Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες

Ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά.

<< < (35/80) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αναφέρεται έλλειψη στις Anapen (συσκευασία με 1 ένεση) όμως περιέργως είναι διαθέσιμες οι συσκευασίες με 2 ενέσεις και φυσικά διπλάσια τιμή (γύρω στα 78 ευρώ)!

Denominator:
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε έντονη έλλειψη στο Preterax, γεγονός που μου έκανε μεγάλη εντύπωση.

GirousisN:
Ελλείψεις φαρμάκων ευρείας χρήσης στην αγορά από σημερινό άρθρο του Έθνους. Η ορθογραφία του συντάκτη είναι βέβαια για κλάματα. ;D

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Diamantius:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο βασικό και φθηνό φάρμακο Αμιτριπτυλίνη (Saroten) είναι σε παντελή έλλειψη στην Ελλάδα.

Μπορούμε όμως να το παραγγείλουμε διαδικτυακά αρκετά φθηνά από την Γερμανία:

Αλλιώς, μια κάποια λύση είναι να δώσουμε το Minitran το οποίο περιέχει και Αμιτριπτυλίνη (αλλά όχι μόνο).

--- Τέλος παράθεσης ---

Μετά από μερικούς μήνες καθυστέρησης (κλασικά), δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί αλλού αλλά το σημειώνω: Εναλλακτικό σκεύασμα αμιτριπτυλίνης στα 10 και 25mg είναι το Stelminal της εταιρείας Coup:

Γιώργος Κανελλόπουλος:
Θα ήταν χρήσιμο να συνοψίζαμε φάρμακα που λείπουν στην Ελλάδα, πιθανώς δε κάποιος να έστελνε και στον ΙΦΕΤ μια επιστολή.
Εγώ πρόχειρα έχω να προσθέσω:
- κρέμα υδροκορτιζόνης (κυκλοφορούν μόνο με αντιβιοτικό). Σαν αδύναμο κορτικοειδές θεωρείται αναντικατάστατη.
- το Diclegis είναι το μόνο αντιεμετικό που έχει ασφάλεια Α στην εγκυμοσύνη.
- Depot Provera, λείπει σαν επιλογή στην αντισύλληψη
- μεθυλπρεδνιζόνη σε depot ενέσιμη μορφή, φάρμακο αναφοράς στις ενδαρθρικές ενέσεις
- ξυλοκαΐνη μονοδοσική (τα parabens, συντηρητικό στις φιάλες πολλών χρήσεων, ευθύνονται πάντα στην αλλεργία στην ξυλοκαΐνη. Επίσης, κροκιδώνουν τη συγχορηγούμενη κορτιζόνη)
- δεν είναι φάρμακο, αλλά λείπει η βαζελινούχος γάζα, αντί της οποίας κάνουμε κατάχρηση της εμποτισμένης με φουσιδικό.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση