ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων
Συνταγογραφηση ΕΟΠΥ
Δ. Κουναλάκης:
Να το πω αλλιώς:
Δεν υπάρχουν πια περιορισμοί ταμείου. Όλοι μπορούν να γράφουν ακόμη και οι μη συμβεβλημένοι.
Συνεπώς, συνταγή που δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ και προσκομίζεται στο φαρμακείο, είναι ο φαρμακοποιός υποχρεωμένος να κόψει απόδειξη με όλο το ποσό, εφόσον το δίνει στον ασθενή;
Εάν όχι, γιατί να μην είμαστε και οι υπόλοιποι γιατροί ελεύθεροι να μην κόψουμε απόδειξη παροχής υπηρεσιών όταν εξετάσαμε τον ασθενή, αφού μπορεί να έρθει να μας πληρώσει αύριο ο λεφτάς μπατζανάκης του ασθενή που εξετάσαμε;
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΞερει κανεις τι πραγματικα ισχυει για την e-συντ/ση απο ειδικευομενους ? αυτο (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος ) σημαινει οτι εμεις δεν επιτρεπεται να συνταγογραφουμε ή οτι αυτοι δεν θελουν να συνταγογραφουμε ?
--- Τέλος παράθεσης ---
Τελικά ισχύει η απαγόρευση ή πρόκειται μόνο για *88* γνωμοδότηση της κ. Λίτσα;
Εγγραφή ή Είσοδος
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
--- Παράθεση ---Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα ζητήσει την πιστοποίηση των ειδικευόμενων γιατρών με κωδικούς προκειμένου να ενταχθούν και αυτοί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Πάντως η απόφαση προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).
--- Τέλος παράθεσης ---
Καλά, τώρα ξύπνησε ο ΕΟΠΥΥ!
Αφού οι περισσότεροι ειδικευόμενοι έχουν πιστοποιηθεί στο σύστημα ως "Κέντρα Υγείας".
Αλήθεια οι ειδικευμένοι στα νοσοκομεία πώς έχουν πιστοποιηθεί;
timex:
Οι ειδικευόμενοι δε μπορουν να συνταγογραφήσουν ουτε χειρογραφα ουτε ηλεκτρονικα.
Επειδη το κεντρο υγειας που ειμαι εχει παρα πολυ κοσμο και για συνταγογραφηση αλλα και στις εφημεριες αυτο ειναι προβλημα.
Μεχρι πριν 2 μερες οι ειδικευομενοι συνταγογραφουσαμε χειρογραφα, αφου το ΙΚΑ-ΕΟΠΠΥ της περιοχης μας ειχε δωσει συνταγολογια.
Επειδη επεσε στην αντιληψη μου το συγκεκριμενο εγγραφο, πηρα χθες τηλεφωνο στον ΕΟΠΠΥ και μου ειπαν πως απαγορευεται να συνταγογραφουμε γενικα.Για τα ασφαλιστικα ταμεια του ΕΟΠΠΥ φυσικα.
Λεω στην κυρια στον ΕΟΠΠΥ, πως εγω απο τις 9-2-2012 μεχρι τις 20-2-2012 που ειδα αυτο το εγγραφο συνταγογραφουσα κανονικα. Και πως στα πλαισια της εκπαιδευσης μου στο ΚΥ βλεπω περιστατικα και κατα συνεπεια πρεπει να συνταγογραφω οταν δινω μια φαρμακευτικη αγωγη. Τί θα γινει με τις συνταγες που υπεγραψα αυτο το διαστημα;
Εκεινο που μου ειπε ειναι, ενταξει δε το γνωριζατε. Απο εδω και περα που το γνωριζετε δε θα συνταγογραφειτε!!!!
Ετσι σταματησαμε οι ειδικευομενοι τη συνταγογραφηση χειρογραφα.
Τωρα βοηθαμε τους επιμελητες συνταγογραφώντας με τους κωδικους τους.
ΥΓ: Απο την αλλη , ο διευθυντης επικοινωνησε με το διευθυντη του ΙΚΑ της περιοχης που μας δινει τα συνταγολογια και του ειπε πως σε εκεινους δεν εχει παει τετοιο εγγραφο και να συνταγογραφουμε κανονικα. Κοινώς ότι να'ναι....
schumifer:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟι ειδικευόμενοι δε μπορουν να συνταγογραφήσουν ουτε χειρογραφα ουτε ηλεκτρονικα.
Επειδη το κεντρο υγειας που ειμαι εχει παρα πολυ κοσμο και για συνταγογραφηση αλλα και στις εφημεριες αυτο ειναι προβλημα.
Μεχρι πριν 2 μερες οι ειδικευομενοι συνταγογραφουσαμε χειρογραφα, αφου το ΙΚΑ-ΕΟΠΠΥ της περιοχης μας ειχε δωσει συνταγολογια.
Επειδη επεσε στην αντιληψη μου το συγκεκριμενο εγγραφο, πηρα χθες τηλεφωνο στον ΕΟΠΠΥ και μου ειπαν πως απαγορευεται να συνταγογραφουμε γενικα.Για τα ασφαλιστικα ταμεια του ΕΟΠΠΥ φυσικα.
Λεω στην κυρια στον ΕΟΠΠΥ, πως εγω απο τις 9-2-2012 μεχρι τις 20-2-2012 που ειδα αυτο το εγγραφο συνταγογραφουσα κανονικα. Και πως στα πλαισια της εκπαιδευσης μου στο ΚΥ βλεπω περιστατικα και κατα συνεπεια πρεπει να συνταγογραφω οταν δινω μια φαρμακευτικη αγωγη. Τί θα γινει με τις συνταγες που υπεγραψα αυτο το διαστημα;
Εκεινο που μου ειπε ειναι, ενταξει δε το γνωριζατε. Απο εδω και περα που το γνωριζετε δε θα συνταγογραφειτε!!!!
Ετσι σταματησαμε οι ειδικευομενοι τη συνταγογραφηση χειρογραφα.
Τωρα βοηθαμε τους επιμελητες συνταγογραφώντας με τους κωδικους τους.
ΥΓ: Απο την αλλη , ο διευθυντης επικοινωνησε με το διευθυντη του ΙΚΑ της περιοχης που μας δινει τα συνταγολογια και του ειπε πως σε εκεινους δεν εχει παει τετοιο εγγραφο και να συνταγογραφουμε κανονικα. Κοινώς ότι να'ναι....
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν και μάλλον θα γίνει επίσημο, αυτή τη στιγμή είναι μία άποψη. Αλλιώς δε θα σου έλεγε η κυρία "εντάξει δεν το ξέρατε!!!"
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση