Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Συνταγογραφηση στο Π.Ι.-
Δημήτρης Μακρέας:
Θα ήθελα να γρλαψω πολλά , αλλά μάλλον δε θα έχουν νόημα.
Όταν ξαφνικά βρίσκεσαι σε ένα σύστημα με παγιωμένες συμπεριφορές και λειτουργίες , είναι πολύ δύσκολο να επιβάλλεις διαφορετικούς όρους, ακόμα και αν έχεις τις καλύτερες των προθέσεων.
Δύο σύμβουλές:
-Ο δυνητικός σύμμαχος σε αυτή την αντιπαράθεση είναι οι ασθενείς.
Να είσαι σίγουρος ότι -ακόμα και σε ασυνελιδητο επίπεδο- οι ασθενείς αντιλαμβάνονται το άγχος , την ανυσηχία , τη δυσκολία σου να προσαρμοστείς , την ανασφάλειά σου, όπως και αντιλαμβάνονται το ενδιαφέρον σου γι αυτούς στο ουσιαστικό μέρος της δουλειάς. Οπότε χαλάρωσε, άφησε το λεπτό κρισάρι και εστιάσου στο χοντρό. Σε όσα είναι πραγματικά ουσιαστικά. δε μπορώ να σου πω τι έκανα στη θέση σου , γιατί ο τρόπος μου μπορεί να είναι άβολος για σένα και το αντίθετο. Σιγά -σιγά θα αλλάξετε όλοι μαζί.
-Πρινστείλεις οποιοδήποτε χαρτί προσπάθησε να κάνεις μια πραγματική και ειλικρινή συζήτηση με το διευθηντή και τους συναδέλφους. Να έχεις πάντα κατά νου ότι όταν σε ένα παγιωμένο σύστημα προσπαθείς να θάσεις νέους όρους, είναι σα να λες ότι όσα γίνονταν ήταν λάθος, ασκείς μια έμμεση σκληρή κριτική. Προσπάθησε να το αποφύγεις, ακόμα και αν έχει όλο το δίκιο του κόσμου.
Υπομονή, επιμονή και ειλικρίνια. Άσε το χαμόγελο σου να σε οδηγήσει , ακόμα και όταν κάνεις εκπτώσεις. Προσπάθησε να δεις δύο χρόνια μετά...
kdiwavvou:
τι το παραξενο να συμβανει στην δανιμαρκια; εδω εχομε δημοκρατια οποτε μαλλον τιποτε παραξενο δεν συμβαινει
περικοκλαδα / προοιμιο : στομαθε παιδι μου γραμματα [ ταινια ] ο τσακωνας αναρωτιεται σε μια σκηνη μονολογοντας : τοσα χρονια δημοτικο, τοσα λυκειο, τοσα πανεπιστημιο κλπ κλπ
εγω αντιστοιχα : 1 χρονο αγροτικο, 7 μηνες σε κυ / περιφεριακα ιτρεια, 5 μηνες ηλεκτρονικη συνταγογραφηση, ποτε δε μου φερανε πισω συνταγη επειδη εκαμα λαθοσ στα μιλιγκραμ
εδω τωρα σας επιμελητης πρεπει να ειμαι πολυ αφηρημενος, μου φερανε κανα δυο με λαθος μιλιγκραμ, μπηκα στο συτημα ειδα οτι την εγραψα τη συνταγη, ηταν συνταγογραφημενη η' μερικως εκτελεσμενη ε και το ξαναγραφα το σκευασμα
μετα μου ηρθε μια αλλα εκτελεσμενη, πηρα τον διευθυντη στο τηλεφωνο, μιλησε με τη φαρμακοποιο, το κλεισανε αυτη μου ειπε οτι της επιπε να το ματαξαναγραψω, πηγα να τον ξανατηλεφωνησ, η κληση προωθουνταν, δεν της το εγραψα
μετα τις γιορτες και ξημερωνοντας απο εφημερεια, προσηλθε λοιπη φαρμακοποιος με 3 εκτελεσμενες και σε ολες με λαθος στα μιλιγκραμ, της ειπα να προσελθει το μεσημερι
ειχα σκοπο να μιλησω με εοπυ, σιγα μην επιανα γραμμη, πηρα στον εοπυ μαγνησιας μου ειπαν αντε και εκανες λαθος, γιατι τις εκτελεσε; με προετρεψε να επικοιννησω με την φαρμακευτικη αττικης, αλλα γραμη γιοκ
εν τω μεταξυ προσηλθε τριτη φαρμακοποιος με μια συνταγη με λαθος μιλιγκραμ αλλα και μεε μια που φαινοταν ακυρωμενη οεο !
εκει το βρωμικο και προστυχο μυαλο μου αρχισε να στροφαρει αναποδα
εκεινη την ημερα ενω μπηκα το πρωι κανονικα στ συστημα, γυρω στις 10 με πεταγε εξω και ελεγε server eror 502, ενω η αγροτικος και η α επιμελητρια ηταν μεσα κανονικα
ειχα ιντερνετ καμπανα
οσο ειμαι εδω εχω ακυρωσει συγκεκριμενες συνταγες, θυμαμαι το περιστατικο και το εχω καταγραψει
βεβαια ο διευθυνης μου μου ειπε με το ποθ προσηλθα να μην κρατω βιβλιο ιατρειου, ειναι αρκετο να τα γραφω στο βιβλιαριο και στο συσημα ηλεκτρονικης συνταγογραφησης
αντε εκαμα λαθος στα μιλιγκραμ
η φαρμακοποιος που ρωτησε για την ακυρωμενη, ηξερε για μια
ο ασθενης ειχε 3 συνταγες και οι 2 ακυρωμενες
μπηκα στη σελιδα του υπουργειο, πηρα τηλεφωνα μεχρι που σηκωσανε καποιο, ειπα τα ω ανω μου δωσανε το τηλεφωνο γραμματεως του εοπυ, εκλεισα και με καλεσαν απο την φαρμακευτικη αττικης, μου ειπαν να μου στειλουν με φαξ φορμα να δηλωσω τα γεγονοτα δευτερα πρωι
στο εξης δεν θα εκτυπωνω μονο, αλλα θα σωζω και τα ακρομπατ στο στικακι μου ωστε να ξερω τι εγραψα και να το συγκρινω με οτι μου φερνουν για διορθωση με την σφραγιδα και την υπογραφη μου
απο την αλλη θυμαμαι κωδικους, τηλεφωνα, λοιπα νουμερα
μηπως επαθα ισχαιμια σε συγκεκριμρνο τμημα του γλοιου και χανω λαδια μονο ως προς τα μιλιγκραμ;
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςμετα μου ηρθε μια αλλα εκτελεσμενη, πηρα τον διευθυντη στο τηλεφωνο, μιλησε με τη φαρμακοποιο, το κλεισανε αυτη μου ειπε οτι της επιπε να το ματαξαναγραψω, πηγα να τον ξανατηλεφωνησ, η κληση προωθουνταν, δεν της το εγραψα
--- Τέλος παράθεσης ---
Δηλαδή δεν εξυπηρετήσατε την φμφ που ήρθε αυτοπροσώπως γι΄αυτό το σκοπό; :o
Denominator:
Εγγραφή ή Είσοδοςμετα μου ηρθε μια αλλα εκτελεσμενη, πηρα τον διευθυντη στο τηλεφωνο, μιλησε με τη φαρμακοποιο, το κλεισανε αυτη μου ειπε οτι της επιπε να το ματαξαναγραψω, πηγα να τον ξανατηλεφωνησ, η κληση προωθουνταν, δεν της το εγραψα
...
οσο ειμαι εδω εχω ακυρωσει συγκεκριμενες συνταγες, θυμαμαι το περιστατικο και το εχω καταγραψει
βεβαια ο διευθυνης μου μου ειπε με το ποθ προσηλθα να μην κρατω βιβλιο ιατρειου, ειναι αρκετο να τα γραφω στο βιβλιαριο και στο συσημα ηλεκτρονικης συνταγογραφησης
--- Τέλος παράθεσης ---
Μου επιτρέπεις να σε ρωτήσω (καθότι έχω αρκετά χρονια που εγκατέλειψα το ΕΣΥ) γιατί θα πρέπει να εμπλέκεται ο διευθυντής σε θέματα απλής διεκπεραίωσης συνταγών;
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή Είσοδοςεδω τωρα σας επιμελητης πρεπει να ειμαι πολυ αφηρημενος, μου φερανε κανα δυο με λαθος μιλιγκραμ, μπηκα στο συτημα ειδα οτι την εγραψα τη συνταγη, ηταν συνταγογραφημενη η' μερικως εκτελεσμενη ε και το ξαναγραφα το σκευασμα
μετα μου ηρθε μια αλλα εκτελεσμενη, πηρα τον διευθυντη στο τηλεφωνο, μιλησε με τη φαρμακοποιο, το κλεισανε αυτη μου ειπε οτι της επιπε να το ματαξαναγραψω, πηγα να τον ξανατηλεφωνησ, η κληση προωθουνταν, δεν της το εγραψα
μετα τις γιορτες και ξημερωνοντας απο εφημερεια, προσηλθε λοιπη φαρμακοποιος με 3 εκτελεσμενες και σε ολες με λαθος στα μιλιγκραμ, της ειπα να προσελθει το μεσημερι
ειχα σκοπο να μιλησω με εοπυ, σιγα μην επιανα γραμμη, πηρα στον εοπυ μαγνησιας μου ειπαν αντε και εκανες λαθος, γιατι τις εκτελεσε; με προετρεψε να επικοιννησω με την φαρμακευτικη αττικης, αλλα γραμη γιοκ
εν τω μεταξυ προσηλθε τριτη φαρμακοποιος με μια συνταγη με λαθος μιλιγκραμ αλλα και μεε μια που φαινοταν ακυρωμενη οεο !
--- Τέλος παράθεσης ---
Μια συνταγή μπορεί να φαίνεται στο σύστημα "Εκτελεσμένη" αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να μην έχει εκτελεστεί ως προς κάποιο σκεύασμα. Ουσιαστικά είναι "Μερικώς εκτελεσμένη" αλλά ο φαρμακοποιός μπορεί να δώσει το χαρακτηρισμό "Εκτελεσμένη" αν δεν πρόκειται να εκτελεστεί ως προς άλλο σκεύασμα. Το ίδιο μπορεί να συνέβη και στις συνταγές που αναφέρεις ότι σου προσκόμισαν και το σύστημα τις έβγαζε εκτελεσμένες. Σ' αυτές τις περιπτώσεις καλύτερα να ανοίγεις τη συνταγή για να δεις αν τελικά δεν εκτελέστηκε ως προς κάποιο σκεύασμα.
Δες τη συνταγή που παραθέτω (έχω σβήσει τον αριθμό της) που έχει τον χαρακτηρισμό "Εκτελεσμένη" (πάνω δεξιά) αλλά όπως μπορείς να δεις δεν έχει εκτελεστεί ως προς το σκεύασμα της παντοπραζόλης. Μπορεί και στη δική σου περίπτωση να μην έχουν εκτελεστεί ως προς τα σκευάσματα με τα λανθασμένα mg.
Υ.Γ.: Συγγνώμη για την επανάληψη των λέξεων "εκτελεσμένη", "εκτέλεση" κλπ αλλά ήταν τέτοιο το κείμενο.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση