Γενικά > Γενική συζήτηση
ΓΕΝΟΣΗΜΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ SKAI ΣΗΜΕΡΑ
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠαρακολουθώντας την συνταγογραφία μου για ένα πράγμα είμαι σίγουρος: Ότι με βάση τις δηλώσεις του κ. υπουργού πρέπει να τα παίρνω από όλες τις εταιρίες. Αλλά δεν συμβαίνει αυτό, άρα μήπως κάτι δεν πάει καλά με μένα;
Προσωπικά, γράφω ακόμη ακόμη όνομα φαρμάκου στα σχόλια. Όχι γιατί γουστάρω κάποια σκευάσματα, αλλά γιατί αυτά παίρνει ο ασθενής ήδη και ξέρω ότι έχει ρυθμιστεί. Νομικά, αυτό αναφέρεται στην παράγραφο 5 της υπουργικής απόφασης και δεν είναι συνταγογράφηση με εμπορική ονομασία καθώς ο φαρμακοποιός μπορεί να δώσει άλλο σκεύασμα και να μοιραστούμε την ευθύνη. Αδυνατώ να κατανοήσω γιατί πρέπει κάθε μήνα να αλλάζει σκεύασμα κάθε ασθενής. Ναι, το έκαναν κάποιοι γιατροί, δεν βλέπω το λόγο να μεταλαμπαδεύουμε αυτή την ταχτική και στους φαρμακοποιούς. Δεν είναι επιβράβευση αυτής της ταχτικής;
Έχω δει διαφορές από σκεύασμα σε σκεύασμα, διαφορές που μπορεί ένας ενεργός φαρμακοποιός να τις καταλάβει. Τις έχω δει συχνά, ειδικά εδώ στην Κρήτη με την ποσότητα σε λακτόζη που περιέχουν κάποια σκευάσματα σαν αδρανές υλικό, και την έχω δει και σε αλλαγή φαρμακοτεχνικής μορφής πχ από κάψουλα σε χάπι Το ερώτημα είναι εάν ο φαρμακοποιός δεν μπορεί να ξεχωρίσει την ρανιτιδίνη από μια πραζόλη, εγώ τι κάνω;
Εκείνο που δεν κατάλαβα κ. Γεωργιάδη είναι γιατί όλα τα γενόσημα έχουν την ίδια τιμή. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος. Γιατί όταν σας πρότειναν σε κάθε επιπλέον γενόσημο μιας ουσίας που παίρνει άδεια να δίδεται χαμηλότερη τιμή εκκίνησης δεν το δεχτήκατε. Έτσι, κι αλλιώς τα υπάρχοντα γενόσημα μπορούν να ζητήσουν μείωση της τιμής τους. Γιατί δεν θέλετε μείωση τιμών και εξοικονόμηση χρημάτων;
Ήμουν από τους λίγους που χρόνια τώρα πιέζω για την μείωση των τιμών των γενοσήμων ώστε να έρθουν στα επίπεδα των άλλων ευρωπαϊκών κρατών και να μην υπάρχει λίπος για μίζες. Είτε προς γιατρούς είτε προς φαρμακοποιούς. Γιατί, διατηρείτε αυτό το λίπος;
Γιατί δεν μπορώ και εγώ να πω ότι τα παίρνετε αφού το συνεχίζετε;
--- Τέλος παράθεσης ---
Με αφορμή την επιστολή του Δημήτρη:
- Το Υπουργείο εξετάζει την κατάργηση της επιχορήγησης κατά 50% της διαφοράς από την ασφαλιστική τιμή, άρα κάθε φάρμακο, είτε πρωτότυπο, είτε ακριβότερο ή φθηνότερο γενόσημο, θα συνεισφέρει το ίδιο στη φαρμακευτική δαπάνη.
- Το Υπουργείο εξετάζει να επιστρέφει το rebate σε όσους φαρμακοποιούς πιάσουν το στόχο του 60% των γενοσήμων, δηλαδή οδηγείται σε επιβάρυνση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Ποιό είναι το κίνητρό του με αυτές τις κινήσεις να επιβαρύνει τη συνολική φαρμακευτική δαπάνη;
thepap:
Εγγραφή ή Είσοδος
- Το Υπουργείο εξετάζει την κατάργηση της επιχορήγησης κατά 50% της διαφοράς από την ασφαλιστική τιμή, άρα κάθε φάρμακο, είτε πρωτότυπο, είτε ακριβότερο ή φθηνότερο γενόσημο, θα συνεισφέρει το ίδιο στη φαρμακευτική δαπάνη.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν το είχα σκεφτεί αυτο. Όντως αν καταργηθεί η επιχορήγηση κατά 50% της διαφοράς από την ασφαλιστική τιμή για τον ΕΟΠΥΥ είναι το ίδιο αν πληρώνει γενόσημο η πρωτότυπο.
Τότε προς τι το ζόρι να αυξήσουν τα ποσοστά των γενοσήμων ?Αν θέλουν να στηρίξουν την Ελληνική Οικονομία θα έβρισκαν τρόπο να στηρίξουν τις Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες.
Δυστυχώς κι εδώ μεγάλες μίζες μου μυρίζουν...
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤότε προς τι το ζόρι να αυξήσουν τα ποσοστά των γενοσήμων ?Αν θέλουν να στηρίξουν την Ελληνική Οικονομία θα έβρισκαν τρόπο να στηρίξουν τις Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εννοείται ότι η αύξηση του ποσοστού των γενοσήμων δεν βοηθάει τον ΕΟΠΥΥΥ οικονομικά. Είναι όμως εντολή troika οπότε, όπως είπε και ένας πωλητής βιβλίων, θα γίνει...
Εξάλλου ποιός νοιάζεται για την Ελληνική οικονομία.
Η πλάκα είναι ότι στο αγροτικό παρακαλούσαν οι αντιπρόσωποι να γράφουμε PTINOLIN και ANFAGLADIN. Τώρα σε υποχρεώνει το υπουργείο. O tempora, o mores (βαρύγδουπο...).
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή Είσοδος Παραθετω πινακα με τα ποσοστα των γενοσημων σε διαφορες χωρες της Ευρωπης (απο την σημερινη "Καθημερινη της Κυριακης")
--- Τέλος παράθεσης ---
Η Ελευθεροτυπία έχει διαφορετική άποψη όπως φαίνεται εδώ (το έγραψα πάντως στην προηγούμενη σελίδα): Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος. Δυστυχώς δεν παρουσιάζω την εικόνα αλλά την έχω ως συννημένο.
Μπορεί κανείς να εξηγήσει τη συμβαίνει και πως έγιναν οι υπολογισμοί; (συμφωνούν πάντως στο ποσοστό της Ελλάδας...).
Εγγραφή ή Είσοδος Ερμηνεύοντας, λοιπόν, κατά περίπτωση και βούληση(πολιτική, οικονομική κλπ κλπ) τον παραπάνω ορισμό δύναμαι να παρουσιάσω, για κάθε χώρα, δύο τελείως διαφορετικά νούμερα ως ποσοστό. Το άρθρο, όπως και άλλα παρόμοια, δεν παρουσιάζει την ταυτότητα της έρευνας και πάνω απ'όλα το πώς βγαίνει το αντίστοιχο ποσοστό !!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Η Καθημερινή στηρίζεται στον ΕΟΠΥΥΥ και τη Sandoz ενώ η Ελευθεροτυπία στον EFPIA (ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος των Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων).
Κάποιος μας δουλεύει....
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν το είχα σκεφτεί αυτο. Όντως αν καταργηθεί η επιχορήγηση κατά 50% της διαφοράς από την ασφαλιστική τιμή για τον ΕΟΠΥΥ είναι το ίδιο αν πληρώνει γενόσημο η πρωτότυπο.
Τότε προς τι το ζόρι να αυξήσουν τα ποσοστά των γενοσήμων ?Αν θέλουν να στηρίξουν την Ελληνική Οικονομία θα έβρισκαν τρόπο να στηρίξουν τις Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες.
Δυστυχώς κι εδώ μεγάλες μίζες μου μυρίζουν...
--- Τέλος παράθεσης ---
Πόσο στοίχημα βάζετε ότι θα καταργήσει την επιχορήγηση του 50%, θα μειωθεί έτσι η φαρμακευτική δαπάνη (του ΕΟΠΥΥ φυσικά, όχι των ασθενών που μάλλον θα αυξηθεί) και στη συνέχεια θα περηφανεύεται ότι το πέτυχε μέσω της προώθησης των γενόσημων;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση