Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Ειδικες περιπτωσεις ασθενων στο Π.Ι.

<< < (7/10) > >>

ΦΙΛΙΩ ΤΟΠΚΑΡΙΔΟΥ:
το θεμα της διαφθορας μας αφορα ολους ,σε καθε ειδικοτητα (και τους γιατρους του εΕΣΥ διοτι  αν μου πεις οτι δεν υπαρχει διαφθορα εκει ,θα πιστεψω οτι ζουμε σε παραλληλα συμπαντα!δεν αντιλαμβανομαι την επιθετικοτητα σου

ioannis thessaloniki:
Προφανώς και υπάρχει παντού διαφθορά. Εσύ αναφέρθηκες σε Γενικούς Γιατρούς με ομεπραζόλες κλπ, εγώ δεν αναφέρθηκα σε καμιά ειδικότητα. Καλό πάντως είναι να μην ξεχνάμε ότι τα 4δις φαρμακευτικής δαπάνης του 2011 τα έχουν συνταγογραφήσει όλοι και από όλες τις ειδικότητες και όχι αποκλειστικά Γενικοί Γιατροί, όπως επίσης και το γεγονός ότι πολλοί ιδιώτες συνάδελφοι έχουν μία ιδιαίτερη "ροπή" προς ακριβά σκεύασματα. Aπό δω και πέρα θα πρέπει να τα συνταγογραφούν μόνοι τους και με την δική τους υπογραφή και να λογοδοτούν μάλιστα για αυτές διότι αντιγραφές συνταγών ΤΕΛΟΣ. Εν πάσει περιπτώσει μιλώ γενικά και δεν είχα καμιά επιθετική διάθεση απέναντι σου

Δ. Κουναλάκης:
Η ιστορία ξανακάνει τον κύκλο της.... Εγώ θα παραμείνω γραφικός. Ο beenthere εξαφανίστηκε βέβαια....

Στο επιχείρημα της εκπαίδευσης στην ειδικότητα ένα έχω να ρωτήσω:
Εάν πάρω ένα ειδικευόμενο πχ καρδιολόγο και τον εκπαιδεύσω τέλεια στην ειδικότητα, θα εξακολουθήσει να είναι ο τέλειος καρδιολόγος για τα επόμενα 20 χρόνια;
Αν ναι, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να συνεχίσω, εύχομαι μακριά από μένα και την οικογένεια μου για όσους το νομίζουν.
Αν όχι, από την στιγμή που θεωρούμε την πρακτική άσκηση στην καρδιολογική κλινική τόσο απαραίτητη γιατί οι ιδιώτες καρδιολόγοι και οι καρδιολόγοι σε μικρά νοσοκομεία δεν πάνε σε κάποια πιο εξειδικευμένη καρδιολογική κλινική να κάνουν κάθε 10 χρόνια ένα φρεσκάρισμα για κανένα εξάμηνο; Είναι δεδομένη η γνώση τους ή είναι εκτός πραγματικότητας και απλά κάνουμε τα στραβά μάτια;

Αν δεν χρειάζεται να πάνε να κάνουν πρακτική κάθε 10 χρόνια ένα εξάμηνο και μπορούν διαβάζοντας και από 10ήμερα σεμινάρια να μάθουν ότι καινούργιο βγαίνει, γιατί η κακή ειδικότητα σε ένα γενικό ιατρό στο νοσοκομείο (που δεν είναι ο χώρος του) προδιαγράφει ότι θα παραμείνει κακός στην ΠΦΥ (που είναι ο χώρος του); Δεν μπορεί να βελτιωθεί μετά αν συνεχίσει να διαβάζει ή ειδικά εάν ανεβάσει και λίγο στροφές;

Σταματώ εδώ να δω εάν υπάρχει διάθεση για σοβαρή κουβέντα πριν συνεχίσω.

Denominator:
Θυμάμαι ένα συνάδελφο γενικό γιατρό που έκανε εφημερίες κοινή συναινέσει μόνο στην ΩΡΛ κατά τη διάρκεια όλης του της εκπαίδευσης.
Όταν με το καλό τελείωσε την ειδικότητα τον ρώτησα τι αισθάνεται περισσότερο ότι είναι.
Ξέρετε τι μου απάντησε: "Ένας επειγοντολόγος ΩΡΛ με προσωπείο γενικού γιατρού".

Zachariadis:
Η συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση δεν είναι μια «πολυτέλεια» όπως ήταν ίσως πρίν απο 15-20 χρόνια.Η εξελίξεις στην ιατρική γενικότερα
αλλά σε ορισμένους της τομείς ειδικότερα όπως είναι η καρδιολογία είναι τόσο ραγδαίες που ακόμα και με την  καθημερινή ενημέρωση του ο ιατρός
είναι δύσκολο να την παρακολουθήσει σταθερά.Ωστόσο δεν έχει άλλη επιλογή άν θέλει να ενεργεί στην πράξη σύμφωνα με της κατευθυντήριες οδηγίες.
Το αν μια ιατρική συνεπης προς αυτές μεταφράζεται αυτόματα και κατ ανάγκη σε καλύτερη περίθαλψη για τον ασθενή είναι μια άλλη κουβέντα.
Η πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση κατα την διάρκεια της ειδικότητας θεωρώ ότι είναι το κεντρικό «σχολείο» για την άσκηση της ιατρικής ως ειδικός
στο τομέα που επέλεξες.Δεν ειναι τυχαίο που για την ειδικότητα της Καρδιολογίας π.χ απαιτούνται νομικά 6 χρόνια εκπαίδευσης.Δεν θα μπώ στην ποιότητα
της παρεχόμενης στη ελλαδα ιατρικής εκπαίδευσης.'Αλλο θέμα αυτό.6 χρόνια εξάλλου είναι η Καρδιολογία και στις ΗΠΑ,και στην Γερμανία και στην..Ιαπωνία.
Αντιλαμβάνεστε οτι πρόκειται στην ουσία για μιά 2η πλήρη ιατρική εκπαίδευση.Γιατί άραγε ; Άν ο νέος ιατρός με το πτυχίο ιατρικής μπορούσε διαβάζοντας
και μελετώντας βιβλία μιας ειδικότητας και παρακολουθώντας κάθε αναδυόμενο σεμινάριο-συνέδριο να γίνει ειδικός τότε προς τι όλη αυτή η σπατάλη χρόνου
και κόπου;Είναι λέτε μόνο για να υπάρχει φτηνό ιατρικό προσωπικό για να εξυπηρετήσει της ανάγκες του συστήματος ;Ας το θέσω και αλλιώς : Το Ηλεκροκαρδιογράφημα,
η ερμηνεία του.Πεπερασμένη γνώση ; Άν διαβάσεις όλα τα βιβλία του Goldberger,του Marriott,του Hampton και του Παπαζάχου θα πρέπει να κατέχεις την
γνώση της ερμηνείας του άριστα.Δεν θα  μπορεί να υπάρχει ΗΚΓμα που να μήν είσαι σε θέση να αξιολογήσεις.Αν όχι ,τί συμβαίνει ; Δεν μιλάμε για νέα γνώση.
Είναι εμπειρία ; Και ποιά η αξία της εμπειρίας και η θέση της σε ένα κόσμο ιατρικής βάση ενδείξεων ;Δεν ξέρω άν γίνεται κατανοητό αυτό που θέλω να πώ ,απαντώντας
στην σειρά των ερωτήσεων του κ.Κουναλάκη.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σύστημα εκπαίδευσης στην χώρα μας σε όλα τα επίπεδα εχει σοβαρά προβήματα.Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και η εκπαίδευση των ιατρών
κατα τον χρόνο της ειδικότητας τους είναι ως και τραγική.'ΟΜΩΣ αυτό δεν ακυρώνει τον απόλυτα απαραίτητο ρόλο της.Δεν νομίζω ότι -αφού το θέσατε σε αυτήν την βάση-
υποτιμώντας δηλ την ουσιαστική σημασία της ενδονοσοκομειακής εκπαίδευσης των ειδικευομένων της Γενικής Ιατρικής ,αυτό να εξυπηρετεί τον ιατρό που την έχει επιλέξει
με κανένα τρόπο.Ισα ισα που δίνει νέα τροφή για κακεντρεχή σχόλια και ταμπέλες.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση