Γενικά > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
Οι νέοι γιατροί και οι γιατροί της περιφέρειας στην νέα ιατρική πραγματικότητα..
Αρχίατρος:
Δεν είχα δει τα παλαιότερα posts του Gatekeeper για το θέμα, συμφωνώ μέχρι κεραίας και είναι εξαιρετικά !
Αυτό που μου έτυχε σε μένα με τον GMC, έχει τύχει και σε άλλους συναδέλφους, είναι πραγματικά κωμικοτραγικό να πηγαινοέρχονται φάκελλοι με χαρτιά επειδή θέλει κάποιος να ασκήσει την Ιατρική για λίγους μήνες σε διαφορετικό Νομό της χώρας μας, να πρέπει να πας ο ίδιος (εμένα δεν δέχονταν δι' επιστολής εγγραφή) και στο τέλος να σου λέει ο Άγγλος "εδώ φαίνεται να ασκείτε την Ιατρική χωρίς Certificate of good standing (το οποίο δίνεται αν δεν υπάρχει κάποια διαδικασία εναντίον του Ιατρού)" και άντε να εξηγείς στον Άγγλο το ελληνικό καραγκιοζιλίκι.
Γνωρίζω Γ.Ι στο νησί που ήμουν που είχε να πληρώσει συνδρομή στον οικείο Ιατρικό Σύλλογο εδώ και κάτι χρόνια, και το έλεγε κιόλας :D, αντί να υπάρχει ένα υποκατάστημα με πλήρη πρόσβαση στην database όλων των Ελλήνων Ιατρών το οποίο να του στέλνει ένα email ότι αν δεν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του, θα ανασταλεί η άδεια του.
Δυστυχώς, ακόμα και από νέους συναδέλφους, δεν βλέπω ουδεμμία διάθεση αλλαγής αυτής της παρακμής.
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος....Δυστυχώς, ακόμα και από νέους συναδέλφους, δεν βλέπω ουδεμμία διάθεση αλλαγής αυτής της παρακμής.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ανέφερα συγκεκριμένο παράδειγμα που ανέφερε και η timex. Αν η κατάργηση της παρακμής αυξήσει την γραφειοκρατία να λείπει. Θέλω τη ζωή μου πιο εύκολη. Για παράδειγμα αν θα πρέπει να παρουσιαστείτε αυτοπροσώπως στον ΠΙΣ για να δηλώσετε ότι αλλάζετε νομό πως θα σας φανεί; (μη μου πείτε ότι δεν γίνονται σήμερα τέτοια, έχω παραδείγματα σε άλλες υπηρεσίες).
Έχω διαφωνήσει σε πολλά με τον τοπικό σύλλογο και βλέπω ότι συχνάκις εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα. Θα ήθελα να καταργηθούν ΟΛΑ αυτά όχι να χειροτερέψουν. Ουδόλως με ενδιαφέρει η πολιτική (που είναι φουλ σε ΙΣ αλλά και τρισχειρότερα στον ΠΙΣ) και τα τοπικά αξιώματα, θέλω να γίνεται η δουλειά μου απρόσκοπτα.
Στην τελική ποια η χρησιμότητα του συνδικαλιστικού μας οργάνου; (γιατί επιστημονικό είναι μόνο στα χαρτιά). Να θεωρεί το γνήσιο της υπογραφής και να δίνει φωτοτυπίες του πτυχίου;
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟι παλαιοι ιατρικοι σύλλογοι θα μετατραπούν σε καταστήματα εξυπηρέτησης του ΠΙΣ.
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν η εξυπηρέτηση τους είναι σαν το ΤΣΑΥ, καήκαμε. Πρέπει πρώτα να φύγει το 90% των υπαλλήλων και μετά να γίνει σαφές οργανόγραμμα και ηλεκτρονικές υπηρεσίες (χαχα, θυμάστε το χαμένο σκληρό δίσκο του ΤΣΑΥ; ) και καλοδεχούμενα.
Gatekeeper:
Να υποθέσω πως οι Ορθοπεδικοι της επαρχίας ρολάρετε καλύτερα το παιχνίδι με τους τοπικούς ΙΣ παρα με τον ΠΙΣ ;)
Τα τελευταία 5 χρόνια πόσες φορές επισκεφτήκατε τον ΙΣ;
Εγω μόλις μία! Όταν διαγραφηκα απο τον ΙΣΚ και εγγραφηκα στον ΙΣΑ. Εάν υπήρχε μόνο ο ΠΙΣ μάλλον δεν χρειάζονταν να πατήσω καν το πόδι μου στα γράφεια τους !!
ΑΡΗΣ:
Πώς προέκυψε και από την ηλεκτρονική διασύνδεση των ιατρικών συλλόγων με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, να μιλάμε πλέον για κατάργηση των ιατρικών συλλόγων. Ουδέποτε ειπώθηκε ή υπονοήθηκε από κάποιον επίσημο φορέα κάτι τέτοιο.
Gatekeeper:
Δεν προέκυψε.
Ευχή είναι !!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση