Γενικά > Γενική συζήτηση
Ερώτηση για εξετάσεις
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓια τις συνταγές ισχύει ό,τι ίσχυε (θεώρηση στις χειρόγραφες άνω των 150 ευρώ). Όλοι οι νοσοκομειακοί όμως έχουν κωδικούς και αν συνταγογραφούν ηλεκτρονικά δε χρειάζεται θεώρηση. Τα ιδιωτικά εργαστήρια δε δέχονται παρά μόνο ηλεκτρονικά παραπεμπτικά.
--- Τέλος παράθεσης ---
Άρα απ' ότι κατάλαβα τα χειρόγραφα παραμπεπτικά από νοσοκομειακούς γιατρούς για μικροβιολογικές εξετάσεις εκτελούνται μόνο στα νοσοκομεία. Ωστόσο μπορούν να γραφούν εξετάσεις τύπου π.χ. μαγνητικής-αξονικής τομογραφίας κ.λ.π. χειρόγραφα από δημόσια νοσοκομεία και να εκτελεστούν σε ιδιωτικά κέντρα με συμμετοχή 15% αφού θεωρηθούν από ελεγκτή; Στο έγγραφο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓια τις συνταγές ισχύει ό,τι ίσχυε (θεώρηση στις χειρόγραφες άνω των 150 ευρώ). Όλοι οι νοσοκομειακοί όμως έχουν κωδικούς και αν συνταγογραφούν ηλεκτρονικά δε χρειάζεται θεώρηση. Τα ιδιωτικά εργαστήρια δε δέχονται παρά μόνο ηλεκτρονικά παραπεμπτικά.
--- Τέλος παράθεσης ---
Άρα απ' ότι κατάλαβα τα χειρόγραφα παραμπεπτικά από νοσοκομειακούς γιατρούς για μικροβιολογικές εξετάσεις εκτελούνται μόνο στα νοσοκομεία. Ωστόσο μπορούν να γραφούν εξετάσεις τύπου π.χ. μαγνητικής-αξονικής τομογραφίας κ.λ.π. χειρόγραφα από δημόσια νοσοκομεία και να εκτελεστούν σε ιδιωτικά κέντρα με συμμετοχή 15% αφού θεωρηθούν από ελεγκτή; Στο έγγραφο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος, ερώτημα 16, δεν είναι σαφές αν περιλαμβάνει τα ακτινολογικά κέντρα ή της πυρηνικής ιατρικής...Ελπίζω πως όχι!
--- Τέλος παράθεσης ---
Ισχύει και για τα ακτινολογικά εργαστήρια και για τα εργαστήρια πυρηνικής ιατρικής.
Όσο για το τι είναι σίγουρο, ας μη βάζουμε στοίχημα, γιατί σχεδόν καθημερινά ανακοινώνονται αλλαγές.
SpirosKar:
Μου κάνει εντύπωση γιατί μόλις χθες επικοινώνησα με κέντρο στην Αθήνα για πραγματοποίηση μαγνητικής στη σύζυγό μου και όταν τους τόνισα ότι θα τους προσκομήσω χειρόγραφο παραπεμπτικό βιβλιαρίου από γιατρό στρατιωτικού νοσοκομείου θεωρημένο από ελεγκτή μου είπαν κανένα πρόβλημα. Επίσης τηλεφώνησα και στην ελεγκτή και μου είπε πως θα το θεωρήσει αρκεί να έχει και γνωμάτευση...μήπως στον ΕΟΠΥΥ θεωρούν σαν διαγνωστικά κέντρα μόνο τα μικροβιολογικά;
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜου κάνει εντύπωση γιατί μόλις χθες επικοινώνησα με κέντρο στην Αθήνα για πραγματοποίηση μαγνητικής στη σύζυγό μου και όταν τους τόνισα ότι θα τους προσκομήσω χειρόγραφο παραπεμπτικό βιβλιαρίου από γιατρό στρατιωτικού νοσοκομείου θεωρημένο από ελεγκτή μου είπαν κανένα πρόβλημα. Επίσης τηλεφώνησα και στην ελεγκτή και μου είπε πως θα το θεωρήσει αρκεί να έχει και γνωμάτευση...μήπως στον ΕΟΠΥΥ θεωρούν σαν διαγνωστικά κέντρα μόνο τα μικροβιολογικά;
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτά που σας είπα βασίζονται στις μέχρι τώρα εκδοθείσες οδηγίες.
Είναι φυσικό σε τέτοιο μπάχαλο, ο καθένας να λέει άλλα.
Δεν είναι απίθανο αν προσπαθήσετε να κάνετε τη διαδικασία όπως τη λέτε να μην εξυπηρετηθείτε.
Κι αν πάλι μπορέσετε, να γνωρίζετε ότι η διαδικασία θα είναι παράτυπη και η δαπάνη σας στον αέρα.
Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα και τα τηλέφωνα του ΕΟΠΥΥ.
SpirosKar:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑυτά που σας είπα βασίζονται στις μέχρι τώρα εκδοθείσες οδηγίες.
Είναι φυσικό σε τέτοιο μπάχαλο, ο καθένας να λέει άλλα.
Δεν είναι απίθανο αν προσπαθήσετε να κάνετε τη διαδικασία όπως τη λέτε να μην εξυπηρετηθείτε.
Κι αν πάλι μπορέσετε, να γνωρίζετε ότι η διαδικασία θα είναι παράτυπη και η δαπάνη σας στον αέρα.
Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα και τα τηλέφωνα του ΕΟΠΥΥ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Από ότι βλέπω στα έγγραφα του ΕΟΠΥΥ υπάρχουν μόνο τηλέφωνα για γιατρούς. Για πληροφορίες για το κοινό ποιά είναι αν ξέρετε;
Denominator:
Όποιος μάθει πρώτος τα τηλέφωνα του ΕΟΠΥΥ για το κοινό, ας ενημερώσει!
Δε μένουν κι όλοι Αθήνα, για να πεταχτούν ως την Κηφισίας...
;D
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση