Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Νέο ΚΥ στην πόλη των Χανίων
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςταλαιπωρηθει
--- Τέλος παράθεσης ---
Σ ι χ α θ ε ί πλέον.
parpar:
Δεν ανεφερα ποτε κατι για τη Γερμανια καθως δεν εχω προσωπικη εμπειρια. Δυστυχως θα συμφωνησω μαζι σου οτι η εκπαιδευση των Γ.Ι. στα μεγαλα νοσοκομεια υστερει. παρ'ολα αυτα θα πρεπει να παραδεχθεις οτι τα περισοτερα περιστατικα που απευθυνονται στα δευτεροβαθμια και τριτοβαθμια επειγοντα των νοσοκομειων δεν επρεπε καν να βρισκονται εκει. Μια δομη πρωτοβαθμιας φροντιδας μεσα στην πολη θα προκαλουσε μεγαλη αποσυμφορηση απο τα ΤΕΠ και ακριβως εκει οφειλεται η εκφραση παραληρημα καθως ειναι γνωστο οτι σε ολες τις χωρες της ευρωπης στοχος ειναι η αναπτυξη της ΠΦΥ πραγμα που εσυ ομως δεν αποδεχεσαι .
Τα επιχειρηματα οτι δεν ειναι καλοι οι γενικοι ιατροι , η οτι ειναι απο ξενες χωρες δεν στεκει να στηριξει την αποψη σου καθως ολοι αυτοι που αναφερεις ειμαι σιγουρος οτι δεν θα τολμησουν να πλησιασουν ενα Κ.Υ. μεσα στην πολη διοτι θα εχει παρα πολυ δουλεια και πολλες ευθυνες για αυτους.
Μπραβο στα Χανια. μακαρι να ακολουθησουν και αλλες πολεις.
stathis:
@parpar
Δεν ειπα ποτε οτι θεωρω αχρηστη την πρωτοβαθμια περιθαλψη. Την κανουν αχρηστη οι τροχονομοι ΓΙ και επικινδυνη οι ασχετοι και οι φασονατζηδες. Επισης με τοσους ΓΙ και ΚΥ που εχει η περιοχη μου θα επρεπε η ΠΦΥ να πεταει, αλλα δυστυχως και παλι το νοσοκομειο επιβαρυνεται που υστερει πλεον δραματικα σε ιατρικο και νοσηλευτικο προσωπικο. Ακομα ποτε δεν ειπα οτι ολοι οι ΓΙ ειναι αχρηστοι, στηλιτευω μια συγκεκριμενη κατηγορια που ευδοκιμει στην ειδικοτητα σας,αυτη των υπερηλικων απιθανων αποφοιτων των πρωην σοβιετικων δημοκρατιων που ηρθαν εδω να πλουτισουν απο τα φασον.
Τωρα οσον αφορα τα αστικου τυπου ΚΥ ειδαμε την τεραααααστια προσφορα του ΚΥ Ευοσμου.....
Γ.Κτιστάκης:
Θα σας αναφέρω ένα συμβάν:
Κάποτε ενώ εφημέρευα Κυριακή, είχα έναν παππού που το πρωί είχε ένα οξύ κοιλιακό άλγος αιφνίδιας έναρξης. Όσο τον είχα στο Κ.Υ και προσπαθούσα να βγάλω κάποια απόφαση για το τι θα κάνω, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα ούτε μια γενική αίματος να κάνω, κάποιος χειρουργός νοσοκομείου που βρέθηκε εκεί για συγγενικό του πρόσωπο, είδε τις κινήσεις μου , το πώς των εξέτασα και γενικά πως χειριζόμουν το περιστατικό στο Κ.Υ και κάποια στιγμή με πλησίασε (εγώ δεν γνώριζα ότι ήταν χειρουργός) και μου είπε: «Μέχρι τώρα είχα την εντύπωση ότι οι γιατροί των Κ.Υ είναι απλά «τροχονόμοι» , αλλά βλέποντας αυτό το περιστατικό από απόσταση και παρακολουθώντας να δω τι θα κάνεις, πραγματικά αυτό το έργο που κάνετε τελικά στο Κ.Υ χωρίς υποδομή και εξοπλισμό είναι αξιοθαύμαστο». Μου ανέφερε ακόμα ότι αυτός ως χειρουργός σε ένα τέτοιο περιστατικό με τέτοια υποδομή, το μόνο που θα έκανε άμεσα χωρίς δεύτερη σκέψη, θα ήταν να το παραπέμψει απλά στο νοσοκομείο.
Όταν του έκανα το ερώτημα: με ασθενοφόρο?, με Ι.Χ ? με ταξί? θα το συνόδευες ή όχι?. Τότε απόρησε «μα πρέπει εγώ να τα αποφασίσω όλα αυτά?»
Τότε αποφάσισε να εκτιμήσει ο ίδιος ως χειρουργός το περιστατικό, για να μπει στο πνεύμα το τι θα έκανε στο Κ.Υ και αποφάσισε, όπως και εγώ, ότι έπρεπε τελικά να πάει με ασθενοφόρο. Τότε του είπα ότι ασθενοφόρο θα είναι διαθέσιμο σε μια ώρα, γιατί είναι σε άλλο περιστατικό. Τότε μου είπε πραγματικά θαυμάζω το θάρρος σας, την υπομονή σας και δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ το τι stress μπορεί να έχει τραβήξει ένας ιατρός στο Κ.Υ μέχρι την στιγμή που εγώ παραλάμβανα το περιστατικό στην ασφάλεια του νοσοκομείου με την στήριξη του εργαστηριού, αλλά βασικά την υποστήριξη από άλλες ειδικότητες και συναδέλφους.
timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ το τι stress μπορεί να έχει τραβήξει ένας ιατρός στο Κ.Υ μέχρι την στιγμή που εγώ παραλάμβανα το περιστατικό στην ασφάλεια του νοσοκομείου
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτη η προταση του τα λεει ολα!
Ειχα σκοπο να απαντησω στον κυριο Σταθη που μιλαει με τοσο μενος για τους γενικους γιατρους γιατι μπορει να γινει η προσληψη τους στο ΕΣΥ ακομη και στις μερες μας, ενω η προσληψη αλλων ειδικευμενων ιατρων οχι.Δε θα απαντησω ομως.Απλα θα τον αγνοησω...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση