Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
21 Δεκεμβρίου 2024, 18:43:35

Αποστολέας Θέμα: Ρύθμιση Sintrom.  (Αναγνώστηκε 115639 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Ιουλίου 2008, 13:50:54
Αναγνώστηκε 115639 φορές
Αποσυνδεδεμένος

timex


Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει πως ρυθμίζουμε το sintrom?
Κατα τη διάρκεια του αγροτικού μου ρώτησα 2 από τους γενικούς που έχουμε αλλά μου είπαν ότι γίνεται κυρίως εμπειρικά...

Ξέρω ότι στην αρχή δίνουμε για μια εβδομάδα μισό την ημέρα.
Μετά κάνει εξετάσεις και αναλόγως τον χρόνο που έχει ,καθορίζουμε το πόσο Sintrom θα δώσουμε και πότε.

Εδώ είναι τα δύσκολα όμως.
Τί γίνεται απο εδώ και πέρα.
Υπάρχει κάποια φόρμουλα-τιμές που να καθορίζουν το πόσο Sintrom θα δώσουμε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.

5 Ιουλίου 2008, 17:05:39
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

KERASIDISN


Ελπίζω να σε βοηθήσει.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

5 Ιουλίου 2008, 17:29:04
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

kefalidisg

Επώνυμοι
   Πολύ σωστά οι συνάδερφοι σου είπαν ότι η δοσολογία του sintrom ρυθμίζεται κυρίως εμπειρικά κι αυτό διότι οι δόσεις πρέπει να είναι εξατομικευμένες  για τον κάθε ασθενή, μια και ο καθένας φτάνει στο επιθυμητό επίπεδο χρόνου με διαφορετική δοσολογία του φαρμάκου. Έτσι ενώ ένας μπορεί να φθάσει στον επιθυμητό χρόνο με 1/2 tb την ημέρα κάποιος άλλος μπορεί να χρειάζεται μονάχα 1/4 ή απότην άλλη και 1 ολόκληρη tb. Συνήθως η εξατομίκευση αυτή πραγματοποιείται ενδονοσοκομειακά όπου ο έλεγχος είναι ευκολότερος ,η αντιμετώπιση τυχόν επιπλοκών αμεσότερη αλλά και η παρουσία προσωπικού  συνεχής. Γενικώς καλό θα είναι αυτός που αναλαμβάνει να χορηγήσει sintrom να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να λαμβάνει υπόψην του και άλλα πράγματα όπως η λήψη άλλων φαρμάκων,  η καθημερινή δραστηριότητα του ασθενούς, ησυνήθης διατροφή του κ.α., αλλά και να έχει και την σχετική εμπειρία ή τουλάχιστον να βρίσκεται υπό την επίβλεψη κάποιου εμπειρότερου. Παραθέτω κάποια site με πληροφορίες για το φάρμακο:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

5 Ιουλίου 2008, 18:39:21
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

timex


Ευχαριστώ και τους δυο σας.
Καταλαβαίνω ότι οι δόσεις είναι εξατομικευμένες για κάθε ασθενή.
Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι το πως φτάνουμε εκει.

Ξεκινάμε με με μισο Sintrom την ημέρα για μία εβδομάδα.
Μετά βλέπουμε τον χρόνο.
Πως κινούμαστε απο εδώ και πέρα;
Ποια είναι τα όρια που θα δώσουμε 1/4 την εβδομάδα; ή 1/2 δυο φορές την εβδομάδα κτλ;

Αυτά ήθελα να μάθω.
Σε κάποια λινκς απο εκείνα που μου δώσατε υπάρχουν παραδείγματα.

Ευχαριστώ και πάλι

6 Ιουλίου 2008, 08:12:27
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Διάβασε τα παραπάνω link που δώσανε οι συνάδελφοι και τα οποία μου φαίνονται όντως πολύ καλά.

