Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
17 Νοεμβρίου 2024, 18:25:15

Αποστολέας Θέμα: «Παρελθόν» τα μπαϊπάς και τα στεντ  (Αναγνώστηκε 2179 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Ιανουαρίου 2012, 00:32:18
Αναγνώστηκε 2179 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Ενα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη τεχνητών φλεβών και αρτηριών, που θα φέρουν επανάσταση στη θεραπεία των καρδιολογικών παθήσεων και του εγκεφαλικού, βρίσκονται ερευνητές στη Βρετανία!

 

Ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου Κέμπριτζ ανέπτυξε και τους τρεις βασικούς τύπους κυττάρων που αποτελούν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, γεγονός που θα τους βοηθήσει να δημιουργήσουν αγγεία, τα οποία οι χειρουργοί θα εμφυτεύουν σε ασθενείς ως εναλλακτική θεραπεία του μπαϊπάς και των στεντ.

 

Επίσης, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ασθενείς με νεφρική διάλυση, σε μπαϊπάς σε φλέβες των ποδιών, καθώς και για την αποκατάσταση φραγμένων αρτηριών σε όσους έπειτα από ατύχημα κινδυνεύουν να χάσουν το πόδι τους.

 

Για τις έρευνές τους οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν δερματικά κύτταρα των ασθενών, ώστε να αναπτύξουν διαφορετικούς τύπους αγγειακών λείων μυικών κυττάρων. Τον περασμένο Ιούνιο εταιρία βιοτεχνολογίας στην Καλιφόρνια κατάφερε να αναπτύξει πλήρη αιμοφόρα αγγεία στο εργαστήριο για πρώτη φορά και να τα τοποθετήσει σε τρεις ασθενείς με νεφρική διάλυση. Ομως η επιστημονική ομάδα του Κέμπριτζ είναι η πρώτη που ανέπτυξε περισσότερους τύπους αγγείων, που έχουν δυνατότητες πολλαπλών ιατρικών χρήσεων.

 

«Ενας τύπος αγγείου δεν είναι κατάλληλος για όλες τις θεραπείες. Πλέον έχουμε τα εργαλεία για να φτιάξουμε διαφορετικούς τύπους αγγείων, που θα είναι κατάλληλοι για κάθε ασθενή» εξηγεί ο δρ Σαντζέι Σίνια, που εργάζεται για τη μέθοδο εδώ και τέσσερα χρόνια.

 

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για ένα πολύ σημαντικό βήμα στον συγκεκριμένο τομέα, που φαίνεται ότι θα τους οδηγήσει στην ανάπτυξη τεχνητής αρτηρίας είτε σε συνθήκες εργαστηρίου είτε από την έγχυση βλαστοκυττάρων στην καρδιά. Μάλιστα, σε αντίθεση με τη μέθοδο του Κέμπριτζ, άλλες απόπειρες δημιουργίας αγγείων έγιναν με τη χρήση πλάσματος, το οποίο συνήθως λαμβάνεται από ζώα και περιέχει χημικά που είναι τοξικά για τον άνθρωπο. Αυτό σημαίνει ότι η νέα μέθοδος εμπεριέχει λιγότερους κινδύνους για την υγεία και μειωμένες πιθανότητες απόρριψης των αγγείων από τον οργανισμό του ασθενούς.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
41 Απαντήσεις
45037 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Μαΐου 2009, 20:36:30
από timex
0 Απαντήσεις
2397 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Νοεμβρίου 2012, 16:17:57
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
2853 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Οκτωβρίου 2013, 19:29:08
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
3530 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2016, 10:05:00
από Argirios Argiriou