Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 11:02:28

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ιατρών.  (Αναγνώστηκε 160871 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

25 Απριλίου 2012, 23:18:43
Απάντηση #60
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Εμείς πήραμε εκκαθαριστικό που λέει 1000 ε. περίπου στο δικό μου.
Το Δ.Σ. πήρε απόφαση να κάνει οριζόντια περικοπή με βάση τα 95.000 που είχε για πληρωμή εφημεριών αυτού του μήνα και μου έδωσε περίπου 700. (όντως οι πραγματοποιηθείσες έπιαναν ποσό που αν τους αφαιρέσεις 30% περίπου, πάνε στα 95.000. Άρα έγινε πράγματι οριζόντια περικοπή 30% περίπου).

Η διοίκηση λοιπόν μας είπε (και στη συνέλευση και σε μένα προσωπικά, όταν επί προσωπικού διαμαρτηρήθηκα στο διοικητή) "θα πάρετε βεβαίωση ότι «αυτά και τέρμα» και πάτε στα δικαστήρια".

Άστον λοιπόν τον υπάλληλο. Ο υπάλληλος έχει απόφαση Δ.Σ. στα χέρια του σίγουρα για να το κάνει.

Τι θέλω να πώ? Μη ψάχνεστε. Γνωρίζουν ότι παρανομούν, αλλά ζούμε τη μόνη εποχή σε αυτή τη χώρα (εγώ όσο έφτασα τη χούντα δε θυμάμαι τέτοια νομική εκτροπή) που ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για το ότι παρανομούν.

Κράτος το οποίο έχει επιλέξει ανερυθρίαστα και θρασέως ως μέθοδο αντιμετώπισης των προβλημάτων του την παρανομία, δεν αντιλαμβάνομαι σε τι διαφέρει από τους λήσταρχους κάποιων εποχών ή από τους κοτζαμπάσηδες και τους κατακτητές.
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Απριλίου 2012, 21:41:56 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

26 Απριλίου 2012, 08:14:04
Απάντηση #61
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Το θεμα κ.Μιχάλη ειναι:
Αν στο ονομα ενος δηθεν ασφαλους προγραμματος με πιεσουν να κανω πρόσθετες εφημεριες ειμαι υποχρεωμενος να εκτελέσω και να βγω παραπονουμενος ή απλα δεν εκτελω ?(δεδομενου ότι ήδη πηρα εφημεριες-εντος πακετου-τσεκουρεμενες)
Και από ότι αντιλαμβανομαι οι πρόσθετες ενδεχομενως να μην ειναι και το μεγαλο προβλημα αφου ηδη οι αντιστιχουσες στον καθενα μας εφημεριες-ΠΑΚΕΤΟ ετσιθελικα εχουν κατακρεουργηθει.Με άλλα λογια κανουμε τις εφημεριες του πακετου και πληρωνομαστε 1-2 λιγοτερες.Και ποιος ξερει τι θα γινει τον επομενο μηνα ή μετεκλογικα?

Ειλικρινα...δεν εχει πάτο αυτο το βαρελι...
+

26 Απριλίου 2012, 11:53:33
Απάντηση #62
Αποσυνδεδεμένος

ippocrate

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος κανονισμός που να προβλέπει αριθμό εφημερεύοντων στα κέντρα Υγειας και τύπο εφημερίας αυτων¨?

26 Απριλίου 2012, 11:56:47
Απάντηση #63
Αποσυνδεδεμένος

ippocrate

Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κανονισμός που να προβλέπει αριθμό εφημερεύοντων ιατρών στα Κέντρα Υγείας και τύπο εφημερίας αυτών.Ευχαριστώ.

26 Απριλίου 2012, 16:23:22
Απάντηση #64
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κανονισμός που να προβλέπει αριθμό εφημερεύοντων ιατρών στα Κέντρα Υγείας και τύπο εφημερίας αυτών.Ευχαριστώ.

Δες λίγο τη συζήτηση που έχει γίνει εδώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος κι εδώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Βέβαια με τα ισχύοντα δεδομένα ΑΝ συνεχίσουν να εφημερεύουν (ή να λειτουργούν) τα ΚΥ θεωρώ δεδομένη ΜΟΝΟ την ενεργή εφημερία ενός γενικού ιατρού ή παθολόγου (κι ενός Παιδιάτρου αν υπηρετεί). Όσα έχουν σε ενεργή εφημερία δεύτερο γενικό γιατρό ή ειδικευόμενο ή αγροτικό θα θεωρούνται ευνοημένα. Πιθανότερο ο δεύτερος εφημερεύων (αν υπάρχει δεύτερος σε εφημερία) να είναι σε ετοιμότητα.
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Απριλίου 2012, 16:45:50 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

26 Απριλίου 2012, 16:53:44
Απάντηση #65
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Υπάρχουν γιατροί που κάναν 15 ετοιμότητας και πληρώθηκαν 800 ευρώ και συνάδελφοι με 5 ενεργές που πήραν 600 ευρώ. Είχαν και οι δύο κατηγορίες γιατρών περικοπές. Είναι το ίδιο όμως?
Δουλεύω 5 ενεργές και ξημερωβραδιάζομαι στα έκτακτα και περικόβονται οι εποδοχές μου με το να κάθομαι στο σπιτάκι μου και μου περικόβονται πάλι οι αποδοχές?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

26 Απριλίου 2012, 22:29:45
Απάντηση #66
Αποσυνδεδεμένος

timex

Έγω για 8 καθημερινες,1 σαββατο και 2 κυριακες που έκανα σε 2 μήνες(Ιανουάριο-Φεβρουάριο) πήρα 998 ευρω!

26 Απριλίου 2012, 23:29:42
Απάντηση #67
Αποσυνδεδεμένος

thepap

Έγω για 8 καθημερινες,1 σαββατο και 2 κυριακες που έκανα σε 2 μήνες(Ιανουάριο-Φεβρουάριο) πήρα 998 ευρω!
Συνάδελφε στα πετσοκόψανε ή μου φαίνεται? Κι εμείς τώρα θα κάτσουμε έτσι αδιαμαρτήρητα να τους λέμε κι ευχαριστώ για τα αποφάγια?

27 Απριλίου 2012, 00:23:41
Απάντηση #68
Αποσυνδεδεμένος

thepap

Πρώτη φορά βλέπω έγγραφο απο επίτροπο που δικαιολογεί γιατί κάποιοι ζούν με δανεικά ενώ κάνει να λαμβάνουν.

Μπορεί να κατηγορούμε τους ηγέτες αυτής της χώρας για τα πάντα δικαίως η αδίκως.
Ένα είναι σίγουρο Η ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΛΗΤΕΙΑ
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Απριλίου 2012, 00:33:31 από thepap »

27 Απριλίου 2012, 00:43:52
Απάντηση #69
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί

Ένα είναι σίγουρο Η ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΛΗΤΕΙΑ

Εγω θα το ελεγα πιο απλά φασισμο-ολοκληρωτισμο.Με το ετσι θελω αποφασιζομεν και διατασσομεν και οποιον παρει το βόλι.

Δεν ξερω εαν υπάρχει plan B ή ελπίδα σωτηριας ή αν απλα ό,τι και να γινει ειμαστε καταδικασμενοι και πάμε βουρ στο γκρεμο
Αλλά στο βαρελι με τα σκατα προτιμω να πεθανω από ανακοπη παρα να πνιγω από τα σκατα.Με άλλα λογια ακομη και στο θανατο λιγη αξιοπρεπεια χρειαζεται.

Σε λίγες μερες αφου άλλοι αποφασιζουν πως θα ζησουμε ας αποφασισουμε εμεις τουλάχιστον πως θα πεθανουμε ;)...Εάν πεθάνουμε και δεν προκειται απλα για ένα άλλο ψευτοδίλλημα των υπαλλήλων μιας διεθνους νεας ταξης πραγματων  ;)

« Τελευταία τροποποίηση: 27 Απριλίου 2012, 00:47:10 από jack »
+

27 Απριλίου 2012, 00:48:29
Απάντηση #70
Αποσυνδεδεμένος

thepap

Το παρακάτω τραγούδι εκτός απο την ενότητα (πολιτιστικό στέκι) ταιριάζει κι εδώ γάντι

Άντε να ξυπνάμε σιγά σιγά...

27 Απριλίου 2012, 20:49:51
Απάντηση #71
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Με έγγραφο του υπουργείου οικονομικών προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων Θεσσαλονίκης η εφημερία υπολογίζεται πλέον τις καθημερινές ως 16ωρη.
Ο 3754/2009 ορίζει το πρωινό εδπίσημο ωράριο σε 7/ωρο.

Η 1 ώρα που υπολοίπεται για τη συμπλήρωση του 24ωρου, τι γίνεται? Ποιός δουλεύει στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας τότε?
Ή αλλιώς, υπάρχει νόμος που κατήργησε το 24ωρο και θεσπίστηκε 23ωρο ώστε να μην υπάρχει κενό στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων?

27 Απριλίου 2012, 21:29:12
Απάντηση #72
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Άρη, δεν έχω πρόχειρες τις σχετικές διατάξεις, αλλά η εργασία ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ του ΕΣΥ είναι πλέον 8ωρη ελέω μνημονίου.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

27 Απριλίου 2012, 21:31:23
Απάντηση #73
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Εγώ προσωπικά κατάντησα να θεωρώ πτωχό το λεξιλόγιό μου, γιατί δεν βρίσκω λέξεις να τους χαρακτηρίσω.
Γι' αυτό και αρκέστηκα σε περιγραφή και διατύπωση απορίας παραπάνω με το:

Κράτος το οποίο έχει επιλέξει ανερυθρίαστα και θρασέως ως μέθοδο αντιμετώπισης των προβλημάτων του την παρανομία, δεν αντιλαμβάνομαι σε τι διαφέρει από τους λήσταρχους κάποιων εποχών ή από τους κοτζαμπάσηδες και τους κατακτητές.

(Όλοι ξέρουμε [ή μπορούμε να μάθουμε] τι ήταν οι κοτζαμπάσηδες.
Παραθέτω όμως ένα εύγλωττο λογίδιο ενός (δεν ξέρω πόσο αθώου και αυτού) από τα πρώτα πολιτικο-δημόσια πρόσωπα την "σύγχρονης" Ελλάδας. Γράφει λοιπόν ο Κοραής, αναδεικνύοντας μία από τις πτυχές τους: « Γελώ και μη θέλων οσάκις συλλογισθώ ότι εις τους νυν (αρχές ΙΘ’ αιώνα) ονομαζόμενους και νομίζοντες άρχοντας των Γραικών προσφυέστατα ήθελε τις συγκρίνει με τα πολλά εκείνα τετράποδα αρχοντόπουλα, όσα βλέπομεν εις τας αυλάς των μακελλείων τρεφόμενα »
)
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Απριλίου 2012, 21:40:50 από D-Michalis »

27 Απριλίου 2012, 21:40:13
Απάντηση #74
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Η εγκύκλιος είναι η ΔΙΑΔΠ/Φ.Β.1/22088/3.11.2011.
Ο 3754 δεν αναφέρεται στους καταργούμενους.

Η ίδια αναφέρει ρητά ότι εξαιρούνται οι γιατροί ΕΣΥ νοσοκομείων και κέντρων υγείας.

Επίσης ΦΕΚ Β 2381 26/10/2011 όπου σε υπουργική απόφαση εξαιρούνται οι γιατροί από το 8/ωρο.
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Απριλίου 2012, 22:32:08 από ΑΡΗΣ »

Λέξεις κλειδιά: εφημερίες 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
12 Απαντήσεις
19749 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 2015, 08:26:10
από Gatekeeper
16 Απαντήσεις
46886 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39