Από την εμπειρία μου:

Όταν συναντάς για πρώτη φορά έναν Ασθενή που έρχεται για ανανέωση συνταγογράφησης και μέσα στα φάρμακά του έχει Sintrom μη ξεχάσεις τότε να τον ρωτήσεις με τι δοσολογία παίρνει το Sintrom, πόσο συχνά ελέγχει το αίμα του με την εξέταση INR, και ποιος Γιατρός έχει αναλάβει να του λέει κάθε φορά την καινούρια δοσολόγηση αυτού του φαρμάκου.

Μου έχουν τύχει αρκετοί Ασθενείς που νομίζουν ότι το Sintrom το παίρνει κανείς εφ όρου ζωής με σταθερή δοσολογία …

Σε περίπτωση που έχεις αναλάβει εσύ την θεραπεία με Sintrom τότε παρακάλεσε τον Ασθενή να αγοράσει ένα τετράδιο που θα το έχει ειδικά για το Sintrom. Εκεί θα γράψει αρχικά ο Γιατρός, το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό βιβλιαρίου του ασθενούς, την διάγνωση για την οποία παίρνει ο ασθενής το Sintrom, για πόσο καιρό θα κρατήσει η θεραπεία, και σε ποιό θεραπευτικό εύρος του INR πρέπει να στοχεύουμε. Ο Ασθενής θα γράφει επίσης κάθε μέρα την ποσότητα (σε αριθμό δισκίων) του Sintrom που πήρε, καθώς και τις τιμές του INR όταν κάνει τέτοια εξέταση. Τότε είναι πολύ πιο εύκολο για τον Γιατρό να αποκτήσει μια εμπειρική ιδέα του πόσο Sintrom χρειάζεται ο Ασθενής για να είναι το INR σε θεραπευτικά επίπεδα. Μετά γράφει ο Γιατρός ή ο Ασθενής στο τετράδιο τη νέα δοσολογία και το πότε πρέπει να γίνει η επόμενη εξέταση INR.

Είναι καλύτερο να παίρνει ο Ασθενής το Sintrom το βράδυ. Ο λόγος είναι ότι όταν ο Ασθενής δίνει αίμα τα πρωινά για μέτρηση του INR τότε μέσα σε λίγες ώρες βγαίνουν τα αποτελέσματα του INR και ο Ιατρός μπορεί να παίρνει τηλέφωνο τον Ασθενή μεσημέρι και να του λέει την νέα δοσολογία του Sintrom που θα αρχίζει από το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Αν ο Ασθενής δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη τάξη, τότε θα πρέπει ίσως να αναθεωρηθεί η απόφαση να παίρνει Sintrom.

Τις πρώτες εβδομάδες της θεραπείας με Sintrom καλύτερα να ελέγχει κανείς το INR λίγο πιο συχνά παρά λίγο ποιο αραιά… Τις πρώτες 2 – 3 εβδομάδες το ελέγχω σχεδόν κάθε 3 – 4 ημέρες και σιγά σιγά αραιώνω τα διαστήματα. Τις πιο πολλές φορές το θεραπευτικό εύρος του INR ορίζεται να είναι μεταξύ 2 και 3. Εγώ προτιμώ να είμαι λίγο πιο χαμηλά στο INR παρά λίγο πιο ψηλά…

Οι ασφαλιστικές δικλίδες για την σωστή χορήγηση του Sintrom στους Ασθενείς που το χρειάζονται, είναι κατά την γνώμη μου ένας από τους πιο ευαίσθητους δείκτες της ποιότητας παροχής Υγειονομικών υπηρεσιών σε μια χώρα.

Υστερόγραφο: Στην Βόρεια Ευρώπη χρησιμοποιούν σαν αντιπηκτικό περισσότερο τη βαρφαρίνη αντί του Sintrom (ασενοκουμαρόλη). Βαρφαρίνη υπάρχει πάντως και στην Ελλάδα και κυκλοφορούσε παλιά με το όνομα Marevan ενώ τώρα (13/07/2010) με το όνομα Panwarfin. Για την βαρφαρίνη ισχύουν τα ίδια όπως και με το Sintrom. Απλώς αλλάζει η δοσολογία (της βαρφαρίνης) σε mg ( δες το Εθνικό Συνταγολόγιο ή άλλα αντίστοιχα βιβλία).



« Τελευταία τροποποίηση: 13 Ιουλίου 2010, 07:41:59 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

6 Ιουλίου 2008, 09:45:44
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

timex



15 Οκτωβρίου 2008, 01:50:43
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

panos papadopoulos


Σημαντική πληροφορία είναι επίσης πως την πρωτη εβδομάδα χορήγησης και ας εχεις πετυχει τους επιθυμητούς χρόνους INR να ξερεις πως αντιπηξία δεν εχεις! Για αυτο την πρωτη εβδομαδα χορηγησης εφοσον θέλεις άμεσο ατιπηκτικό αποτέλεσμα χορηγείς παράλληλα και ηπαρίνη χαμηλού μοριακου βάρους! ;)

22 Νοεμβρίου 2008, 23:35:55
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

OBELIX


2 επισημάνσεις: στο ιατρείο αιμόστασης που κάνω στο Νοσοκομείο που εργάζομαι θεωρώ απαραίτητο (και πολύ χρήσιμο) α) τη χρήση ενός βιβλιαρίου παρακολούθησης της αντιπηκτικής (που είναι σαν ημερολόγιο) και β την παροχή γραπτών οδηγιών που συμπεριλαμβάνουν αλληλεπιδράσεις φαρμάκων, τροφές υψηλές σε βιταμίνη Κ κλπ. Έτσι δεν χάνεται ο γιατρός  ρωτώντας ξανά και ξανά την προηγούμενη δόση (που πρεπει πάντα να αντιμετωπίζεται σαν συνολική δοσολογία εβδομάδος) ενώ αποφεύγεται το "μέρα παρά μέρα" που οδηγεί σε μη σταθερή δοσολογία ανά εβδομάδα. Επίσης, συμβουλή μου οι μετρήσεις να γίνονται πάντα στο ΙΔΙΟ εργαστήριο το οποίο να είναι ΑΞΙΟΠΙΣτΟ. Έχει μεγάλη σημασία καθώς παρατηρούνται διαφορές (ιδιαίτερα προς τα πάνω) που επηρεάζουν τα μεγιστα. Αν υπάρχει στην περιοχή σας ιατρείο πήξης σε Νοσοκομείο ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣτΕ τΟ.Τώρα βέβαια τα βιβλιαράκια αυτά θα έπρεπε να παρέχονται από το υπουργείο και όχι να είναι home-made αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

23 Νοεμβρίου 2008, 09:29:48
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
την παροχή γραπτών οδηγιών που συμπεριλαμβάνουν αλληλεπιδράσεις φαρμάκων, τροφές υψηλές σε βιταμίνη Κ κλπ

Ευχαριστούμε για τις επισημάνσεις. Μήπως θα μπορούσατε ν' ανεβάσετε το κείμενο των οδηγιών, ώστε να το χρησιμοποιούμε κι εμείς στους ασθενείς μας στα ΚΥ;
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Απριλίου 2009, 00:52:20
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Από την ιστοσελίδα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.  :

Είμαι αγροτικός ιατρός και θα ήθελα πληροφορίες για το πως ρυθμίζουμε το Sintrom.Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Μαρία

Το sintrom αναστέλλει την παραγωγή προθρομβίνης, ανταγωνίζεται τη Βιταμίνη Κ. Χρειάζονται 48-72 ώρες μέχρι την έναρξη της αντιπηκτικής του δράσης. Η δόση έναρξης στους ενήλικες συνήθως είναι 8-12 mg την 1η ημέρα 4-8mg τη 2η ημέρα, ενώ η δόση συντήρησης 1-8mg η οποία εξαρτάται από την τιμή του ΙΝR. Ο στόχος του INR εξαρτάται από την πάθηση : ΙNR: 2-2,5 πρόληψη εν τω βάθει φλεβοθρόμβωσης ΙΝR: 2,5 θεραπεία εν τω βαθει φλεβοθρόμβωσης, πνευμονικής εμβολής, κολπικής μαρμαρυγής, διατατικής μυοκαρδιοπάθειας, ρευματικής μιτροειδικής νόσου ΙΝR : 3,5 Σε επαναλαμβανόμενα επεισόδια εν τω βαθει φλεβοθρόμβωσης, πνευμονικής εμβολής και σε μεταλλικές βαλβίδες Είναι σημαντικό κατά την έναρξη της θεραπείας το ΙΝR να μετράται καθημερινά, ή κάθε 2η ημέρα για τις πρώτες μέρες και κατόπιν σε μακρότερα διαστήματα ανάλογα με την ανταπόκριση του ΙΝR και τέλος κάθε 8-12 εβδομάδες. 
 
 
 ποι΄ειναι η σωστή ώρα για λήψη sintrom

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ώρα που θα πρέπει να λαμβάνει κανείς το sintrom. Αυτό που είναι σημαντικό όμως, είναι να λαμβάνεται την ίδια ώρα κάθε ημέρα. 
 
 
θα μπορουσα να εχω αναλυτικοτερη διαιτα επειδη παιρνω σιντρομ και σιδηρο

Θα πρέπει να αποφεύγονται : Συκώτι βοδινού και χοιρινού, πράσινο τσάι, πολυστρωματικά-πολυφυλλα πράσινα λαχανικά, τριφύλλι, σπαράγγια, μπρόκολο, λάχανο, μαρούλι, κουνουπίδι, σπανάκι γαλα, κρόκος αυγών , γιαούρτι, μέλι (πλούσιες σε βιταμίνη Κ) Γάλα, αυγό (μειώνουν την απορρόφηση του σιδήρου) Απαγορεύεται: Αλκοόλ(οξεία μεγάλη κατανάλωση μειώνει το μεταβολισμό του σκευάσματος και αυξάνει το INR, ενώ η χρόνια αυξάνει το μεταβολισμό και μειώνει το ΙΝR) 
 
 
 το sintrom επιρεάζη το χρώμα των ούρων

Αν έχετε δει αλλαγές στη χρώση των ούρων μετά από λήψη sintrom, ειδικά προς το κόκκινο χρώμα θα πρέπει να απευθυνθείτε στον Ιατρό σας και να κάνετε γενική εξέταση ούρων, ώστε να αποκλείσετε την αιματουρία η οποία είναι μια από τις ανεπιθύμητες ενέργειες του φαρμάκου. 
 
 
τα οσπρια έχουν πολύ βιταμίνη Κ

Μόνο η σόγια είναι όσπριο πλούσιο σε περιεκτικότητα βιταμίνης Κ Πηγές βιταμίνης Κ: γαλα, κρόκος αυγών , γιαούρτι, μέλι, συκώτι βοδινού και χοιρινού, πράσινο τσάι, πολυχρωματικά-πολυφυλλα πράσινα λαχανικά, τριφύλλι, σπαράγγια, μπρόκολο, λάχανο, μαρούλι, κουνουπίδι, σπανάκι 
 
 
ti apagorevete na troo,otan perno sitrom?

Το sintrom είναι φάρμακο το οποίο αναστέλλει την παραγωγή προθρομβίνης, και δρα ως ανταγωνιστής της Βιταμίνης Κ. Οι παρακάτω τροφές είναι πλούσιες σε Βιταμίνη Κ και καλό θα είναι να αποφεύγεται η μεγάλη σε ποσότητα κατανάλωση τους από ασθενείς που λαμβάνουν κουμαρινικά: Συκώτι βοδινού και χοιρινού, πράσινο τσάι, πολυστρωματικά-πολυφυλλα πράσινα λαχανικά, τριφύλλι, σπαράγγια, μπρόκολο, λάχανο, μαρούλι, κουνουπίδι, σπανάκι, γάλα, κρόκος αυγών , γιαούρτι, μέλι Απαγορεύεται το αλκοόλ, το οποίο σε οξεία μεγάλη κατανάλωση μειώνει το μεταβολισμό του σκευάσματος και αυξάνει το INR, ενώ σε χρόνια αυξάνει το μεταβολισμό και μειώνει το ΙΝR. Προτείνεται δίαιτα με συνετή περιεκτικότητα βιταμίνης Κ περίπου 70-140 mg/ημέρα. Αποφυγή πολυβιταμινούχων σκευασμάτων. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν χρειάζεται να αλλάξουν οι διατροφικές συνήθειες του ασθενούς ο οποίος είναι καλά ρυθμισμένος και το INR του βρίσκεται σε αποδεκτά για την περίπτωση του επίπεδα.



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Φεβρουαρίου 2010, 15:58:43
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

desperado


Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω για τη χορήγηση του Sintrom - μια δεύτερη δική σας γνώμη. Σε ασθενή με κολπική μαρμαρυγή και τιμή χρόνου προθρομβίνης (INR=5.60) την πρώτη εβδομάδα, που ο ασθενής έπαιρνε 1 χάπι ημερησίως μετά το φαγητό, είναι επικίνδυνη η διακοπή για δυο ημέρες και η επανέναρξη του με 1/4 της χορήγησης; Επίσης, μπορεί να επηρεάζεται η αραιότητα από άλλα χάπια, όπως του σακχάρου ή της πίεσης;
Σας ευχαριστώ πολύ!

1 Φεβρουαρίου 2010, 21:46:29
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Από την ιστοσελίδα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.  :

Είμαι αγροτικός ιατρός και θα ήθελα πληροφορίες για το πως ρυθμίζουμε το Sintrom.Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Μαρία

Το sintrom αναστέλλει την παραγωγή προθρομβίνης, ανταγωνίζεται τη Βιταμίνη Κ. Χρειάζονται 48-72 ώρες μέχρι την έναρξη της αντιπηκτικής του δράσης. Η δόση έναρξης στους ενήλικες συνήθως είναι 8-12 mg την 1η ημέρα 4-8mg τη 2η ημέρα, ενώ η δόση συντήρησης 1-8mg η οποία εξαρτάται από την τιμή του ΙΝR. Ο στόχος του INR εξαρτάται από την πάθηση : ΙNR: 2-2,5 πρόληψη εν τω βάθει φλεβοθρόμβωσης ΙΝR: 2,5 θεραπεία εν τω βαθει φλεβοθρόμβωσης, πνευμονικής εμβολής, κολπικής μαρμαρυγής, διατατικής μυοκαρδιοπάθειας, ρευματικής μιτροειδικής νόσου ΙΝR : 3,5 Σε επαναλαμβανόμενα επεισόδια εν τω βαθει φλεβοθρόμβωσης, πνευμονικής εμβολής και σε μεταλλικές βαλβίδες Είναι σημαντικό κατά την έναρξη της θεραπείας το ΙΝR να μετράται καθημερινά, ή κάθε 2η ημέρα για τις πρώτες μέρες και κατόπιν σε μακρότερα διαστήματα ανάλογα με την ανταπόκριση του ΙΝR και τέλος κάθε 8-12 εβδομάδες. 
 
 
 ποι΄ειναι η σωστή ώρα για λήψη sintrom

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ώρα που θα πρέπει να λαμβάνει κανείς το sintrom. Αυτό που είναι σημαντικό όμως, είναι να λαμβάνεται την ίδια ώρα κάθε ημέρα. 
 
 
θα μπορουσα να εχω αναλυτικοτερη διαιτα επειδη παιρνω σιντρομ και σιδηρο

Θα πρέπει να αποφεύγονται : Συκώτι βοδινού και χοιρινού, πράσινο τσάι, πολυστρωματικά-πολυφυλλα πράσινα λαχανικά, τριφύλλι, σπαράγγια, μπρόκολο, λάχανο, μαρούλι, κουνουπίδι, σπανάκι γαλα, κρόκος αυγών , γιαούρτι, μέλι (πλούσιες σε βιταμίνη Κ) Γάλα, αυγό (μειώνουν την απορρόφηση του σιδήρου) Απαγορεύεται: Αλκοόλ(οξεία μεγάλη κατανάλωση μειώνει το μεταβολισμό του σκευάσματος και αυξάνει το INR, ενώ η χρόνια αυξάνει το μεταβολισμό και μειώνει το ΙΝR) 
 
 
 το sintrom επιρεάζη το χρώμα των ούρων

Αν έχετε δει αλλαγές στη χρώση των ούρων μετά από λήψη sintrom, ειδικά προς το κόκκινο χρώμα θα πρέπει να απευθυνθείτε στον Ιατρό σας και να κάνετε γενική εξέταση ούρων, ώστε να αποκλείσετε την αιματουρία η οποία είναι μια από τις ανεπιθύμητες ενέργειες του φαρμάκου. 
 
 
τα οσπρια έχουν πολύ βιταμίνη Κ

Μόνο η σόγια είναι όσπριο πλούσιο σε περιεκτικότητα βιταμίνης Κ Πηγές βιταμίνης Κ: γαλα, κρόκος αυγών , γιαούρτι, μέλι, συκώτι βοδινού και χοιρινού, πράσινο τσάι, πολυχρωματικά-πολυφυλλα πράσινα λαχανικά, τριφύλλι, σπαράγγια, μπρόκολο, λάχανο, μαρούλι, κουνουπίδι, σπανάκι 
 
 
ti apagorevete na troo,otan perno sitrom?

Το sintrom είναι φάρμακο το οποίο αναστέλλει την παραγωγή προθρομβίνης, και δρα ως ανταγωνιστής της Βιταμίνης Κ. Οι παρακάτω τροφές είναι πλούσιες σε Βιταμίνη Κ και καλό θα είναι να αποφεύγεται η μεγάλη σε ποσότητα κατανάλωση τους από ασθενείς που λαμβάνουν κουμαρινικά: Συκώτι βοδινού και χοιρινού, πράσινο τσάι, πολυστρωματικά-πολυφυλλα πράσινα λαχανικά, τριφύλλι, σπαράγγια, μπρόκολο, λάχανο, μαρούλι, κουνουπίδι, σπανάκι, γάλα, κρόκος αυγών , γιαούρτι, μέλι Απαγορεύεται το αλκοόλ, το οποίο σε οξεία μεγάλη κατανάλωση μειώνει το μεταβολισμό του σκευάσματος και αυξάνει το INR, ενώ σε χρόνια αυξάνει το μεταβολισμό και μειώνει το ΙΝR. Προτείνεται δίαιτα με συνετή περιεκτικότητα βιταμίνης Κ περίπου 70-140 mg/ημέρα. Αποφυγή πολυβιταμινούχων σκευασμάτων. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν χρειάζεται να αλλάξουν οι διατροφικές συνήθειες του ασθενούς ο οποίος είναι καλά ρυθμισμένος και το INR του βρίσκεται σε αποδεκτά για την περίπτωση του επίπεδα.



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Καλά αυτό τώρα το είδα!
Thank you!

12 Σεπτεμβρίου 2010, 16:47:42
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

babisss


καλησπερα... θα ηθελα κ την δικη σας αποψη στο θεμα μου... εδω και αρκετα χρονια περνω panwarfin ελεγχω μια φορα το μηνα το inr... ολα πολυ καλα. οπως ξερετε το φαρμακο αυτο δεν υπαρχει πλεον... οσους ξερω που επερναν panwarfin και το αλλαξαν με sintrom εχουν μεγαλο προβλημα ως αναφορα το inr. δηλαδη, εγω επερνα την μια μερα 1 χαπι την απομενη 1,5 την επομενη 1 κτλ.. κ ηταν πολυ ευκολο να το ξαναρυθμισω. εχω ακομα ορισμενα κουτια απο αυτο το φαρμακο αλλα σε λιγο καιρο θα πρεπει να περνω sintrom.. φιλος μου ειπε το εξης : περνω 3/4 καθε μερα ειναι λιγο, περνω 1 καθε μερα ειναι πολυ περνω 3/4 καθε μερα για 2 μερες κ την επομενη 1 κτλ και παλυ ειναι πολυ .... πως μπορω σιγα σιγα να αφησω το panwarfin και να αρχισω το sintrom?? ευχαριστω πολυ...

13 Σεπτεμβρίου 2010, 11:58:32
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Nikos_med


Θα ήθελα την άποψή σας στο εξής, το οποίο είχα ακούσει σε ένα συνέδριο, για το οποίο δεν βρήκα άμεση βιβλιογραφία, αλλά νομίζω ότι πρέπει να αναφερθεί  Η ακενοκουμαρόλη ως "αντιβιταμίνη Κ" μειώνει και τους αντιπηκτικούς παράγοντες, πρωτεϊνες C και S ειδικά τις πρώτες ημέρες θεραπείας για αυτό και αρχικώς δίδεται μαζί με ηπαρίνη και όχι γιατί "κάνει απλά 48-72 ώρες" να πιάσει για λόγους μεταβολισμού ή για άγνωστους λόγους, όπως ακούγεται να λένε αρκετοί. Αργότερα υπερισχύει η αντιθρομβωτική της δράση. Μάλιστα εάν ο ασθενής έχει ήδη κάποια μερική φυσικά έλλειψη των παραπάνων πρωτεϊνών έχουμε θρομβωτικά φαινόμενα με το sintrom...Έχει κάποιος ειδικός κάποια άποψη ή γνώση; Ευχαριστώ
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Σεπτεμβρίου 2010, 12:20:20 από Nikos_med »

13 Σεπτεμβρίου 2010, 19:57:50
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
καλησπερα... θα ηθελα κ την δικη σας αποψη στο θεμα μου... εδω και αρκετα χρονια περνω panwarfin ελεγχω μια φορα το μηνα το inr... ολα πολυ καλα…. … … … … .... πως μπορω σιγα σιγα να αφησω το panwarfin και να αρχισω το sintrom?? ευχαριστω πολυ...

Ιατρικά θέματα που αφορούν το πώς θα χειριστούμε επί προσωπικού ένα πρόβλημα υγείας, δεν συζητούνται στο φόρουμ.
απευθυνθείτε στο γιατρό σας. Είναι το πιό σωστό επιστημονικά που μπορείτε να κάνετε. Εκείνος θα βρεί τις απαντήσεις.

Όσο για την ιδιότητα "Γενικός γιατρός" που δεν ισχύει, από ότι φαίνεται από μηνύματα που υπήρξαν, αλλά διεγράφησαν από το διαχειριστή, να την αλλάξετε άμεσα, διαφορετικά, θα διαγραφεί ο λογαριασμός σας.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
5013 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Αυγούστου 2011, 00:50:37
από anastasios theodoridis
2 Απαντήσεις
6768 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Οκτωβρίου 2016, 21:44:52
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4710 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Νοεμβρίου 2013, 17:27:02
από Denominator
0 Απαντήσεις
8313 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Ιουνίου 2021, 23:02:44
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
14304 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαρτίου 2024, 15:59:09
από Δ. Κουναλάκης