Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Φυσικοθεραπείες, ΕΟΠΥΥ και Γενικοί Ιατροί.
mandreou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΆρθρο 14
Φυσικοθεραπείες – λογοθεραπείες –
εργοθεραπείες − ψυχοθεραπείες
Α. Οι φυσικοθεραπείες διενεργούνται στα εργαστήρια
φυσικοθεραπείας του Οργανισμού, σε συμβεβλημένα
εργαστήρια φυσικοθεραπείας, εργαστήρια φυσικής ια−
τρικής και αποκατάστασης, σε εργαστήρια κλινικών και
θεραπευτηρίων, κατόπιν παραπεμπτικού θεράποντος
ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας και έγκριση ελεγκτή
ιατρού.
Οι φυσικοθεραπευτικές πράξεις εκτελούνται μόνο
από πτυχιούχους φυσικοθεραπευτές σύμφωνα με τις
διατάξεις του ν. 3329/2005.
Στη φυσικοθεραπεία καθιερώνεται αποζημίωση ανά
συνεδρία (επίσκεψη) εντός της οποίας εκτελούνται όσες
φυσικοθεραπευτικές πράξεις κρίνονται αναγκαίες. Στο
παραπεμπτικό αναγράφεται ο αριθμός των συνεδριών
καθώς και οι απαιτούμενες φυσικοθεραπευτικές πράξεις
ανά συνεδρία.
Δικαιολογούνται έως 12 συνεδρίες δύο φορές το χρό−
νο και η αποζημίωση ανά συνεδρία ορίζεται σε είκοσι
(20) ευρώ.
δεν γραφουμε τρεις πραξεις αλλα απλα διαλεγουμε 12 πραξεις οποια θελουμε και στις σημειωσεις γραφουμε πως προκειται για συνεδριες και οχι πραξεις απλα προς το παρον δεν το εχουν αλλαξει....
ΕΝΟΕΙΤΑΙ πως μονο οι ειδικοι ιατροι μπορουν να δωσουν ΦΘ. πχ για οσφυαλγια ο ορθοπαιδικος, ο νευρολογος και ο νρχ
--- Τέλος παράθεσης ---
ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ; ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝ. ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ. ΕΣΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΕΙΣ ΥΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΟΥ;
Ορθοπαιδικός:
Επειδή μιλάμε για Φ/Θ αναρωτιέμαι τι ποσοστό συμμετοχής βάζετε? Εγω 15%...
Σε άλλο σύλλογο (μέσω τρίτου το έμαθα - δεν ξέρω πού) βάζουν 0% επειδή είναι θεραπείες και όχι διαγνωστικές εξετάσεις...
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή Είσοδοςδεν γραφουμε τρεις πραξεις αλλα απλα διαλεγουμε 12 πραξεις οποια θελουμε και στις σημειωσεις γραφουμε πως προκειται για συνεδριες και οχι πραξεις απλα προς το παρον δεν το εχουν αλλαξει....
ΕΝΟΕΙΤΑΙ πως μονο οι ειδικοι ιατροι μπορουν να δωσουν ΦΘ. πχ για οσφυαλγια ο ορθοπαιδικος, ο νευρολογος και ο νρχ
--- Τέλος παράθεσης ---
Οι ορθοπεδικοί και οι νευροχειρουργοί χειρουργούν, είναι χειρουργοί, δεν είναι ιατροί στην ΠΦΥ, δεν είναι ακτινολόγοι να κοιτάνε ακτινογραφίες, αξονικές, μαγνητικές, είναι για να εξετάζουν και να αποφασίζουν πότε πρέπει να χειρουργήσουν και να χειρουργούν και δίνουν εντολές για φυσικοθεραπείες όταν έχουν χειρουργήσει.
Οι νευρολόγοι δίνουν εντολές για φυσικοθεραπείες αλλά οι φυσιατροι και οι γενικοί ιατροί όχι;
Από που προκύπτουν αυτά; Από τους ίδιους που δίνουν φυσικοθεραπεία δια πάσα νόσο και πάσα.....; Στην χώρα των Ελ τελικά πρέπει να είναι όλα ανάποδα για να νιώθουν κάποιοι ευχάριστα.
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή Είσοδος[Οι ορθοπεδικοί και οι νευροχειρουργοί ...... ,είναι για να εξετάζουν και να αποφασίζουν πότε πρέπει να χειρουργήσουν και να χειρουργούν[/b] και δίνουν εντολές για φυσικοθεραπείες όταν έχουν χειρουργήσει.
--- Τέλος παράθεσης ---
άμα δεν χρήζουν χειρουργικής επέμβασης οι παθόντες τι κάνουμε... τους στέλνουμε σε ΓΓ να γράψει Φ/Θ?
Πέρα απο το άνω εύθυμο σχόλιο, να σημειώσω ότι δεν έχω πρόβλημα με τους ΓΓ να γράφουν Φ/Θ όπως ο anetos. Τα ταμεία μου φαίνεται έχουν αντίρρηση (ο ΟΑΕΕ νομίζω το ήθελε έτσι, απο ορθ/κό). Οι Φυσιάτροι σίγουρα γράφουν και εκτελούν Φ/Θ.
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος[Οι ορθοπεδικοί και οι νευροχειρουργοί ...... ,είναι για να εξετάζουν και να αποφασίζουν πότε πρέπει να χειρουργήσουν και να χειρουργούν[/b] και δίνουν εντολές για φυσικοθεραπείες όταν έχουν χειρουργήσει.
--- Τέλος παράθεσης ---
άμα δεν χρήζουν χειρουργικής επέμβασης οι παθόντες τι κάνουμε... τους στέλνουμε σε ΓΓ να γράψει Φ/Θ?
Πέρα απο το άνω εύθυμο σχόλιο, να σημειώσω ότι δεν έχω πρόβλημα με τους ΓΓ να γράφουν Φ/Θ όπως ο anetos. Τα ταμεία μου φαίνεται έχουν αντίρρηση (ο ΟΑΕΕ νομίζω το ήθελε έτσι, απο ορθ/κό). Οι Φυσιάτροι σίγουρα γράφουν και εκτελούν Φ/Θ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Όταν θα δω ορθοπεδικό να γράψει στο βιβλιάριο, διάγνωση και ότι δεν χρήζει χρήζει χειρουργείου, να του γράψει όσες φυσικοθεραπείες τραβά...... η νόσος του ασθενή....
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση