Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Φυσικοθεραπείες, ΕΟΠΥΥ και Γενικοί Ιατροί.
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτις 15/07/2020 έγραψα το πρώτο μου παραπεμπτικό για Φυσικοθεραπείες.
( Ο Αγώνας τώρα δικαιώνεται).
--- Τέλος παράθεσης ---
Ίσως και ο αγώνας των φυσιοθεραπευτών...
Έχουν clawback αυτοί; Ή πληρώνονται για όλα τα "χαρτάκια";
--- Τέλος παράθεσης ---
@pzogr Δεν έχει να κάνει με τα χαρτάκια. Έχει να κάνει με την ουσία: Σε όλες τις προηγμένες χώρες θεωρείται αυτονόητο ότι οι Γενικοί - Οικογενειακοί Ιατροί μπορούν να γράφουν παραπεμπτικά για Φυσικοθεραπείες.
Argirios Argiriou:
Χρήσιμος διάλογος στις 09/09/2020 σε Ιατρική ομάδα του facebook:
- Μήπως υπάρχει πρόβλημα με την παροχή φυσικοθεραπειών ; Ασθενείς που έλαβαν Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2020 το πρώτο παραπεμπτικό, τώρα ο ΕΟΠΠΥ δεν τους δίνει με την δικαιολογία ότι έχουν υπερβεί το όριο .
- Δεν πάει με το έτος σαν ημερολογιακό κριτήριο συνάδελφε.. Δικαιούται κάθε άμκα 2 φορές φυσικοθεραπειες σε διάστημα 365 ημερών... Δδδ αν κάποιος έγραψε Οκτώβριο του 2019 και Γενάρη του 2020 ανοίγει πάλι τον Οκτώβριο του 2020 ( Μέχρι πριν μερικους μηνες ηταν 2 φορες καθε ημερολογιακο ετος. Αλλαξε και εγινε 2 φορες τους τελευταίους 12 μηνες ).
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή Είσοδος....
- Δεν πάει με το έτος σαν ημερολογιακό κριτήριο συνάδελφε.. Δικαιούται κάθε άμκα 2 φορές φυσικοθεραπειες σε διάστημα 365 ημερών... Δδδ αν κάποιος έγραψε Οκτώβριο του 2019 και Γενάρη του 2020 ανοίγει πάλι τον Οκτώβριο του 2020 ( Μέχρι πριν μερικους μηνες ηταν 2 φορες καθε ημερολογιακο ετος. Αλλαξε και εγινε 2 φορες τους τελευταίους 12 μηνες ).
--- Τέλος παράθεσης ---
Έτσι ακριβώς είναι... Άλλαξε αρχές καλοκαιριού 2020.
Ο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος στο άρθρο 39 παράγραφος 7 λέει: ""7. Η αποζημίωση της φυσικοθεραπείας ανά συνεδρία ορίζεται στα 15 ευρώ. Δικαιολογούνται έως δέκα (10) συνεδρίες φυσικοθεραπειών ανά ασθενή, δύο (2) φορές τον χρόνο."".
Η δική μου ερμηνεία είναι το ημερολογιακό έτος (πχ 2 φορές μέσα στο 2020 ανεξάρτητα τι έκανε ο ασθενής το 2019) όπως ίσχυε πρότινος (και ίσχυε και στα παλιότερα ταμεία) αλλά προφανώς ο ΕΟΠΥΥ (τον βολεύει να) το ερμηνεύει τις τελευταίες 365 μέρες. Έτσι εγκρίνονται αρκετά λιγότερες φυσικοθεραπείες...
Argirios Argiriou:
British Journal of General Practice 2019; 69 (682): e314-e320. DOI: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Physiotherapist as an alternative to a GP for musculoskeletal conditions: a 2-year service evaluation of UK primary care data.
......
..............
Conclusion: The results suggest that patients with musculoskeletal conditions may be assessed and managed independently and effectively by physiotherapists instead of GPs. This has the potential to significantly reduce workload for GPs as the service requires minimal GP support. The majority of patients were managed within primary care, with low referral rates and highly appropriate referrals to orthopaedics. Patients reported positive views regarding the service.
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Στις 03/03/2021 γράφει συνάδελφός μου ιδιώτης Γενικός Ιατρός σε Ιατρική ομάδα του facebook:
- Μου βγάζει μήνυμα από σήμερα ότι για να γράψω φυσικοθεραπείες πρέπει να είμαι εγγεγραμμένος οικογενειακός ιατρός. Μόλις μίλησα με εοπυυ. Γράφουν μόνο συμβεβλημένοι και σε απομακρυσμένες περιοχές μόνο.
Το σχόλιό μου: Θα πρέπει η Ελλάδα να αποφασίσει αν θέλει μια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που βασίζεται στους Γενικούς - Οικογενειακούς ή όχι.
Κακά τα ψέμματα. Οι ιδιώτες (μη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ) Γενικοί - Οικογενειακοί Ιατροί αποτελούν βασικό κλάδο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην χώρα μας. Αυτοί βλέπουν όλο τον ασθενή, αυτοί απαντάν στο κινητό τους όλο το 24ωρο και τα Σαββατοκύριακα, αυτοί τρέχουν και στις επισκέψεις κατ' οίκον. Με το να τους αποκλείσεις από κάτι που σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο θεωρείται αυτονόητο (το να μπορούν δηλαδή οι Γενικοί - Οικογενειακοί Ιατροί να παραγγέλνουν Φυσικοθεραπείες), το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις κακό στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να αυξάνεις τα κόστη του απλού κόσμου.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση