Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες

Ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά.

<< < (64/80) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Miflonide ούτε για δείγμα!

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Το ενέσιμο Fenistil ακούω ότι δεν θα ξαναβγεί και περιμένουμε να εξαντληθούν όσα αποθέματα υπάρχουν στην αγορά.
Έχουμε κάποια εναλλακτική για IV;
Ξέρετε αν έχουν ενέσιμο Fenistil ή ανάλογο οι απέναντι "γείτονες", μήπως προμηθευτούμε (όσοι μπορούμε) τίποτα από κει;

Argirios Argiriou:
Τα διχτάκια/βαζελινούχες γάζες Fucidin που κοστίζαν 8,87 € ( αλλά και απλές βαζελινούχες γάζες ) είναι σε έλλειψη. Τα πανάκριβα επιθέματα κατακλίσεων όμως υπάρχουν σε αφθονία....

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤα διχτάκια/βαζελινούχες γάζες Fucidin που κοστίζαν 8,87 € ( αλλά και απλές βαζελινούχες γάζες ) είναι σε έλλειψη. Τα πανάκριβα επιθέματα κατακλίσεων όμως υπάρχουν σε αφθονία....

--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτό που χρειάζομαι είναι βαζελινούχες γάζες για να μπορώ να ξεκολλήσω εύκολα την γάζα από μια υγρή πληγή. Στο Φουσιδικό Οξύ το οποίο έχουν επιπλέον οι γάζες Fucidin, τα μικρόβια έχουν γίνει ανθεκτικά εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά ακόμη και στην Σουηδία...( Ο λόγος που έψαχνα μέχρι τώρα Fucidin γάζες είναι ότι οι βαζελινούχες γάζες ήταν σε έλλειψη πριν ακόμη βγούνε σε έλλειψη οι Fucidin ). Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω Βαζελίνη πάνω σε αποστειρωμένη γάζα.

( Συνάδελφος, Γενική Ιατρός, που εργάζεται σε ΤΕΠ μεγάλου Νοσοκομείου της Βορείου Ελλάδος έγραψα ως απάντηση στο παραπάνω σχόλιό μου στην ομάδα ΓΕΝΙΚΟΙ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ στο facebook: Στο ΤΕΠ βάζουμε στις αποστειρωμενες γάζες βαζελίνη. Μετά τις βάζουμε στο κλίβανο για λίγο και τις χρησιμοποιούμε μια χαρά  )

Argirios Argiriou:
To βασικό φάρμακο DIGOXIN/SANDOZ TAB 0.25MG/TAB ΒΤΧ25 είναι σε έλλειψη. Όταν το δίνεις λιανική τιμή 1,42 ευρώ είναι επόμενο...

Στις 04/09/2018 έστειλα το εξής μήνυμα σε φίλο μου Καρδιολόγο:

- Tο Digoxin είναι σε έλλειψη. Πρέπει να το αντικαθιστούμε με κάτι και αν ναι με τι;

Μου απάντησε τα εξής:

- Αργύρη μου αλήθεια είναι. Είναι η τύχη των φθηνών και καλών φαρμάκων στην Ελλάδα, πάντα ειναι σε έλλειψη δυστυχώς. Όμοιο δεν υπάρχει. Για να ρυθμίσεις την καρδιακή συχνότητα το καλύτερο ειναι οι β-blockers εγώ αυτό κάνω, προσπαθώ να τους έχω στην μέγιστη ανεκτή δόση με λοπρεσορ ή με μπισοπρολόλη. Έτσι κι αλλιώς απομακρυνομαστε απο την διγοξίνη που είναι καλή όσο ο ασθενης ξαπλώνει αλλα δεν κάνει κα΄τι ιδιαιτερο οταν ειναι σε κινηση και επισης δεν ειναι ιδιαιτερα καρδιοπροστατευτική.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση