Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Χειρόγραφη Συνταγογράφηση -Δραστική Ουσία με βάση τον Εφαρμοστικό Νόμο 4052

<< < (6/25) > >>

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕσεις το βλεπετε πιθανο?Το πιο πιθανο ειναι να υπαρξει ειδικη διαταξη για τα περιφερεικα ιατρεια που σε πρωτη φαση να τα εξαιρει.Νομιζω ο συγκεκριμενος νομος στοχευει κυρια ιατρους ΙΚΑ και ιδιωτες

--- Τέλος παράθεσης ---

Συμφωνώ. Σε πολλές περιπτώσεις είναι σχεδόν αδύνατον. αν εσείς έχετε Καφενεία, εμείς δεν έχουμε μόνο καφενεία, αλλά και ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΟΦΩΡΕΙΩΝ -δεν αστιεύομαι !!!

Πάντως σήμερα έμαθα από συνάδελφο κολυτό του κ. Τιμοσίδη ότι ετοιμάζουν τροποποίηση γιατί όντως έτσι προσπαθούν να το βάλουν τώρα (κατά Τιμοσίδη). Μόνο  που και πάλι θα βγάλουν καμία ερμηνευτική που όμως, όπως και με τα ποσοστά, δεν θα μπορεί να αναιρέσει την υπάρχουσα νομολογία, εκτός και αν ψηφίσουν τροποποίηση σε νέο νόμο, αφού ατά προβλέπονται με νόμο.

Συνεπώς, εμείς, έως να αλλάξει ΝΟΜΙΚΑ ή ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙ με «ΕΝΤΕΛΛΕΣΤΕ» ο εισαγγελέας, θα γράφουμε μόνο -και όποτε είναι εφικτόν- ηλεκτρονικά. ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΜΕ.
Το πώς θα λύσουν το γόρδιο δεσμό που έδεσαν, είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό μου.

Γ.Κτιστάκης:
Υπάρχει έγγραφο του ΟΓΑ που λέει ότι τα φάρμακα υψηλού κόστους συνταγογραφούνται σε χειρόγραφη συνταγή και χορηγούνται από ιδιωτικό φαρμακείο (έως 29/02/2012) και μέχρι νεοτέρας. Αυτή όμως η νεοτέρα δεν έχει βγει ακόμα. Το φαρμακείο εκτελεί την χειρόγραφη συνταγή και δεν την μετατρέπει σε ηλεκτρονική, άρα δεν χρεώνεται ο ιατρός το 1 ευρώ.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα αναλώσιμα που δεν μπορούν να χορηγηθούν με ηλεκτρονική άρα δεν μπορούν να χρεώσουν και εκεί το ευρώ.

Ν.ΔΗΜΟΥ:
Σχετικά με το θέμα στο Κ.Υ. ΨΑΧΝΩΝ  έγιναν τα εξής
1 Προ 4 ημερών επιστολή των ιατρών του ΚΥ και των ΠΙ  προς την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε
2 Σήμερα συγκέντρωση όλων των ιατρών με απόφαση του Δ/ντη για κοινή δράση
3 Συνενόηση με τον Ιατρικό σύλλογο Εύβοιας και επιστολή του προέδρου προς τον υπουργό υγείας (δείτε την εδώ έχει ενδιαφέρον Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

4 Επαφή με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Εύβοιας  για κοινή δράση όλων των Κ.Υ.του νομού.

D-Michalis:
Θα σου έλεγα τι θα κάνετε Νικόλα με τις "επαφές" αλλά ο διαχειριστής θα μου το έσβηνε.

Τα πράγματα προβλέπονται από νόμο και με νόμο αλλάζουν. Αυτή τη στιγμή -άσχετα του τι θα βγάλουν οι επαφές- ο νόμος ισχύει.
Εσείς τον εφαρμόζετε, ναί ή όχι? Και τι περιμένετε να κάνουν οι επαφές? Να σας παραγράψουν τις ποινές? Αν αλλάξουν την διάταξη -έως να την αλλάξουν- τί θα κάνετε? Θα παρανομείτε περιμένοντας την "συγχώρεση" των επαφών ή όχι?

Harper:
Να το παω λιγο αντιστροφα ομως κ.Μιχαλη χαριν συζητησεως?Και συγνωμη αν γινομαι κουραστικος...
Δεν εχω ηλεκτρονικη συνταγογραφηση-αρνουμαι να συνταγογραφησω χειρογραφα επικαλουμενος το πεναλτι
Ειμαι όμως κατοχυρωμενος να μη συνταγογραφησω ΚΑΘΟΛΟΥ σε χρονιους ασθενεις που επικαλουνται σοβαρη επίπτωση στην υγεια τους και ενδεχομενως απειλουν με καταγγελια?Αρκει απλη αρνηση επικαλουμενος ενα αμφισβητουμενης ισχυος νομο(δεδομενου οτι δεν εχει κοινοποιηθει επισημα σε κανεναν μας)ή πρεπει να εχω κανει και σχετικο έγγραφο προς Διοικηση νοσοκομειου-υπουργειο?
Και πάλι σορρυ για την εμμονη μου...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση