Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Νοεμβρίου 2024, 20:36:56

Αποστολέας Θέμα: Ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά.  (Αναγνώστηκε 488553 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Ιουνίου 2013, 20:00:42
Απάντηση #120
Αποσυνδεδεμένος

Γιώργος Κανελλόπουλος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επειδή και εγώ έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα στο να βρω σπιρονολακτόνη, σε κιρρωτικούς έχω χρησιμοποιήσει επλερενόνη, που, αν και δεν έχει επίσημη ένδειξη, έχει μελετηθεί - σημειώνοντας την εκτός ενδείξεων συνταγογραφία και τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή στα "σχόλια".
Στα "σχόλια" της ηλ. συνταγής εννοείτε; Η εκτός ενδείξεων συνταγογραφία γίνεται σε απλό χαρτί.
Business coaching για επαγγελματίες υγείας

Mentoring σε νέους ιατρούς

Balint Group Leader

Προετοιμασία Γενικού Ιατρού για εργασία στην Ιρλανδία

7 Ιουνίου 2013, 08:50:31
Απάντηση #121
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Επειδή και εγώ έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα στο να βρω σπιρονολακτόνη, σε κιρρωτικούς έχω χρησιμοποιήσει επλερενόνη, που, αν και δεν έχει επίσημη ένδειξη, έχει μελετηθεί - σημειώνοντας την εκτός ενδείξεων συνταγογραφία και τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή στα "σχόλια".
Στα "σχόλια" της ηλ. συνταγής εννοείτε; Η εκτός ενδείξεων συνταγογραφία γίνεται σε απλό χαρτί.
Βεβαίως, όταν δεν είναι αναγκαστική λύση όπως στην περίπτωσή μας. Γιατί όμως να πληρώνει ο κιρρωτικός ασθενής την ακριβή επλερενόνη σαν να είναι ΜΗΣΥΦΑ, ενώ δεν υπάρχει σπιρονολακτόνη και ενώ μπορεί να δικαιολογηθεί από τη βιβλιογραφία η εναλλακτική της χρήση;

Υ.Γ. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι γενικά στην αυθαίρετη χρήση σκευασμάτων εκτός ενδείξεων.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

8 Ιουνίου 2013, 19:31:55
Απάντηση #122
Αποσυνδεδεμένος

Γιώργος Κανελλόπουλος

Η εκτός ενδείξεων Σ/Γ κανονικά δεν αποζημιώνεται από τα Ταμεία, είτε είναι αυθαίρετη, είτε αναγκαστική και τεκμηριωμένη επιστημονικά. Στην περίπτωση αυτή, φοβάμαι πως θα πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδικασία έγκρισης εκτός ενδείξεων εξατομικευμένης αγωγής, από τον ΕΟΦ.  Σίγουρα δεν είναι δίκαιο για τον ασθενή σας να πληρώνει 100% το φάρμακο. Επίσης, το να το γράφετε κιόλας στην Η/Σ πως είστε εκτός ενδείξεων, βγάζει μάτι σε τυχόν έλεγχο.
Business coaching για επαγγελματίες υγείας

Mentoring σε νέους ιατρούς

Balint Group Leader

Προετοιμασία Γενικού Ιατρού για εργασία στην Ιρλανδία

8 Ιουνίου 2013, 22:15:54
Απάντηση #123
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Η εκτός ενδείξεων Σ/Γ κανονικά δεν αποζημιώνεται από τα Ταμεία, είτε είναι αυθαίρετη, είτε αναγκαστική και τεκμηριωμένη επιστημονικά. Στην περίπτωση αυτή, φοβάμαι πως θα πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδικασία έγκρισης εκτός ενδείξεων εξατομικευμένης αγωγής, από τον ΕΟΦ.  Σίγουρα δεν είναι δίκαιο για τον ασθενή σας να πληρώνει 100% το φάρμακο. Επίσης, το να το γράφετε κιόλας στην Η/Σ πως είστε εκτός ενδείξεων, βγάζει μάτι σε τυχόν έλεγχο.
Νομίζω ότι στο βασικό θέμα (εξ΄ου και η κουβέντα στο thread), στο οποίο συμφωνούμε, είναι ότι απαγορεύεται να λείπει σπιρονολακτόνη. Με δεδομένη και μόνον την έκρυθμη αυτή κατάσταση το γράφω, για να βγάζει μάτι... Θέλω να φαίνεται, τυπωμένο πάνω στην ηλεκτρονική συνταγή, σε περίπτωση που τυχόν μου αποδοθούν ευθύνες, τι με οδήγησε να δώσω φάρμακο εκτός αυστηρών οδηγιών, αν δεν υπάρχει το συνιστώμενο βάσει ενδείξεων. Στην περίπτωσή μας, αν δεν δοθεί έγκαιρα φάρμακο με αντιαλδοστερονική δράση στην κίρρωση, ειδικά σταδίου C κατά Child-Pugh, κινδυνεύει άμεσα η ζωή του ασθενούς - αυτό είναι ιατρική ευθύνη καθορισμού εναλλακτικής αγωγής και όχι γραφειοκρατικό πρόβλημα ποσοστού ή ποσότητας κουτιών ή αριθμού συνταγών. Όσο για την εξατομικευμένη αγωγή μέσω ΕΟΦ την έχω δοκιμάσει και μπορώ να σας πω ότι για να έχουμε διαθέσιμο φάρμακο εκτός ενδείξεων για ανθεκτική γενικευμένη σπλαγχική λεϊσμανίαση με βαρειά δυσαπορρόφηση, κατάσταση εξίσου απειλητική για τη ζωή (Impavido - με δραστική ουσία τη μιλτεφοσίνη - προερχόμενο από τη Γερμανία, όπου είχε ένδειξη για τη νόσο), περιμέναμε πολλές εβδομάδες. Δυστυχώς, η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη στη χώρα μας, γεγονός που καθιστά όλες τις πιθανές λύσεις προβληματικές. Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστο δε θα βλάψουμε τον άρρωστο...

Υ.Γ. Η επλερενόνη έχει ασφάλεια χωρίς να υστερεί σε αποτελεσματικότητα έναντι της σπιρονολακτόνης στην κίρρωση, ιδίως σε περιπτώσεις με επώδυνη γυναικομαστία σύμφωνα με μελέτη της Α΄ Παθολογικής ΔΠΘ - Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος - αλλά και παλαιότερες αναφορές.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιουνίου 2013, 22:56:13 από Denominator »

11 Ιουνίου 2013, 17:53:52
Απάντηση #124
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
'Ελλειψη και στο Inj Solu-cortef 250mg (υδροκορτιζόνη). Παρατηρείται γενικώς;

11 Ιουνίου 2013, 19:30:40
Απάντηση #125
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris

'Ελλειψη και στο Inj Solu-cortef 250mg (υδροκορτιζόνη). Παρατηρείται γενικώς;

Προσωπικά δεν το έχω παρατηρήσει, αλλά μικρό το κακό εδώ, μπορείς να δώσεις Lyo-Cortin.

11 Ιουνίου 2013, 21:40:37
Απάντηση #126
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

H Pfizer με χθεσινή της ανακοίνωση ενημερώνει όλους τους φαρμακοποιούς υγειονομικούς ότι ξεκινά άμεσα η διάθεση του σκευάσματος Aldactone 25mg, το οποίο παρουσίαζε έλλειψη εδώ και αρκετό καιρό. Το νέο σκεύασμα θα έχει 60 δισκία και όχι 20 που είχε ως τώρα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της παραγωγού εταιρείας:

Αθήνα 10/06/2013

Θέμα: Διάθεση του φαρμακευτικού προϊόντος Aldactone (25mg/tab)

Αγαπητέ Φαρμακοποιέ,

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η άμεση διάθεση του σκευάσματος Aldactone (25mg/tab), οπότε μπορείτε να απευθύνεστε για τις παραγγελίες σας στον προμηθευτή σας . Για το συγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν έγινε έκτακτη εισαγωγή από την Πορτογαλία με έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Αριθμ. Πρωτ.: 37802), ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Ελλήνων ασθενών έως την άφιξη της Ελληνικής συσκευασίας.

Πρόκειται για το ίδιο φάρμακο που κυκλοφορεί στην Ελλάδα με την διαφορά ότι η συσκευασία της Πορτογαλίας έχει 60 δισκία αντί των 20 του Ελληνικού προϊόντος.

Το προϊόν θα συνοδεύεται από Ελληνικό Φύλλο Οδηγιών Χρήσης , θα συνταγογραφείται στον ειδικό κωδικό ΕΟΦ 912950102 (γραμμωτός κώδικας 2809129501027) ενώ η τιμή μονάδας θα είναι:

Χονδρική : 5,01 ευρώ
Νοσοκομειακή:4,35 ευρώ
Λιανική: 7,05 ευρώ

Δείτε την επιστολή της Pfizer.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Ιουνίου 2013, 10:34:16
Απάντηση #127
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
To Sintrom (ασενοκουμαρόλη) είναι πάλι σε έλλειψη.

Ερώτηση προς τον ΕΟΦ και τον ΕΟΠΥΥ: Τί προτείνετε κύριοι; Να γυρίσουμε όσους ασθενείς παίρνουν Sintrom (Λιανική Τιμή 2,47 ευρώ) σε Pradaxa 75 mg  (Λιανική Τιμή 89,83 ευρώ) ή να τους αφήσουμε χωρίς αντιπηκτική αγωγή με σοβαρό κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό ή πνευμονική εμβολή;
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Ιουνίου 2013, 14:42:08 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

20 Ιουνίου 2013, 22:23:55
Απάντηση #128
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
To Sintrom (ασενοκουμαρόλη) είναι πάλι σε έλλειψη.

Ερώτηση προς τον ΕΟΦ και τον ΕΟΠΥΥ: Τί προτείνετε κύριοι; Να γυρίσουμε όσους ασθενείς παίρνουν Sintrom (Λιανική Τιμή 2,47 ευρώ) σε Pradaxa 75 mg  (Λιανική Τιμή 89,83 ευρώ) ή να τους αφήσουμε χωρίς αντιπηκτική αγωγή με σοβαρό κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό ή πνευμονική εμβολή;

Έστειλα χθες email στον Ε.Ο.Φ. σχετικά με το παραπάνω πρόβλημα και μου ήρθε η παρακάτω απάντηση:

Αγαπητέ κ. Αργυρίου,

Όπως μας ενημέρωσαν από την αρμόδια Δ/νση και Τμήμα του ΕΟΦ (ΠΑΚΑΕΠ), η
έλλειψη οφείλεται σε πρόβλημα παραγωγής. Σήμερα απελευθερώνεται μεγάλη
ποσότητα, η οποία από αύριο διατίθεται στην αγορά. Αναμένεται
ομαλοποίηση της αγοράς εντός ολίγων ημερών.

Με εκτίμηση,

Γραφείο Προέδρου
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

2 Αυγούστου 2013, 10:50:18
Απάντηση #129
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Το γενόσημο της σετιριζίνης Dermizin 10 mg x 30 είναι σε έλλειψη.

Υπάρχει όμως το Tabl. Zeda 10 mg x 30 με Λιανική Τιμή 4,82 Ευρώ.
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Αυγούστου 2013, 12:08:59 από Argirios Argiriou »

12 Αυγούστου 2013, 17:51:06
Απάντηση #130
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Αδύνατο να βρω Inj. Netromycin (netilmicin) σε οποιαδήποτε περιεκτικότητα.
Πρακτικά η μοναδική αμινογλυκοσίδη η οποία κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό είναι η amikacin (τόσο στο πρωτότυπο Briklin όσο και σε αντίγραφα) στην οποία πολλά Gram(-) έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν ανθεκτικότητα.

12 Αυγούστου 2013, 23:33:39
Απάντηση #131
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris

Παίζει και gentamycin απο αμινογλυκοσιδες. Η netromycin είναι υπό εξαφάνιση εδώ και καιρό, κάτι πήρε το αυτί μου ότι τέθηκε εκτός λίστας λόγω μη καταβολής του rebate απο την εταιρεία η οποία κατόπιν το απέσυρε εντελώς, αλλά δεν ξέρω κατα ποσον ισχύει...

12 Αυγούστου 2013, 23:39:01
Απάντηση #132
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Παίζει και gentamycin απο αμινογλυκοσιδες. Η netromycin είναι υπό εξαφάνιση εδώ και καιρό, κάτι πήρε το αυτί μου ότι τέθηκε εκτός λίστας λόγω μη καταβολής του rebate απο την εταιρεία η οποία κατόπιν το απέσυρε εντελώς, αλλά δεν ξέρω κατα ποσον ισχύει...
Ούτε Garamycin έχει...

13 Αυγούστου 2013, 07:27:26
Απάντηση #133
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris

Ψάξου στην αλυσίδα αποθήκη-φαρμακείο κάποιος το εξαφανίζει. Garamycin στην κλινική που δουλεύω έχουμε, και ξέρω δυο πραγματα: οτι δεν στοκαρουν ποσότητες για να μην έχουν σκλαβωμενα ευρώ και οτι αγοράζουν κάτ´ευθείαν απο τη εταιρεία (άρα η εταιρεία φέρνει).

13 Αυγούστου 2013, 08:28:15
Απάντηση #134
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Ψάξου στην αλυσίδα αποθήκη-φαρμακείο κάποιος το εξαφανίζει. Garamycin στην κλινική που δουλεύω έχουμε, και ξέρω δυο πραγματα: οτι δεν στοκαρουν ποσότητες για να μην έχουν σκλαβωμενα ευρώ και οτι αγοράζουν κάτ´ευθείαν απο τη εταιρεία (άρα η εταιρεία φέρνει).
Έχω βαρεθεί να κάνω τον ντετέκτιβ. Η ουσία είναι ότι δεν έχω να χρησιμοποιήσω σχεδόν ολόκληρη κατηγορία φαρμάκων... 'Ασε που η γενταμυκίνη είναι ανά 8ωρο.

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
10251 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Νοεμβρίου 2011, 22:59:50
από alfie
0 Απαντήσεις
9391 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Απριλίου 2018, 14:31:27
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
10377 Εμφανίσεις