ περίπου (φαρμακεία συν σούπερ μάρκετ).Μερίδιο που όμως, σήμερα, έχει μειωθεί στο 16%.
Οι καθυστερημένες πληρωμές τους, οι κλιμακωτές εκπτώσεις που ζητούν τα σούπερ μάρκετ ανάλογα με τις παραγγελίες που δίνουν αλλά και η σημαντική αύξηση του μητρικού θηλασμού, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που φημολογείται ότι ευθύνονται για τις κινήσεις επιστροφής των εταιρειών που εμπορεύονται βρεφικό γάλα πρώτης ηλικίας στα φαρμακεία, ως πρώτη τους επιλογή.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

10 Μαΐου 2016, 11:50:46
Απάντηση #312
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ο σκληροπυρηνικός νεοφιλελεύθερος badass πράκτορας της ελεύθερης αγοράς και κοινωνικός δαρβινιστής PM Alex, τολμά εκεί που κώλωναν οι Στέφανοι Μάνοι, Αδώνιδες, Βορίδηδες κ.λπ. συρφετός: Υποδεχτείτε τα ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ, από τον Ιούνιο του 2016!

Από το έγκριτο φιλοκυβερνητικό σάιτ ygeianet.gr: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Μαΐου 2016, 11:55:04 από EzeΤΡΟΛ »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Μαΐου 2016, 09:54:55
Απάντηση #313
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Γραφείο Τύπου Υπουργείου Υγείας
Δελτίο Τύπου

 Αθήνα, 18 Μαΐου 2016

 Τη δημιουργία της υποκατηγορίας «Γενικής Διάθεσης Φάρμακα» (ΓΕΔΙΦΑ) η οποία θα περιλαμβάνει σκευάσματα που δεν θα διατίθενται αποκλειστικά από τα φαρμακεία, προβλέπει διάταξη του υπουργείου Υγείας  στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατατίθεται σήμερα με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Τα ΓΕΔΙΦΑ είναι υποκατηγορία των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ). Τα συγκεκριμένα σκευάσματα θα πληρούν αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις έτσι ώστε η εύκολη πρόσβαση να μη θέτει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

Η δημιουργία της υποκατηγορίας των ΓΕΔΙΦΑ αποτελεί μέρος της συμφωνίας του περασμένου Αυγούστου με τους «θεσμούς». Στον ΕΟΦ συγκροτήθηκε άμεσα ειδική Επιστημονική Επιτροπή- με τη συμμετοχή του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου- η οποία στο διάστημα που μεσολάβησε πραγματοποίησε σειρά συνεδριάσεων με  σκοπό την εισαγωγή αυστηρών κριτηρίων για την κατάρτιση του σχετικού υποκαταλόγου έτσι ώστε να διασφαλιστεί η προάσπιση της δημόσιας υγείας. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της, η επιτροπή κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας την εισήγησή της στην οποία προβλέπεται ο κατάλογος των ΓΕΔΙΦΑ να περιλαμβάνει 216 από τα συνολικά 1.582 ΜΗΣΥΦΑ. Κατά συνέπεια, το ποσοστό των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων που θα μπορούν να διατίθενται και εκτός φαρμακείων δεν ξεπερνά το 13%. Η εισήγηση της επιτροπής υιοθετήθηκε και βάσει αυτής συντάχθηκε η σχετική νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Τα φάρμακα που θα κατατάσσονται στην υποκατηγορία ΓΕΔΙΦΑ θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Να είναι ήδη ενταγμένα  στην κατηγορία των ΜΗΣΥΦΑ χωρίς να συντρέχουν νεότερα επιστημονικά δεδομένα για την επανεξέταση της κατάταξής τους ως συνταγογραφούμενα.Να είναι φάρμακα που να αντιμετωπίζουν συμπτώματα εύκολης αυτοδιάγνωσης και αντιμετώπισης τα οποία είναι προφανή και δεν συγχέονται με συμπτώματα άλλης νόσου.Η οδηγία του δοσολογικού σχήματος να είναι απλή.Οι αλληλεπιδράσεις τους  με άλλες συχνά χορηγούμενες θεραπείες να είναι ελάχιστες και, εφόσον υπάρχουν, να είναι χαμηλού κινδύνου.Να μη χρειάζονται ιδιαίτερες συνθήκες φύλαξης και διακίνησης.Οι συσκευασίες τους να είναι μικρές και, σε συνδυασμό με την περιεκτικότητα, η συνολική ποσότητα του φαρμάκου να μη ξεπερνά δόση που να μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του λήπτη.Να μην υπάρχουν έγκριτες  και τεκμηριωμένες ενδείξεις για σοβαρούς κινδύνους από τη μακροχρόνια χρήση τους από τη δημοσιευμένη βιβλιογραφία σε επιστημονικά περιοδικά που διαθέτουν κριτική επιτροπή αξιολόγησης.

 Εφόσον συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, τα ΓΕΔΙΦΑ θα διατίθενται από σημεία πώλησης- πλην των φαρμακείων- τα οποία θα καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Υγείας. Επίσης, με υπουργική απόφαση που θα εκδίδεται  μετά από πρόταση του ΔΣ του ΕΟΦ,  θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες της διαδικασίας κατάταξης των φαρμάκων στην υποκατηγορία ΓΕΔΙΦΑ, η επισήμανση, οι συνθήκες και οι όροι ασφαλούς φύλαξης, διακίνησης και διάθεσής τους καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Μαΐου 2016, 10:12:39
Απάντηση #314
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Όλη η νομοθεσία που αφορά στα ΓΕ.ΔΙ.ΦΑ.:

Μερικές παρατηρήσεις:
α) Η θεσμοθέτηση των ΓΕ.ΔΙ.ΦΑ. έρχεται πριν το καλοκαίρι, ενόψει της τουριστικής σαιζόν
β) Το είδος και το εύρος των ΓΕ.ΔΙ.ΦΑ. θα ρυθμίζεται με υπουργική απόφαση, προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης
γ) Θα μετατοπιστεί σημαντικότατο μέρος του τζίρου τους από τους φμφ προς τα άλλα σημεία διάθεσης, προσφέροντας στήριξη και ανακούφιση στα χειμαζόμενα από την κρίση σούπερ-μάρκετ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Μαΐου 2016, 10:18:52 από EzeΤΡΟΛ »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: ΜΗΣΥΦΑ  super market 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
30 Απαντήσεις
18766 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Ιουνίου 2016, 20:34:22
από Ορθοπαιδικός
10 Απαντήσεις
12240 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Ιανουαρίου 2016, 23:01:12
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
17070 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Οκτωβρίου 2016, 02:10:03
από Αρχίατρος