Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες

Ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά.

<< < (46/80) > >>

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο Tabl. Ramipril+HCT / Actavis (5+12,5) x 30 με Λιανική τιμή 5,45 € και Ασφαλιστική τιμή 7,17 € αρχίζει και κάνει έλλειψη. (Σύμφωνα με φίλη μου Φαρμακοποιό, ημερομηνία λήξης των κουτιών είναι ο Ιανουάριος του 2016 και η εταιρεία δεν έχει στείλει καινούρια παρτίδα).

Πρόκειται, κατά την γνώμη μουΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, για το πιο cost effective αντιυπερτασικό που κυκλοφορεί στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό.  (Ίσως να είναι αυτός και ο λόγος που άρχισε να κάνει ελλείψεις...)

--- Τέλος παράθεσης ---

Το Ramipril+HCT Actavis το έχω αλλάξει πλέον σε αρκετούς ασθενείς στο, κατά την γνώμη μου, αμέσως πιο cost effective αντιυπερτασικό, το Tabl. Iperton (20+12,5) mg x 30 (διχοτομούμενο), χωρίς πρόβλημα.

--- Τέλος παράθεσης ---
εγώ έχω επίσης δοκιμάσει το Piramil plus (30 δισκία) διχοτομούμενο μισό ημερησίως ή ένα τη μια ημέρα και μισό την επόμενη, λόγω της αυξημένης δόσης υδροχλωροθειαζίδης

--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτό ακριβώς είναι που με χαλά στο Piramil plus, ότι δηλαδή έχει 25 mg υδροχλωροθειαζίδης και όχι 12,5.

Εδώ μια ενδιαφέρουσα και συνοπτική ανάλυση για τα διουρητικά: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Diamantius:
Καλησπέρα κι από μένα.
Η ενημέρωσή μου για το Ramipril/HCTZ της Actavis είναι ότι δυστυχώς δεν βρίσκεται απλώς σε έλλειψη αλλά καταργείται.
Επειδή με εκνευρίζει ιδιαίτερα η πληθώρα ΑΥΑ-ΙΙ στην αγορά, ενώ τους αΜΕΑ τους ψάχνεις με το τουφέκι, μπήκα κι εγώ πρόσφατα στην αναζήτηση αντικαταστάτη.
Κατέληξα στο Quimea της Olvos (γενόσημο του Acuretic, κιναπρίλη 20mg+HCTZ 12,5mg) με Λ.Τ. 5,91. Τα 20 mg κιναπρίλης είναι ισοδύναμα με 5mg ραμιπρίλης (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπέρα κι από μένα.
Η ενημέρωσή μου για το Ramipril/HCTZ της Actavis είναι ότι δυστυχώς δεν βρίσκεται απλώς σε έλλειψη αλλά καταργείται.
Επειδή με εκνευρίζει ιδιαίτερα η πληθώρα ΑΥΑ-ΙΙ στην αγορά, ενώ τους αΜΕΑ τους ψάχνεις με το τουφέκι, μπήκα κι εγώ πρόσφατα στην αναζήτηση αντικαταστάτη.
Κατέληξα στο Quimea της Olvos (γενόσημο του Acuretic, κιναπρίλη 20mg+HCTZ 12,5mg) με Λ.Τ. 5,91. Τα 20 mg κιναπρίλης είναι ισοδύναμα με 5mg ραμιπρίλης (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---

Το Quimea έχει όμως μόνο 28 χάπια μέσα στο κουτί (και αυτό είναι ένα μείον). Διχοτομείται;

Στο Iperton, συχνά αρκεί μόνο το μισό, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, και το χαπάκι του διχοτομείται εύκολα. Έτσι με ένα κουτί έβγαλες δύο μήνες. Με μια τρίμηνη συνταγή, εξάμηνο.

Denominator:
Μία εφάμιλλη λύση είναι και η χρήση τραντολαπρίλης στα 2mg (Daman, που είναι και υποχρεωτικώς γενόσημο) μαζί με μισό Diuren. Το κόστος είναι κάτω από τα 7 ευρώ το μήνα. Μειονέκτημα, η έλλειψη έτοιμου συνδυασμού.
Eπίσης, ένα άλλο σκεύασμα που καλό θα ήταν να τυχγάνει προσοχής σε περίπτωση που ο ασθενής λαμβάνει και 5mg αμλοδιπίνη είναι το Triplixam 5/1,25/5, ο έτοιμος τριπλός συνδυασμός περινδοπρίλης/ινδαπαμίδης/αμλοδιπίνης. Το κόστος 10,07 ευρώ ανά μηνα (τη στιγμή που το Coversyl 5mg μόνο του κάνει 9,58).

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜία εφάμιλλη λύση είναι και η χρήση τραντολαπρίλης στα 2mg (Daman, που είναι και υποχρεωτικώς γενόσημο) μαζί με μισό Diuren. Το κόστος είναι κάτω από τα 7 ευρώ το μήνα. Μειονέκτημα, η έλλειψη έτοιμου συνδυασμού.
Eπίσης, ένα άλλο σκεύασμα που καλό θα ήταν να τυχγάνει προσοχής σε περίπτωση που ο ασθενής λαμβάνει και 5mg αμλοδιπίνη είναι το Triplixam 5/1,25/5, ο έτοιμος τριπλός συνδυασμός περινδοπρίλης/ινδαπαμίδης/αμλοδιπίνης. Το κόστος 10,07 ευρώ ανά μηνα (τη στιγμή που το Coversyl 5mg μόνο του κάνει 9,58).

--- Τέλος παράθεσης ---

Με πρόλαβες Βασίλη, για το Triplixam σκεφτόμουν να κάνω και εγώ μνεία, αλλά όμως νομίζω ότι είναι για πιο περίπλοκες υπερτάσεις.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση