Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες
Ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά.
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜία εφάμιλλη λύση είναι και η χρήση τραντολαπρίλης στα 2mg (Daman, που είναι και υποχρεωτικώς γενόσημο) μαζί με μισό Diuren. Το κόστος είναι κάτω από τα 7 ευρώ το μήνα. Μειονέκτημα, η έλλειψη έτοιμου συνδυασμού.
Eπίσης, ένα άλλο σκεύασμα που καλό θα ήταν να τυχγάνει προσοχής σε περίπτωση που ο ασθενής λαμβάνει και 5mg αμλοδιπίνη είναι το Triplixam 5/1,25/5, ο έτοιμος τριπλός συνδυασμός περινδοπρίλης/ινδαπαμίδης/αμλοδιπίνης. Το κόστος 10,07 ευρώ ανά μηνα (τη στιγμή που το Coversyl 5mg μόνο του κάνει 9,58).
--- Τέλος παράθεσης ---
Με πρόλαβες Βασίλη, για το Triplixam σκεφτόμουν να κάνω και εγώ μνεία, αλλά όμως νομίζω ότι είναι για πιο περίπλοκες υπερτάσεις.
--- Τέλος παράθεσης ---
Βεβαίως, το λέω σε περίπτωση που έχουμε ήδη α-ΜΕΑ (ramipril 5mg, quinapril 20mg, lisinopril 20mg, trandolapril 2mg κ.λ.π.) + HCTZ στα 12,5mg + αμλοδιπίνη 5mg. Το έχω δοκιμάσει και είναι πολύ βολικό από άποψη κόστους και συμμόρφωσης σε αυτές τις περιπτώσεις.
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜία εφάμιλλη λύση είναι και η χρήση τραντολαπρίλης στα 2mg (Daman, που είναι και υποχρεωτικώς γενόσημο) μαζί με μισό Diuren. Το κόστος είναι κάτω από τα 7 ευρώ το μήνα. Μειονέκτημα, η έλλειψη έτοιμου συνδυασμού.
Eπίσης, ένα άλλο σκεύασμα που καλό θα ήταν να τυχγάνει προσοχής σε περίπτωση που ο ασθενής λαμβάνει και 5mg αμλοδιπίνη είναι το Triplixam 5/1,25/5, ο έτοιμος τριπλός συνδυασμός περινδοπρίλης/ινδαπαμίδης/αμλοδιπίνης. Το κόστος 10,07 ευρώ ανά μηνα (τη στιγμή που το Coversyl 5mg μόνο του κάνει 9,58).
--- Τέλος παράθεσης ---
Με πρόλαβες Βασίλη, για το Triplixam σκεφτόμουν να κάνω και εγώ μνεία, αλλά όμως νομίζω ότι είναι για πιο περίπλοκες υπερτάσεις.
--- Τέλος παράθεσης ---
Βεβαίως, το λέω σε περίπτωση που έχουμε ήδη α-ΜΕΑ (ramipril 5mg, quinapril 20mg, lisinopril 20mg, trandolapril 2mg κ.λ.π.) + HCTZ στα 12,5mg + αμλοδιπίνη 5mg. Το έχω δοκιμάσει και είναι πολύ βολικό από άποψη κόστους και συμμόρφωσης σε αυτές τις περιπτώσεις.
--- Τέλος παράθεσης ---
Προσωπικά δεν μου αρέσουν και πολύ οι έτοιμοι συνδυασμοί γιατί δεν μπορεί κανείς να ανεβοκατεβάσει τα mg (π.χ. άλλες οι απαιτήσεις τον χειμώνα και άλλες το καλοκαίρι), αλλά και γιατί αν πειράξει στον ασθενή το φάρμακο δεν ξέρεις από ποια ουσία είναι. Έτσι δεν ξεκινώ ποτέ θεραπεία υπέρτασης με τριπλό συνδυασμό. Πολλοί έχουν το άγχος μήπως τους φύγει ο ασθενής αν δεν του ρυθμίσουν την πίεση κατευθείαν. Τέτοιο άγχος δεν έχω, γιατί ξέρω ότι το Α και το Ω είναι η θεραπευτική σχέση που εγκαθιδρύει κανείς με τον Ασθενή. Αν παρόλα αυτά όμως καταλήξει κάποιος σε έτοιμο τριπλό συνδυασμό τότε, το Triplixam είναι αυτή την στιγμή, σαφώς, το πιο cost effective. Το θέμα είναι πόσο εύκολα μπορεί να πάει κανείς από το Exforge HCT, το Copalia HCT, το Orizal Plus και το Sevikar HCT στο Triplixam. Δεν το έχω δοκιμάσει (άλλωστε η πρώτη φορά που άκουσα για το Triplixam είναι πριν 2-3 μέρες που με ενημέρωσε ο σχετικός φαρμακευτικός αντιπρόσωπος).
GirousisN:
Για σύγκριση μεταξύ ΑΤΙΙ αποκλειστών μια χρήσιμη σελίδα:
Εγγραφή ή Είσοδος
και για σύγκριση αΜΕΑ:
Εγγραφή ή Είσοδος
Τέλος για σύγκριση μεταξύ των 2 κατηγοριών :
Εγγραφή ή Είσοδος
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο θέμα είναι πόσο εύκολα μπορεί να πάει κανείς από το Exforge HCT, το Copalia HCT, και το Orizal Plus στο Triplixam. Δεν το έχω δοκιμάσει (άλλωστε η πρώτη φορά που άκουσα για το Triplixam είναι πριν 2-3 μέρες που με ενημέρωσε ο σχετικός φαρμακευτικός αντιπρόσωπος).
--- Τέλος παράθεσης ---
Αργύρη η μετάβαση είναι εύκολη και ειδικά για το Triplixam 5/1,25/5, που αντιστοιχεί σε Orizal/Sevikar 20/5/12,5 ή σε Exforge/Coplia 5/160/12,5 είναι πολύ συμφέρουσα τόσο από άποψη κόστους, όσο και από άποψη ουσιών (α-ΜΕΑ έναντι ΑΤΙΙ και ινδαπαμίδη έναντι HCTZ). Το έχουμε παρακάνει με τις σαρτάνες χωρίς κανένα στοιχείο από τη βιβλιογραφία. Η ινδαπαμίδη, επίσης, φαίνεται να είναι πιο "ευγενική" από άποψη παρενεργειών, ειδικά στους ηλικιωμένους (μεταβολικές/ηλεκτρολυτικές διαταραχές).
Argirios Argiriou:
Έτσι πρέπει να είναι. Καλό πάντως είναι να το δούμε και στην πράξη. Όποιος έχει feedback από κάποια τέτοια μετατροπή καλό είναι να μας περιγράψει πως τα πήγε.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση