Καλά τα πάει η κυρία και δεν έχω διάθεση να την υπονομεύσω αλλά ...εγώ φαντάζομαι, ότι όλες οι "άξιες γυναίκες" (π.χ. οι γιαγιάδες / μαμάδες μας κ.λπ.) καθαρίζουν άψογα χωρίς να είναι και καλά "επαγγελματίες"!
Και επειδή έχω και μια διαστροφή παραπάνω, ειδικά όταν μιλάμε για χώρους που θα πρέπει όχι μόνο να φαίνονται αλλά και να είναι πραγματικά καθαροί, θα παραθέσω τις απορίες/παρατηρήσεις χωρίς να θέλω να φανώ σκωπτική. Ειλικρινά, προβληματίζομαι και λέω...
Πόσα ζευγάρια γαντάκια αλλάζει κατά τη διάρκεια του έργου της?
Διότι, όπως αντιλαμβάνεσαι εγείρονται και άλλα θέματα καθαριότητας που δεν επισημαίνονται όπως...
...πλύσιμο σε πόμολα από πόρτες.
Πώς γίνεται και με ποιά σειρά?
Θέλω να πω, ΟΚ η ίδια φοράει τα γαντάκια της, αλλά τα όσα έχει πιάσει καθαρίζοντας τα αφήνει ωραιότατα στα ωραία σου πόμολα τα οποία και εσύ θα τα πιάσεις αλλά και οποιοσδήποτε άλλος ανοίξει πόρτα!
Και ενώ εσύ θα πλύνεις τα χεράκια σου πριν και μετά την εξέταση θα εχεις την ψευδαίσθηση ότι όλα είναι καθαρά ΑΛΛΑ θα πας να ανοίξεις την πόρτα και τσουπ! Πάρε να γουστάρεις λίγο αποικισμό από τουαλέτα!
Επιπλέον, θέμα πρακτικό... Αφού ξεκινάει (και πολύ σωστά) από μπαλκόνια, γιατί δεν τα πλένει από την αρχή, αλλά ξαναγυρνάει?
Πού αδειάζει το νερό της σφουγγαρίστρας? Στην ήδη καθαρή λεκάνη της τουαλέτας?
(συνήθως η πρακτική του καθαρίσματος συνιστά "sweeping" με την έννοια την εξής... ξεκινάω από όπου εξυπηρετεί και καταλήγω στον χώρο που θα καθαριστεί τελευταίος. Δεν χρησιμοποιώ δλδ χώρους που έχουν καθαριστεί).
Οι καναπέδες/καρέκλες/καθίσματα δεν καθαρίζονται? Τόσοι άνθρωποι κάθονται καθημερινά!
Αν είναι δέρμα/τεχνόδερμα δεν τα περνάς με κάτι τύπου Dettol ή Topine (κάτι που πλασσάρεται ως αντισηπτικό/αντιβακτηριδιακό δλδ)
Αν είναι με ύφασμα, δεν θέλουν μια σκούπα ή ιδανικά ατμοκαθαριστή?
Τέλος... τί φυτά έχεις? Τα ξεσκονίζει ποτέ? Διότι και το φυσικό φυτό τη μαζεύει τη σκονίτσα του και απαιτεί έναν κάποιο καλλωπισμό με (τον όπως κατάλαβες λατρεμένο μου) ατμοκαθαριστή!
Και επειδή εκτίθεμαι και θα με περάσουν για ψυχοπαθή-ψυχωσική-μανιακή-υποχόνδρια ενώ δεν είμαι... σταματάω ρωτώντας. Η απορία μου είναι πιο πρακτική και έχω προβληματιστεί πριν ακόμη ανοίξω επίσημα το ιατρείο. Για να είμαι ειλικρινής, αν δεν έβλεπα γραμμένο το παραπάνω, ίσως να ντρεπόμουν να ρωτήσω...
Τον κίτρινο κάδο (βελόνες, σύριγγες εμβολίων) με τα επικίνδυνα & μολυσματικά υλικά ...τί στην ευχή τον κάνουμε? Πού τον πηγαίνουμε?
(Μη με παρεξηγήσεις! Δεν θέλω να φανώ ...κλασική wikipedia-γυναίκα!!! Σκέψου ότι αυτά που γράφω, είναι προϊόν μιας σύντομης ανάγνωσης, χωρίς προβληματισμό! Αν το κουράσω περισσότερο, θα δεις τί σημαίνει να είσαι γιατρός/μαμά/κόρη "άξιας γυναίκας" χωρίς να είναι "επαγγελματίας!)