Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Νέο ΚΥ στην πόλη των Χανίων
parpar:
Το παραληρημα του κυριου σταθη προκαλει αμεσα τις αναμνησεις μου στο νοσοκομειο χανιων οπου απο το ιατρεο διαλογης το 50-70% των ασθενων συνηθως αποχωρουσαν απο το νοσοκομειο χωρις να εχουν εισελθει στην αιθουσα των επειγοντων και συνηθως χωρις καν να εχει χρειαστει να ληφθουν εξετασεις αιματος καθως ολοι οι περιπατητικοι εξεταζοταν απο γενικο ιατρο ΚΛΙΝΙΚΑ. Αυτο σημαινει αυτοματα οτι ολα αυτα τα περιστατικα δεν επρεπε να εχουν απευθυνθει σε δευτεροβάθμειο νοσοκομείο.
stathis:
@mdpetros
ουτε και εγω σε θεωρω συναδελφο εντος και εκτος εισαγωγικων αν ανηκεις στην κατηγορια που θα περιγραψω παρακατω
@carlita
Εχω επανακαμψει στην Ελλαδα απο τον Αυγουστο σε επαρχιακο νοσοκομειο προς το παρον, καθοτι ειμαι σε αναμονη διορισμου σε μεγαλυτερο νοσοκομειο επειδη οι διορισμοι ολων των αλλων ειδικων γιατρων πλην ΓΙ (βλεπε ακομα και πολυ προσφατη προκηρυξη αγροτικων οπου μπορει ο ειδικος ΓΙ να καταλαβει θεση) παραμενουν παγωμενοι. Απολαμβανω καθημερινα ευτυχως ως θεατης υψηλης ποιοτητας ΠΦΥ που προσφερεται απο τα ΚΥ που καλυπτει το νοσοκομειο μου και τα οποια βρισκονται σε ακτινα 20 λεπτων. Σε καθε ενα απο αυτα εφημερευουν καθημερινα 2 διευθυντες ΕΣΥ (θα αρκουσε μονο ενας οδηγος ασθενοφορου αφου περνουν ελαχιστοι "ασθενεις" και μαλιστα ολοι διακομιζονται "για περαιτερω ελεγχο και αντιμετωπιση" με παραπεμπτικα μνημεια λογου μισα στα ελληνικα και μισα σε ρωσικα). Προσωπικα σαν επιμελητης Β ειμαι λογω ελλειψης προσωπικου μονιμα πανω απο το πλαφον και περιμενω να πληρωθω προσθετες εφημεριες απο το νοσοκομειο απο Σεπτεμβριο. Ακομα εχουν βαρδια 2 νοσηλευτριες σε καθε ενα απο αυτα τα "κεντρα υγειας" για να επιμορφωνονται με τα τουρκικα σηριαλ ενω οι δικες μας τρεχουν και δεν φτανουν. Τελοσπαντων ας επιστρεψουμε στους "συναδελφους" που υπερσυνταγογραφουν ανεξελεγκτα οτι απιθανο φασον περα απο καθε ενδειξη και λογικη (πχ για απλο πονολαιμο χωρις πυρετο φασον αντιβιωση, φασον mesulid, φασον γαστροπροστασια, και γαργαρες). Σε προσφατη τηλεφωνικη επικοινωνια με συναδελφο που επανειλημμενα αρνειται να συνταγογραφει την αγωγη που δινεται απο ειδικο γιατρο του νοσοκομειου με γνωματευση και εξιτηρια απο την κλινικη, ελαβα την απαντηση σε σπαστα ελληνικα με ρωσικη προφορα οτι αυτη δεν συνεργαζεται με τη συγκεκριμενη εταιρεια...Οι συναδελφοι αυτοι τελος αρνουνται με πεισμα να βοηθησουν εστω και λιγο στο ΤΕΠ του νοσοκομειου μηπως και οι εφημεριες που πληρωνονται πιασουν και λιγο τοπο παρα τις ικεσιες του διοικητη
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος@carlita
Εχω επανακαμψει στην Ελλαδα απο τον Αυγουστο σε επαρχιακο νοσοκομειο προς το παρον, καθοτι ειμαι σε αναμονη διορισμου σε μεγαλυτερο νοσοκομειο επειδη οι διορισμοι ολων των αλλων ειδικων γιατρων πλην ΓΙ (βλεπε ακομα και πολυ προσφατη προκηρυξη αγροτικων οπου μπορει ο ειδικος ΓΙ να καταλαβει θεση) παραμενουν παγωμενοι. Απολαμβανω καθημερινα ευτυχως ως θεατης υψηλης ποιοτητας ΠΦΥ που προσφερεται απο τα ΚΥ που καλυπτει το νοσοκομειο μου και τα οποια βρισκονται σε ακτινα 20 λεπτων. Σε καθε ενα απο αυτα εφημερευουν καθημερινα 2 διευθυντες ΕΣΥ (θα αρκουσε μονο ενας οδηγος ασθενοφορου αφου περνουν ελαχιστοι "ασθενεις" και μαλιστα ολοι διακομιζονται "για περαιτερω ελεγχο και αντιμετωπιση" με παραπεμπτικα μνημεια λογου μισα στα ελληνικα και μισα σε ρωσικα). Προσωπικα σαν επιμελητης Β ειμαι λογω ελλειψης προσωπικου μονιμα πανω απο το πλαφον και περιμενω να πληρωθω προσθετες εφημεριες απο το νοσοκομειο απο Σεπτεμβριο. Ακομα εχουν βαρδια 2 νοσηλευτριες σε καθε ενα απο αυτα τα "κεντρα υγειας" για να επιμορφωνονται με τα τουρκικα σηριαλ ενω οι δικες μας τρεχουν και δεν φτανουν. Τελοσπαντων ας επιστρεψουμε στους "συναδελφους" που υπερσυνταγογραφουν ανεξελεγκτα οτι απιθανο φασον περα απο καθε ενδειξη και λογικη (πχ για απλο πονολαιμο χωρις πυρετο φασον αντιβιωση, φασον mesulid, φασον γαστροπροστασια, και γαργαρες). Σε προσφατη τηλεφωνικη επικοινωνια με συναδελφο που επανειλημμενα αρνειται να συνταγογραφει την αγωγη που δινεται απο ειδικο γιατρο του νοσοκομειο με γνωματευση και εξιτηρια απο την κλινικη, ελαβα την απαντηση σε σπαστα ελληνικα με ρωσικη προφορα οτι αυτη δεν συνεργαζεται με τη συγκεκριμενη εταιρεια...Οι συναδελφοι λοιπον αρνουνται με πεισμα να βοηθησουν εστω και λιγο στο ΤΕΠ του νοσοκομειου μηπως και οι εφημεριες που πληρωνονται πιασουν και λιγο τοπο παρα τις ικεσιες του διοικητη
--- Τέλος παράθεσης ---
Να υποθέσω και εγώ συνεπώς, ότι εφόσον έχω προσωπικές εμπειρίες από ειδικούς ιατρούς του νοσοκομείου που:
α) αρνούνται να κατέβουν στα εξωτερικά ιατρεία (εκεί στέλνουν μόνο τον ειδικευόμενο) και αρκούνται μόνο στα απογευματινά ιατρεία.
β) Το φακελάκι κινεί τα πάντα και τίποτα δεν γίνεται χωρίς αυτό, και σε χειρουργικές και σε παθολογικές ειδικότητες
γ) Στην ιδέα να δοθεί μπλοκ αποδείξεων και όποιος δεν κόβει απόδειξη στα φακελάκια να πηγαίνει με συνοπτικές διαδικασίες σπίτι του, παθαίνουν αλλεργικό σοκ
δ) Στη συνταγογραφία, μόνο τα πανάκριβα πρωτότυπα σκευάσματα που μας πάνε εκδρομές γράφουν σε απλές συνταγές και γνωματεύσεις και ποτέ στο βιβλιάριο του ασθενή κι ας πάει να το γράψει στο "γιατρό του"
τότε μπορώ να σε θεωρήσω και εσένα το ίδιο. Όλοι ίδιοι δεν είστε;
EzeΤΡΟΛ:
Συμφωνώ με την τοποθέτηση του @ stathis και νομίζω ότι πλέον είναι καλό να αρχίσει ο καθένας μας (θεράποντες ιατροί, συνταγογράφοι ιατροί, φμφ, ασφαλισμένοι κ.λπ.) να βλέπει τα πράγματα και λίγο από την οπτική γωνία και των υπολοίπων. Επίσης respect που εθίχθησαν θέματα-ταμπού όπως αυτό που το συναντούμε εξαιρετικά συχνά και με μεγάλη σφοδρότητα στη Β. Ελλάδα:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςσε σπαστα ελληνικα με ρωσικη προφορα οτι αυτη δεν συνεργαζεται με τη συγκεκριμενη εταιρεια...
--- Τέλος παράθεσης ---
Αλήθεια, πώς σχολιάζουν στρεβλότητες σαν την παραπάνω οι υπέρμαχοι της εμπορικής συνταγογράφησης;
stathis:
@ parpar
Χαιρομαι που η Ελλαδα διαθετει τοσο καλους κλινικους ΓΙ. Η Γερμανια δυστυχως υστερει και σ' αυτον τον τομεα μιας και αναφερθηκαμε στους υπαναπτυκτους εταιρους μας. Θυμαμαι ομως οτι σε μεγαλο νοσοκομειο της Αθηνας οπου εκανα ειδικοτητα οι ειδικευομενοι ΓΙ ηταν για το διευθυντη και τους επιμελητες μου αορατοι σε ολο το τριμηνο που περνουσαν. Τωρα σαν επιμελητης στο επαρχιακο οπου τους εκπαιδευω υποτιθεται και εφημερευουμε μαζι, πλην φωτεινων εξαιρεσεων, αρνουνται ή αδυνατουν να αναλαβουν πρωτοβουλιες ειτε γιατι ειναι οντως κουρασμενοι λογω ηλικιας (κατα μεσο ορο 10 χρονια μεγαλυτεροι απο εμενα) ειτε αδιαφορουν ειτε παραμενουν προσκωλλημενοι με εμμονη στην ιατρικη που εμαθαν προ 20ετιας στην ΕΣΣΔ ,ειτε μιλουν ανεπαρκως την ελληνικη και προσωπικα εγω ουτε οι περισσοτεροι ασθενεις ομιλουμε τη ρωσικη, την τουρκικη (οι εκ Τσαλκας ορμωμενοι) ή την ποντιακη, ειτε γιατι το προγραμμα εκπαιδευσης ειναι πραγματικα ανοητα δομημενο. Μετα απο ολα τα παραπανω μαλλον εσυ παραληρεις...
@Κουναλακης
Εχεις δικιο και συμφωνω σε οτι λες. Οφειλουμε ολοι να κανουμε την αυτοκριτικη μας και να ξεκινησουμε την αυτοκαθαρση. Η γενια 55+ εχει τεραστια ευθυνη για τα χαλια του ΕΣΥ ειτε ΓΙ ειτε νοσοκομειακοι. Και εμενα οι "συναδελφοι" που περιγραφεις με ταλαιπωρησαν σαν ειδικευομενο, σαν επιμελητη τωρα και ευτυχως οχι σαν αρρωστο ή συνοδο (δεν εχω προτιμηση στα ιδιωτικα απλα και εγω και οι οικειοι μου δεν χρειαστηκαμε κατι σοβαρο)
@Διακοσμητης
Και παλι προσεγγιζεις το θεμα ακομπλεξαριστα και χωρις παρωπιδες. Εχεις και εσυ ταλαιπωρηθει απο τη γενια ΓΙ 55+ που δυσφημιζουν τους αξιολογους οπως εσενα.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση