Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Συνταγογραφηση στο Π.Ι.-
Harper:
Εχετε την εντυπωση πως οι καρεκλοκενταυροι του Υπουργειου εχουν ιδεα τι σημαινει Περιφερ.Ιατρειο?Απλά μόλις βρεθει κάποιος να τους το εξηγησει θα εκτεθουν και πάλι και θα τρεχουν με τροποποιητικες .Εδω σε πολλά Π.Ι. δεν υπάρχει θερμανση...οι υπολογιστες μας μαραναν?Ε ρε σφαλιαρες που θελουν...Ουστ!
ΜΙΝΑ:
Πρόσφατα ήρθα σε αντιπαράθεση με έναν ασθενή ο ο0ποίος απαιτούσε να τον εξυπηρετήσω (συνταγογράφηση) ι.5 ώρες μετά τη λήξη του ιατρείου μου.Υπερβαίνω πολλές φορές το ωράριό μου με κύριο γνώμωνα τις οικογενειακές μου υποχρεώσεις.Προς συμμόρφωση του τελευταίου και προς γνώση των υπολο'ιπων, του κοινοποίσα πρωτοκολλημένο έγγραφο στο οποίο τον ενημερώνω ότι βάση του άρθρου 9 κεφ Γ' του κώδικα ιατρικήσ δεοντολογίας ΦΕΚ 287 28/11/2005, αρνούμαι να του προσφέρω ιατρικές υπηρεσίες εκτός επειγόντων για τη ζωή του καταστάσεων. Ομολογώ ότι είχε αποτέλεσμα. Θα με ενδιέφερε η γνώμη σας για το χειρισμό αυτό
ZArk:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠρόσφατα ήρθα σε αντιπαράθεση με έναν ασθενή ο ο0ποίος απαιτούσε να τον εξυπηρετήσω (συνταγογράφηση) ι.5 ώρες μετά τη λήξη του ιατρείου μου.Υπερβαίνω πολλές φορές το ωράριό μου με κύριο γνώμωνα τις οικογενειακές μου υποχρεώσεις.Προς συμμόρφωση του τελευταίου και προς γνώση των υπολο'ιπων, του κοινοποίσα πρωτοκολλημένο έγγραφο στο οποίο τον ενημερώνω ότι βάση του άρθρου 9 κεφ Γ' του κώδικα ιατρικήσ δεοντολογίας ΦΕΚ 287 28/11/2005, αρνούμαι να του προσφέρω ιατρικές υπηρεσίες εκτός επειγόντων για τη ζωή του καταστάσεων. Ομολογώ ότι είχε αποτέλεσμα. Θα με ενδιέφερε η γνώμη σας για το χειρισμό αυτό
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν μπορώ παρα να χαρακτηρίσω την αντίδρασή σου υπερβολική συνάδελφε. Αρκούσε φαντάζομαι μια φραστική ενημέρωση του ασθενή σου και αν υπέρβαινε τα "λογικά" όρια αντίδρασης τότε να προχωρούσες σε πιο extream δράσεις.
Πιστεύω οτι το παιχνίδι "δράση - αντίδραση" πρέπει να παίζεται με ισορροπίες που στην συγκεκριμένη περίπτωση, μου δίνεται μια πρώτη εντύπωση, οτι η ισορροπία ίσως δεν υπήρχε.
Δεν το συζητώ οτι αν σου έκανε καταγγελία στο ΚΥ ή στο Νοσοκομείο η αντίδρασή σου θα ήταν δικαιολογημένη, αλλα δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο απο οτι περιγράφεις.
Zark
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή Είσοδος (iatropedia.gr)
(Άλλη μια έμπνευση του ποδαριού, που θα μείνει στα χαρτιά - κάθε μέρα ακούμε και κάτι διαφορετικό, ρπμ)
Περιορισμούς στις συνταγές φαρμάκων που θα μπορούν να γράφουν οι γιατροί και συγκεκριμένα οι αγροτικοί και όσοι δεν έχουν λάβει ακόμη ειδικότητα αλλά εργάζονται κανονικά, αποφάσισε να βάλει το υπουργείο Υγείας. Αιτία η συνεχιζόμενη αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης που φαίνεται πως αρχίζει να ξεφεύγει παρά τα αλλεπάλληλα μέτρα που λαμβάνονται το τελευταίο διάστημα.
Στο στόχαστρο μπαίνουν οι αγροτικοί γιατροί αλλά και οι ανειδίκευτοι γιατροί οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις και κυρίως στην περιφέρεια, συνταγογραφούν φάρμακα για δεκάδες ασθενείς. Γεγονός καθόλου τυχαίο βέβαια αν σκεφτεί κανείς ότι σε πολλές μικρές πόλεις και χωριά δεν υπάρχουν ειδικευμένοι γιατροί με συνέπεια οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να καταφεύγουν στους αγροτικούς γιατρούς μόνο για τα απαραίτητα φάρμακά τους.
Το ακριβές πλαφόν πάντως και τον αριθμό των φαρμάκων που θα μπορεί να χορηγεί κάθε γιατρός θα το καθορίσουν σήμερα Τρίτη :o το υπουργείο Υγείας με εγκύκλιο που αναμένεται να εκδώσει.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως ισχυρίζεται σε κύκλους, κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά από καταγγελίες φαρμακοποιών και εταιρειών :o που ανέφεραν ότι στην περιφέρεια η συνταγογράφηση είναι ανεξέλεγκτη. ;D
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝάτα μας...
Εγγραφή ή Είσοδος
Μεγάλη υπέρβαση σημείωσε τον Ιανουάριο η φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων, φθάνοντας τα 27 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς παρά το μέτρο του κλειστού προϋπολογισμού, ο στόχος για κατανάλωση έως 240 εκατ. ευρώ δεν επετεύχθη και η φαρμακευτική δαπάνη έφθασε τα 267 εκατ. ευρώ. Ο υπουργός Υγείας έδωσε την εντολή να ελεγχθούν όλες οι συνταγές, προκειμένου να εντοπιστεί η υπέρβαση και να τιμωρηθούν οι παραβάτες γιατροί.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ορίστε κύριοι, που λέτε ότι τίποτα δε λειτουργεί σ' αυτό το κράτος!
Έγινε ο έλεγχος σε χρόνο dt και αποκαλύφθηκαν οι ένοχοι! Οι αγροτικοί και οι ανειδίκευτοι!
Γελάσαμε και σήμερα!
Κι εγώ που νόμιζα ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες (αγροτικοί και ανειδίκευτοι) συνταγογραφούν (σε ποσότητες άνω του ενός κουτιού) μόνο βάσει γνωμάτευσης ειδικευμένου....
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση