Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Φυσικοθεραπείες, ΕΟΠΥΥ και Γενικοί Ιατροί.

<< < (3/16) > >>

Argirios Argiriou:
Ξαναμίλησα σήμερα  (20/02/2012) με την ελεγκτή του ΥΠΑΔ Καβάλας (νυν ΕΟΠΥΥ). Της είπα την γνώμη μου ότι δηλαδή δεν νοείται σύγχρονη χώρα που θέλει να ποντάρει πραγματικά στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη Υγείας, που να αποκλείει τους Γενικούς Ιατρούς της, από το να γράφουν παραπεμπτικά για φυσιοθεραπείες.

Μου απάντησε ότι με την ισχύουσα νομοθεσία αυτή σαν ελεγκτής θα εγκρίνει παραπεμπτικά για φυσικοθεραπείες και από Γενικούς Ιατρούς.

Θέλει όμως τα παραπεμπτικά για φυσικοθεραπείες να είναι χειρόγραφα: Πάνω σε ένα άσπρο χαρτί να αναγράφουμε τα στοιχεία και τη διάγνωση του ασθενούς, καθώς και το ότι ο ασθενής χρήζει 12 συνεδριών φυσικοθεραπείας και σε παρένθεση τι πράξεις φυσιοθεραπείας θέλουμε να γίνουν. (Σκέψη δική μου: Το είδος της φυσιοθεραπείας, δηλαδή τις φυσιοθεραπευτικές πράξεις, ίσως είναι καλό να το συζητήσουμε εκ των προτέρων με τον φυσιοθεραπευτή που θα λάβει το παραπεμπτικό μας). Η ελεγκτής πιστεύει (και συμφωνώ μαζί της) ότι είναι λάθος, για την ώρα, να παραγγέλνουμε από το e-diagnosis τις φυσιοθεραπείες γιατί η κάθε συνεδρία τιμολογείται από τον ΕΟΠΥΥ με 20 ευρώ αλλά όμως, για την ώρα τουλάχιστον, δεν υπάρχει στο e-diagnosis τέτοια τιμολόγηση για μία συνεδρία φυσιοθεραπείας ή έστω μια φυσικοθεραπευτική πράξη που να τιμολογείται ακριβώς τόσο, και έτσι μπορεί να δημιουργηθούν λογιστικά προβλήματα. Κάτω – κάτω στο παραπεμπτικό πρέπει φυσικά ο Ιατρός να γράφει τα στοιχεία του καθώς και να βάζει σφραγίδα και υπογραφή.

Φυσιοθεραπευτής πάντως με τον οποίο μίλησα σήμερα ( 20/02/2012) και ο οποίος έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, μου εξέφρασε την αγωνία του για το πότε και αν θα πληρωθούνε από τον ΕΟΠΥΥ.

Μαρία Χόρτη:
Στην περιοχή μας πάντως ο ελεγκτής δεν ενεκρινε ηλεκτρονικό παραπεμπτικό για φυσικοθεραπείες που εδωσα σε ασθενή,
δέχεται να είναι γραμμένο μόνο απο ορθοπαιδικό.

timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτην περιοχή μας πάντως ο ελεγκτής δεν ενεκρινε ηλεκτρονικό παραπεμπτικό για φυσικοθεραπείες που εδωσα σε ασθενή,

--- Τέλος παράθεσης ---
Οτι να 'ναι!

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτην περιοχή μας πάντως ο ελεγκτής δεν ενεκρινε ηλεκτρονικό παραπεμπτικό για φυσικοθεραπείες που εδωσα σε ασθενή,

--- Τέλος παράθεσης ---
Στην περιοχή μας ο χότζας μάλλον έχει ξεπεράσει αυτό το ζήτημα διότι ανέκαθεν επέτρεπε τις φυσικοθεραπείες από χειροπράκτες χωρίς να χρειάζεται να μπλέκεται με τα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ.

Γ.Κτιστάκης:
Προχθές είχα εκδώσει παραπεμπτικό για φυσικοθεραπείες σε ασθενή και ο ελεγκτής δεν τις θεώρησε γιατί λέει δεν εγκρίνονται από Ιατρό Κέντρου Υγείας. Αναγκάστηκα να ακυρώσω ΕΓΩ??? το παραπεμπτικό λόγο του ότι δεν θέλησα να ταλαιπωρήσω τον ασθενή (αφού είχε ήδη επισκεφτεί ορθοπεδικό για να εκδώσει νέο). Την επομένη φορά δεν το ακυρώνω και θα ζητήσω ο ελεγκτής εγγράφως να αιτιολογήσει την μην έγκριση και να κάνει μόνος του τις κινήσεις για ακύρωση του παραπεμπτικού.
Αλήθεια ποιες είναι αυτές οι κινήσεις που προβλέπετε να κάνει ο ελεγκτής ώστε να φαίνεται ηλεκτρονικά ότι δεν εγκρίνει το παραπεμπτικό???

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση