Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Συνταγογραφηση στο Π.Ι.-
Μαρία Χόρτη:
Έχω προμηθευτεί φορητο υπολογιστη (notebook για την ακρίβεια) και εκτυπωτή laser απο το ΚΥ.
Μου έδωσαν επίσης 2 κουτιά με κόλλες Α4, με την επιφύλαξη ότι ίσως να μην μπορούν να τα χορηγησουν ξανα στο μέλλον.
Όταν αδειάσει το τόνερ, θα δούμε...
Επειδή καλύπτω 4 Π.Ι. φυσικά δεν μπορούσαν να δώσουν 4 εκτυπωτές... μου έδωσαν απο το ΚΥ έναν για το μεγαλύτερο Π.Ι. και στο 2ο Π.Ι. τον αγόρασε η πρόεδρος, αν και σαφως προβληματισμένη με το τι θα γίνει με τα αναλώσιμα.
Ο διευθυντής του Κ.Υ. προσπαθεί μα βρει άκρη να προμηθευτούμε 'στικάκια' για τη συνταγογράφηση στα Π.Ι., δεν είμαι αισιόδοξη όμως ότι θα τα καταφέρει.
ioannis thessaloniki:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν γνωρίζω αν υπάρχει ένα αντίστοιχο thread sto forum για να παραθέσουμε τυχόν απορίες σε ποιο εμπείρους συναδέλφους σχετικά με τα προβλήματα του γενικού ιατρού στην συνταγογραφηση στο π.ι. και στην πληθώρα συνταγών από ιδιώτες που προσκομίζουν τα τιμημένα γηρατειά και οι νεότεροι.
Μπορεί ο γενικός ιατρός να αρνηθεί την συνταγογρφηση υπό ορισμένες συνθήκες?
Τον προηγούμενο μήνα από ένα πρόχειρο υπολογισμό πρέπει να συνταγογραφησα δεκάδες ισως και εκατό χιλιάδες ευρώ
Κανείς Γενικός Γιατρός δεν υποχρεούται να αντιγράφει οτιδήποτε στο Π. Ι. Ακόμη και αν ο ασθενής έχει δεκάδες γνωματεύσεων από "ειδικούς", "καθηγητές" κλπ. Απλά να είστε όλοι προετοιμασμένοι για συγκρούσεις, καταρχήν με τους ιδιώτες συναδέλφους, και στη συνέχεια με τους ασθενείς-πολίτες! Στο δικό μου Π.Ι που ακόμη προσπαθώ να συμμαζέψω ....αυτά που δεν συμμαζεύονται, όταν ξεκίνησα περίπου το 40-45% των άνω των 65 έπασχαν από Στεφανιαία νόσο, σχεδόν όλοι ελάμβαναν την ίδια κλοπιδογρέλη(πρωτότυπη), 70-80% επισκέπτονται τον ίδιο ορθοπεδικό (και πέρνουν όλοι τον ίδιο συνδιασμό ΜΣΑΦ-πραζόλης), 100 περίπου άτομα έχουν υποβληθεί σε αρθροπλαστικές κάθε είδους, και πολλά πολλά ακόμη γνωστά και ευτράπελα. Κανείς βέβαια από όλους αυτούς τους ιδιώτες που λιμαίνονται την περιοχή και την κάθε περιοχή (για να μην θέτω το θέμα σε προσωπικό επίπεδο), δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για το γεγονός ότι όλοι οι διαβητικοί είναι εκτός ρύθμισης της νόσου, το ίδιο και οι υπερτασικοί, και κανείς φυσικά δεν έδωσε ποτέ δεκάρα για το κόστος
--- Τέλος παράθεσης ---
Πατρωνάκης Μάνος:
Στην 7η ΥΠΕ επικρατεί η άποψη πως ο Γ.Ι. θα μεταφέρει στο πορτ μπαγκάζ όλα τα σύνεργα, εννοείται πως θα τα ξεφορτώνει σε κάθε
αποθήκη, σχολειό, ή κοινοτικό γραφείο που κατεβαίνει... Φυσικά τα ''στικάκια'' τα εμπνεύστηκαν άτομα με έφεση στα δίκτυα, μα και στην
μικροοικονομία. Η οποιαδήποτε πρόταση για adsl σύνδεση στη κυρίως έδρα του ΠΙ δεν απέδωσε.
Εν τω μεταξύ το ΙΚΑ συνεχίζει να προμηθεύει 5 συνταγολόγια ανά γιατρό των ΠΙ και σε αρκετές περιπτώσεις καταναλώνονται τα δύο
μέσα στην ημέρα, ιδίως μετά από ρεπό ή στα μεγαλύτερα ΠΙ. Η κατάσταση αυτή σε ταλαιπωρεί σε ένα αδιάκοπο πήγαινελα από την έδρα
σου στο ΚΥ για να συμπληρώσεις την αίτηση χρέωσης αποχρέωσης των πέντε συνταγολογίων και να επιστρέψεις την επομένη να τα πάρεις.
Μέχρι τώρα το ΙΚΑ δεν έχει απαντήσει εγγράφως στο αίτημα που σας επισυνάπτω παρακάτω.
Στα μέρη σας πόσα συνταγολόγια σας χορηγούνται;
ioannis thessaloniki:
Με κίνηση περίπου 1000-1100 άτομα στον μήνα, εγώ χρειάζομαι περίπου 20 ανά μήνα, αλλά τα προμηθεύομαστε από το ΚΥ και όχι από το ΙΚΑ
kvasilakos:
αν δεν υπαρχουν συνταγολογια και internet για ηλεκτρονικη συντεγογραφηση ο ιατρος στο ΠΙ θα ειναι απλα ενα...περουσιακο στοιχειο του ιατρειου
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση