Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Συνταγογραφηση στο Π.Ι.-
Zachariadis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Μπορεί ο γενικός ιατρός να αρνηθεί την συνταγογρφηση υπό ορισμένες συνθήκες?
--- Τέλος παράθεσης ---
Τί μου θύμησες τώρα....πριν απο περίπου 12 έτη ,ως Αγροτικός Ιατρός στο οροπέδιο Λασιθίου
είχα αρνηθεί να συνταγογραφήσω συνταγή με ψυχοφάρμακα σε κάποιο ασθενή κατόπιν τηλεφωνικής εντολής του τότε
Διευθυντή του Γ.Ν Αγ.Νικολάου που ήταν και ...φαρμακοποιός ! Η αρνηση μου είχε σαν αποτέλεσμα να κληθώ σε
πειθαρχικό συμβούλιο που τελικά δεν έγινε ποτέ.Μετά απο έγγραφη απολογία μου στην οποία εξηγούσα σαφώς την αστική και
ενδεχομένος ποινική ευθύνη που βαραίνει το αίτημα του Διευθυντή,αυτός απέσυρε την ..δίωξη κατα εμου του απείθαρχου γιατρουδάκου.
Μαρία Χόρτη:
Ο προβληματισμός με το κόστος των συνταγογραφούμενων φαρμάκων ή την ποσότητά της είναι και δικός μου,
μιας και υπηρετώ σε διθέσιο Π.Ι. που η άλλη θέση είναι κενή (αναμένεται να έρθει συνάδελφος αγροτικός ιατρός) με αποτέλεσμα να συνταγογραφώ σε μέσο όρο για 50 άτομα την ημέρα, και φυσικά οι περισσότεροι δεν προσέρχονται για 1 συνταγή...
Επειδή πολύ γρήγορα απέκτησα τενοντίτιδα deQuervain στην προσπάθεια εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, μετά χαράς υποδέχτηκα την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την εφαρμόζω απο 1/1/12 στα 2 μεγαλύτερα εκ των 4 Π.Ι. τα οποία καλύπτω. Στο ένα δεν έχει σύνδεση της προκοπής, οπότε συνταγογραφώ με "στικάκι", το οποίο πληρώνω εγω βεβαίως-βεβαίως. Επειδη δεν έχει καλό σήμα μες στο ιατρείο έβαλα προέκταση και το στικάκι βρίσκεται σε ένα μέρος εκτός ιατρείου με το καλύτερο δυνατό σήμα. Υποτίθεται ότι έχει 3G αλλά δεν πιάνει και τρελές ταχύτητες, πάντως όταν δεν σέρνεται το e-syntagografisis τελειώνεις μια συνταγη σε αξιοπρεπή χρόνο. Σε σύγκριση με το internet στο άλλο Π.Ι. τα πάει σχεδόν εξίσου καλά (μη με ρωτησετε τι συνδεση ακριβως έχει γιατί ήρθε ένας τύπος και μου έβαλε έναν κωδικό για να έχω καλύτερες ταχύτητες υποτίθεται απο το internet που μοιράζονται οι υπόλοιποι στο δήμο). Τελικά δε νομίζω ότι αργω περισσότερο απο πριν, αν σκεφτεί κανείς ότι στα νεκρά διαστήματα γράφω την αγωγή στο μικρό βιβλιάριο ή γράφω την κόκκινη γραμμή κλπ.
Για το e-diagnosis τα λόγια είναι περιττα... παρόλα αυτα, κουτσοκαταφερνω και τους εξυπηρετώ όλους, αν όχι εκείνη τη στιγμη (σε περιπτωση που με πεταξει εξω 2-3 φορές) τους λέω ότι θα τα έχω την επόμενη φορά και τα γράφω στο σπίτι (έχουμε και homework στα γεράματα...). Το θέμα είναι ότι το έμαθαν όλοι για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετασεων με συμμετοχή 15% και έρχονται και μου ζητανε εξετασεις καθημερινά όλο και περισσότεροι, έχω γράψει εξετάσεις ηλεκτρονικά απο 1/1/12 για 56 άτομα, χώρια αυτοι που πήραν χειρόγραφα παραπεμπτικά για εξετάσεις στο Κ.Υ.
Μαρία Χόρτη:
Επίσης να προσθέσω ότι καθημερινά προσέρχονται για συνταγογράφηση τουλάχιστον 2-3 άτομα τα οποία πήγαν στο νοσοκομείο και τους δόθηκε η αγωγη σε απλό χαρτί συνταγης φαρμάκων με την οδηγία "να τα γράψετε στον αγροτικό, εμείς δεν μπορούμε".
Αρνήθηκα να συνταγογραφήσω Ciproxin που υποτιθεται δόθηκε σε ασφαλισμένο απο το νοσοκομείο, μιας και δεν είχε μαζί του εξιτηριο, συνταγη που να αναγράφεται η αγωγή ή οτιδήποτε άλλο που να μαρτυρα το λόγο για τον οποίο του δόθηκε αυτη η αγωγή και ποιός τη χορήγησε.
iannniss:
Σας ευχαριστώ θερμά ολους που καταθέσατε την άποψη και την εμπειρία σας ,το φόρουμ αυτό είναι ένα δυνατό εργαλείο στο χέρι του γενικού ιατρού. θα αλλάξω το προφίλ μου τώρα ποια είμαι ΕΙΔΙΚΟΣ...
jailbreak:
Εντάξει με το στικακι γίνεται δουλειά ,αλλά το θέμα της εκτύπωσης; ποιος επομιζεται το κόστος εκτύπωτή μελανάκια ,Α4 ;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση