Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Συνταγογραφηση στο Π.Ι.-

<< < (19/29) > >>

Γ.Κτιστάκης:
Εγώ δεν έχω πάρει καμιά απάντηση, πέρα του ότι μου είπαν τηλ να ακολουθώ τις οδηγίες  και τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ και ότι το σύστημα Η/Σ έχει στηθεί βάσει της νομοθεσίας.
Το θέμα τις εκτύπωσης το έβαλα στην βάση της οικονομίας και της οικολογίας. Η απάντηση που πήρα τηλ είναι ότι το θέμα κόστους αφορά την υπηρεσία μου και δεν πρέπει να με απασχολεί.
Βεβαία έχω βάλει εκτός από αυτά και το θέμα των αντιγραφών από ιδιώτες και νοσοκομειακούς  που αρνούνται να συνταγογραφουν ηλεκτρονικά. Δεν έλαβα καμιά απάντηση. Τώρα εδώ στην περιοχή μας προκύπτει και άλλο θέμα πάλι με  ιδιώτες αλλά και του νοσοκομείου, που έχουν γεμίσει τον κόσμο με χαρτάκια (τύπου συνταγή) με κάτι πανάκριβα φάρμακα (νοσοκομειακός οφθαλμίατρος έδωσε χαρτάκι, χωρίς διάγνωση φυσικά, σε ασθενή Atorvastatin 40 mg χωρίς υπερλιπιδαιμία , γιατί λέει βοηθά στην όραση και τον παρέπεμψε στο Κ.Υ να το γράψουμε )  , ένα σωρό εξετάσεις MRI ,CT, ορμονικές, ανοσολογικές, φυσικοθεραπείες,  κτλ ,χωρίς αυτοί να τις παραγγέλλουν ηλεκτρονικά, γιατί λέει δεν μπορούν και τους παραπέμπουν στα Κ.Υ με απλά χαρτάκια.
*** τόσες εξετάσεις εδώ και  7 χρόνια στο Κ.Υ δεν έχω δει. Το πάρτι των εξετάσεων με βάση τα χαρτάκια που φτάνουν σε εμένα για να τις «γράψω», πιστεύω ότι αυξήθηκε πολύ.
Εγώ εκτός από την ανακοίνωση ότι δεν υποχρεούμαι να αντιγράφω φάρμακα άλλου ιατρού τώρα προσθέτω και νέα που αναφέρει ότι δεν υποχρεούμαι να γράφω εξετάσεις άλλου ιατρού. Να δούμε που θα μας βγάλει αυτή η κατάσταση. Λυπάμαι βέβαια όλους αυτούς τους ασθενείς που ταλαιπωρούνται , αλλά τα ηθικά διλλήματα τα αφήνω σε αυτούς που υποχρεούνταν και έπρεπε να τους εξυπηρετήσουν και δεν το έκαναν και στον υπουργό μας που δημιουργεί αυτό το χάος.

Zachariadis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 Τώρα εδώ στην περιοχή μας προκύπτει και άλλο θέμα πάλι με  ιδιώτες αλλά και του νοσοκομείου, που έχουν γεμίσει τον κόσμο με χαρτάκια (τύπου συνταγή) με κάτι πανάκριβα φάρμακα (νοσοκομειακός οφθαλμίατρος έδωσε χαρτάκι, χωρίς διάγνωση φυσικά, σε ασθενή Atorvastatin 40 mg χωρίς υπερλιπιδαιμία , γιατί λέει βοηθά στην όραση και τον παρέπεμψε στο Κ.Υ να το γράψουμε )  , ένα σωρό εξετάσεις MRI ,CT, ορμονικές, ανοσολογικές, φυσικοθεραπείες,  κτλ ,χωρίς αυτοί να τις παραγγέλλουν ηλεκτρονικά, γιατί λέει δεν μπορούν και τους παραπέμπουν στα Κ.Υ με απλά χαρτάκια.

--- Τέλος παράθεσης ---

Λοιπόν όσο περίεργο και να φαίνεται αυτό κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε μένα που είμαι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ Καρδιολόγος.
Έρχονται ασθενείς απο τα  Νοσοκομεία με χειρόγραφα παραπεμπτικά συναδέλφων νοσοκομειακών ιατρών και μου ζητούν να τους τα μετατρέπω σε
ηλεκτρονική μορφή ωστε να μπορούν να επιστρέψουν στο νοσοκομείο και να υποβληθούν στην εξέταση. Τυπικό παράδειγμα είναι το σπινθηρογράφημα
αιμάτωσης μυοκαρδίου («Θάλιο»).Οι γιατροί στο νοσοκομείο τους λένε οτι «εμείς δεν εχουμε δυνατότητα ηλεκτρονικής έκδοσης παραπεμπτικών ( ή συνταγογραφίας)
και τρέχα βρές κανα ιδιώτη γιατρό του ΕΟΠΥΥ να στα γράψει.Μετά έλα με το παραπεμπτικό να κάνεις την εξέταση..»
Πραγματικά δεν ξέρω αv έχουν ή όχι την δυνατότητα ηλεκτρονικής παραπεμπτικογραφίας.Αν όχι ,τότε μιλάμε για το απόλυτο χάος.Αν ναί,τότε γιατί δεν
το κάνουν;Υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση στην οποία συνωστίζονται πολλοί γιατροί και έτσι προσπαθούν να «διευκολύνουν» την κατάσταση;;
Δεν έχω ιδέα για το τί συμβαίνει στα νοσοκομεία.Πάντως εκτός απο παράλογο το βρίσκω και υποτιμητικό να μπαίνω σε μια τέτοια διεκπεραιωτική διαδικασία
που ως ιατρό με ακυρώνει και ας είναι για την εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου.

EzeΤΡΟΛ:
Ξέπλυμα συνταγών από ιατρούς εξωτερικών ιατρείων Νοσοκομείων, που δήθεν "δεν μπορούν" να δώσουν συνταγή ΕΟΠΥΥ και ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους στέλνοντας τους "στον αγροτικό"  ...ΤΕΛΟΣ!!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

carlita:
Ερωτηση, μπορει και ανοητη, αλλα αφου θελει να σταματησει τις χειρογραφες συνταγες, γιατι μοιραζει συνταγολογια ??? ??? ???

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕρωτηση, μπορει και ανοητη, αλλα αφου θελει να σταματησει τις χειρογραφες συνταγες, γιατι μοιραζει συνταγολογια ??? ??? ???

--- Τέλος παράθεσης ---
Γιατί δεν έχει τι να κάνει τα 9.000.000 που τύπωσε.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση