Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Συνταγογραφηση στο Π.Ι.-
deleteduser:
Εχετε ενημερωθεί για εγκύκλιο που επιτρεπει τη συνταγογράφηση για δίμηνο;
xristosk:
Συνάδελφοι θα ήθελα τη βοήθεια σας. Ηρθε πριν λίγες μέρες στο Π.Ι.κάτοικος του χωριού για να του αντιγράψω δύο συνταγές με αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη (γνωμάτευση και σφραγίδα ιδιώτη γιατρού Παθολόγου, που δουλεύει και στο ικα) .τον οποίο κάλεσε το περασμένο βράδυ στο σπίτι για εξετάσει δύο άτομα στο σπίτι που ήταν άρρωστα στο σπίτι. Εγώ αρνήθηκα την αντιγραφή των συνταγών.Έφυγε και επικοινώνησε με τον ιδιώτη γιατρό. Αυτός μου τηλ.και μου είπε γιατί δεν γράφω δικές του συνταγές και ότι δεν άρχισα καθόλου καλά.Του απάντησα ότι δεν είμαι γραμματέας του και δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω και μου έκλεισε το τηλέφωνο.Σήμερα ενημερώθηκα από τον ιατρικό σύλλογο ότι μου έκανε καταγγελία και έχω κληθεί να παρουσιαστώ την επόμενη εβδομαδα.Καλώς έπραξα και δεν αντέγραψα τις συνταγές του? Μπορείτε να με ενημερώσετε αν υπάρχει νόμος που να με υποχρεώνει να αντιγράφω τις συνταγές των άλλων γιατρών? Πως να αντιδράσω στην καταγγελία του την επόμενη εβδομάδα στον ιατρικό σύλλογο και τι πρόκειται να μου πουν οι αρμόδιοι εκεί.Συγνώμη για τις ερωτήσεις αλλά δεν μου έχει ξανασυμβεί να με καταγγείλει κάποιος.Σας ευχαριστώ.
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυνάδελφοι θα ήθελα τη βοήθεια σας. Ηρθε πριν λίγες μέρες στο Π.Ι.κάτοικος του χωριού για να του αντιγράψω δύο συνταγές με αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη (γνωμάτευση και σφραγίδα ιδιώτη γιατρού Παθολόγου, που δουλεύει και στο ικα) .τον οποίο κάλεσε το περασμένο βράδυ στο σπίτι για εξετάσει δύο άτομα στο σπίτι που ήταν άρρωστα στο σπίτι. Εγώ αρνήθηκα την αντιγραφή των συνταγών.Έφυγε και επικοινώνησε με τον ιδιώτη γιατρό. Αυτός μου τηλ.και μου είπε γιατί δεν γράφω δικές του συνταγές και ότι δεν άρχισα καθόλου καλά.Του απάντησα ότι δεν είμαι γραμματέας του και δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω και μου έκλεισε το τηλέφωνο.Σήμερα ενημερώθηκα από τον ιατρικό σύλλογο ότι μου έκανε καταγγελία και έχω κληθεί να παρουσιαστώ την επόμενη εβδομαδα.Καλώς έπραξα και δεν αντέγραψα τις συνταγές του? Μπορείτε να με ενημερώσετε αν υπάρχει νόμος που να με υποχρεώνει να αντιγράφω τις συνταγές των άλλων γιατρών? Πως να αντιδράσω στην καταγγελία του την επόμενη εβδομάδα στον ιατρικό σύλλογο και τι πρόκειται να μου πουν οι αρμόδιοι εκεί.Συγνώμη για τις ερωτήσεις αλλά δεν μου έχει ξανασυμβεί να με καταγγείλει κάποιος.Σας ευχαριστώ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Συνάδελφε είστε ειδικός; Αν είστε ειδικός Γενικός Ιατρός, όπως φαίνεται από το προφίλ σας, είστε υπεύθυνος και υπόλογος μόνο για τους ασθενείς σας.
Το ξερό "όχι" όμως είναι πάντα ένα αγκάθι στο τρίγωνο γιατρός Π.Ι. - γιατρός "εξωτερικός" - ασθενής και κατά τη γνώμη μου καλό είναι να αποφεύγεται όπου δεν τίθεται μείζον ζήτημα υγείας ή ηθικής τάξης.
Η πρακτική μου ήταν πάντα η εξής απέναντι σε ανάλογα περιστατικά (από παλαιότερα που ήμουν στο ΕΣΥ κ.λ.π. μέχρι τώρα που έχω ιδιωτικό ιατρείο): "Δεν έχω καμία αντίρρηση κατ' αρχάς να σας γράψω τα φάρμακα που σας έδωσε ο συνάδελφος, αλλά παρακαλώ να μου επιτρέψετε να σας εξετάσω, καθότι εγώ θα βάλω την υπογραφή μου στη συνταγή (Το τελευταίο ήταν ιδιαίτερα πειστικό αν έλειπε κάτι από τα προσαρτήματα των φαρμάκων, δηλαδή όνομα, ημερομηνία, πάθηση, σφραγίδα ιατρού και πάει λέγοντας).
Η πράξη αυτή αμβλύνει τις όποιες αντιπαραθέσεις δημιουργεί η απολυτότητα. Αν σκεφτεί κάποιος καλοπροαίρετα (δεν ξέρω αν υπάρχει περιθώριο στην περίπτωσή σας) θα μπορούσε να εξηγήσει το σεβασμό που τρέφει προς ένα συνάδελφο αλλά και την ανάγκη να διατηρεί την ιατρική του υπόσταση εφόσον του ζητείται να συνδράμει στην (έστω και νομική) ευθύνη της χορηγηθείσας αγωγής. Πιστεύω λοιπόν ότι από τη στιγμή που θα συνυπάρξετε σε ένα μικρό μέρος, μπορείτε να το κάνετε μία ώρα αρχύτερα και να αποφύγετε τις διατυπώσεις με το Σύλλογο (όχι ότι σε αντίθετη περίπτωση έχετε να φοβηθείτε κάτι).
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυνάδελφοι θα ήθελα τη βοήθεια σας. Ηρθε πριν λίγες μέρες στο Π.Ι.κάτοικος του χωριού για να του αντιγράψω δύο συνταγές με αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη (γνωμάτευση και σφραγίδα ιδιώτη γιατρού Παθολόγου, που δουλεύει και στο ικα) .τον οποίο κάλεσε το περασμένο βράδυ στο σπίτι για εξετάσει δύο άτομα στο σπίτι που ήταν άρρωστα στο σπίτι. Εγώ αρνήθηκα την αντιγραφή των συνταγών.Έφυγε και επικοινώνησε με τον ιδιώτη γιατρό. Αυτός μου τηλ.και μου είπε γιατί δεν γράφω δικές του συνταγές και ότι δεν άρχισα καθόλου καλά.Του απάντησα ότι δεν είμαι γραμματέας του και δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω και μου έκλεισε το τηλέφωνο.Σήμερα ενημερώθηκα από τον ιατρικό σύλλογο ότι μου έκανε καταγγελία και έχω κληθεί να παρουσιαστώ την επόμενη εβδομαδα.Καλώς έπραξα και δεν αντέγραψα τις συνταγές του? Μπορείτε να με ενημερώσετε αν υπάρχει νόμος που να με υποχρεώνει να αντιγράφω τις συνταγές των άλλων γιατρών? Πως να αντιδράσω στην καταγγελία του την επόμενη εβδομάδα στον ιατρικό σύλλογο και τι πρόκειται να μου πουν οι αρμόδιοι εκεί.Συγνώμη για τις ερωτήσεις αλλά δεν μου έχει ξανασυμβεί να με καταγγείλει κάποιος.Σας ευχαριστώ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν είχες κρατήσει την συνταγή ή αντίγραφό της. Ήταν τυπική; (Όνομα ασθενή, διάγνωση, ημερομηνία; ).
Μια που ήταν όπως σου αναφέρθηκε συνταγή που γράφτηκε σε κατ' οίκον επίσκεψη θα ήταν επίσης πολύ ενδιαφέρον να μάθεις (ή να ρωτήσεις το ίδιο τον καταγγέλλοντα) αν συνοδεύτηκε από απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Εις διπλούν μάλιστα αφού αφορούσε εξέταση 2 ατόμων!
Η κλήση από τον Ιατρικό Σύλλογο έγινε τηλεφωνικά; Να ζητήσεις να γίνει γραπτά και παράλληλα να σου κοινοποιηθεί το κείμενο της καταγγελίας.
Μια άλλη ερώτηση που μπορείς να απευθύνεις στον καταγγέλοντα και στα μέλη του ιατρικού συλλόγου (αν τελικά παρουσιαστείς) είναι γιατί ο εξετάσας δεν ζήτησε να τον επισκεφθούν την επόμενη μέρα στο γραφείο του ώστε να τους δώσει ηλεκτρονική συνταγή αντιγράφοντας τη δική του. (για τι ταμείο/α μιλάμε αλήθεια; )
medicus:
--- Τέλος παράθεσης ---
Μία καταγγελία, βάσει νόμου, απαιτεί κάποιες διαδικασίες, οι οποίες ακολουθούνται ακόμη και στο "Ελλαδιστάν":
1. η καταγγελία πρέπει να είναι επώνυμη και πρωτοκολλημένη.
2. Η πρωτοκολλημένη καταγγελία πρέπει, υποχρεωτικά, να συζητηθεί σε τακτικό, ή αν είναι εξαιρετικά επείγουσα σε έκτακτο, συμβούλιο του Δ.Σ. του εκάστοτε ιατρικού συλλόγου. Οπότε, υποχρεούται ο σύλλογος να αποστείλει, συστημένα, στον καταγγέλλων και στον καταγγελλόμενο κλήση και αναλυτικό κείμενο με το περιεχόμενο της καταγγελίας, δίνοντάς του το δικαίωμα να λάβει αναβολή μέσω αιτήσεώς του ιδίου ή του πληρεξούσιου δικηγόρου του.
3. Ακολουθεί ακροαματική διαδικασία και δίνεται, εύλογο, χρονικό διάστημα προκειμένω ο καταγγελλόμενος να απαντήσει εγγράφως και βάσει συγκεκριμένων ερωτήσεων.
4. Η όποια απόφαση αφορά πειθαρχικό αδίκημα και ουδεμία σχέση έχει με το αστικό ή ποινικό δίκαιο.
Επιπλέον, καμία τηλεφωνική, ακόμη και μαγνητοφωνημένη, συνδιάλεξη όπως επίσης και οι άνευ παρουσίας, τουλάχιστον, δύο(2) ενηλίκων μαρτύρων προσωπικές συζητήσεις δεν μπορούν να τεκμηριώσουν "δικαίωμα καταγγελίας". Του εναντίον, μάλιστα, βάσει του αστικού κώδικα, αντιστρέφεται η καταγγελία προς τον καταγγέλλων ως "συκοφαντική καταγγελία", με ότι αυτό συνεπάγεται.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση