Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Υπολογισμός και χoρήγηση ΜΟΝΟ του αριθμού των δισ&
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος...
Όποιος θεωρεί ότι συντηρώντας μοχλούς που δημιουργούν εξάρτηση μεταξύ γιατρού και αρρώστου μπορεί να επιβιώσει επαγγελματικά, σύντομα θα ακούσει τον εκκωφαντικό θόρυβο που θα κάνει η φούσκα που σκάει.
--- Τέλος παράθεσης ---
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτά τα μπουκαλάκια που βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα που παρέθεσε ο @medicus, για όποιον έχει απορία, αποτελούν άλλο ένα ράπισμα για την Ελληνική αγορά φαρμάκων.
Στις ΗΠΑ δηλαδή, ο φμφ υπολογίζει τον ακριβή αριθμό των δισκίων του φαρμάκου με βάση την ημερήσια δοσολογία και τον αριθμό ημερών της θεραπείας όπως καθορίστηκαν από τον ιατρό και χορηγεί στον ασφαλισμένο μόνο όσα δισκία χρειάζονται!
Δυστυχώς στην (Γ)Ελλάδα του ΠΦΣ και του ΥΥΚΑ, είμαστε ακόμη πολύ λαρτζ για να βάζουμε τον φμφ να κάνει τέτοια. Έτσι, χορηγούμε (και πληρώνουμε όλοι μας φυσικά) ολόκληρα κουτιά με 28 ή 30 δισκία, ακόμη και όταν τα μισά και πλέον είναι περιττά, λήγουν και πετιώνται αχρησιμοποίητα.
Αλλά κανείς δεν μιλάει γι΄αυτό, ούτε ο Λούρυ, ούτε ο (Παπ)αμπατζόγλου ούτε κανείς υπουργός. Έτσι, για να μη χαλάει η κουπονόσουπα (σούπα με τα κουπονάκια των φαρμάκων) του φμφ.
Μήπως είμαστε άξιοι της μοίρας μας;
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌταν καλούμαι να ξεπλύνω συνταγή, έχω μπροστά μου μόνο τον ασφαλισμένο και η απάντηση που παίρνω από αυτόν, είναι "Δεν ξέρω, γιατρέ. Μου είπε (σ.σ ο γιατρός) να έρθω να τα γράψω στον αγροτικό. Εγώ τα φάρμακα τα έχω πάρει ήδη και η φαρμακοποιός περιμένει να της πάω τη συνταγή."
--- Τέλος παράθεσης ---
Ανακοινώσεις σε όλα τα ιατρεία που να ενημερώνουν τους ασθενείς ότι όλοι οι γιατροί μπορούν πλέον να συνταγογραφούν φάρμακα σε όλα (σχεδόν) τα ταμεία αρκεί να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ και το ΑΜ του ασθενή. Ώστε να ξέρουν την επόμενη φορά οι ασθενείς που θα επισκεφθούν καλό "πληρωτό" γιατρό ότι μπορεί να τους γράψει και τα φάρμακά τους.
Αν θες να το "χοντρύνεις" κι άλλο, μπορείς να ανακοινώσεις ότι δεν θα γίνεται αντιγραφή.
--- Τέλος παράθεσης ---
Eπίσης οι φαρμακοποιοί μπορούν να γράψουν ότι το e-syntagografisi τους επιτρέπει οι ίδιοι να εκδίδουν τις χειρόγραφες/πέτσινες/αέρινες/άυλες συνταγές και να επιδίδονται προς άγραν σφραγιδουπογραφής, ως μία κοινωνική προσφορά τους.
medicus:
Εγγραφή ή Είσοδος...ο φμφ υπολογίζει τον ακριβή αριθμό των δισκίων του φαρμάκου με βάση την ημερήσια δοσολογία και τον αριθμό ημερών της θεραπείας όπως καθορίστηκαν από τον ιατρό και χορηγεί στον ασφαλισμένο μόνο όσα δισκία χρειάζονται!
Δυστυχώς στην (Γ)Ελλάδα του ΠΦΣ και του ΥΥΚΑ, είμαστε ακόμη πολύ λαρτζ για να βάζουμε τον φμφ να κάνει τέτοια. Έτσι, χορηγούμε (και πληρώνουμε όλοι μας φυσικά) ολόκληρα κουτιά με 28 ή 30 δισκία, ακόμη και όταν τα μισά και πλέον είναι περιττά, λήγουν και πετιώνται αχρησιμοποίητα.
Αλλά κανείς δεν μιλάει γι΄αυτό, ούτε ο Λούρυ, ούτε ο (Παπ)αμπατζόγλου ούτε κανείς υπουργός. Έτσι, για να μη χαλάει η κουπονόσουπα (σούπα με τα κουπονάκια των φαρμάκων) του φμφ.
Μήπως είμαστε άξιοι της μοίρας μας;
--- Τέλος παράθεσης ---
Τόσο λαρτζ(large), που για τα φάρμακα του μήνα χρειάζεσαι πλέον όχι μόνο καλαθάκι αλλά ολόκληρο καροτσάκι. Ή δεν είναι καροτσάκι για ψώνια αυτό που φαίνεται κάτω δεξιά στην εικόνα;
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή Είσοδοςχρειάζεσαι πλέον όχι μόνο καλαθάκι αλλά ολόκληρο καροτσάκι
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν μπορείς τα ψώνια που αποτελούν επιλογή σου να τα πληρώνεις από την τσέπη σου, χωρίς να ζημιώνεις το κοινωνικό σύνολο, γιατί να μη γεμίσεις όχι ένα, αλλά δυο καροτσάκια;
Μήπως πρέπει να ποινικοποιήσουμε και την κατανάλωση; Είναι βέβαια και αυτό μια σκέψη, που στην εποχή των Cayenne και των σκαφών αναψυχής θα προκαλούσε θύελλα αντιδράσεων, αλλά τώρα φαίνεται ...ορθολογική ( ; )
EzeΤΡΟΛ:
Η Super Pharm είναι ισραηλινών συμφερόντων; Όχι πως έχει να κάνει, αλλά πολλοί φμφ στα μπλογκς τους το λένε και το ξαναλένε, λες και ...τί δηλαδή; ???
Μάλιστα, δε λένε "ισραηλινών", αλλά "εβραϊκών" ή "οβραϊκών"! >:( Έλεος πια!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση