Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Χειρόγραφη Συνταγογράφηση -Δραστική Ουσία με βάση τον Εφαρμοστικό Νόμο 4052
D-Michalis:
Έχουμε κάνει ενέργειες. Και κυρίως: Είπαμε στον εισαγγελέα -με απλά λόγια- ότι εμείς έτσι το καταλαβαίνουμε. Αν κάνουμε λάθος, δώσε μας εντολή να γράφουμε και θα γράφουμε. Αν μας δώσει εντολή και ΔΕΝ κάναμε λάθος, τότε, τις συνέπειες θα τις πληρώσει αυτός και όχι εγώ.
Χωρίς προηγούμενες ενέργειες, ναι, θα σε λιτζάρουν και θα σε κρεμάσουν.
Από την άλλη δεν πρέπει να είμαστε ανάλγητοι στην ανάγκη του κόσμου.
Εμείς λοιπόν φτιάξαμε 6 θέσεις ηλεκτρονικής πρόσβασης και ο κάθε γιατρός -που έτσι και αλλιώς έρχεται κάποια μέρα στο Κ.Υ. από πάντα, για να κρατά επαφή με την ΟΜΑΔΑ- θα εξυπηρετεί τις ανυπέρβλητες ανάγκες, συνταγογραφώντας τους στο Κ.Υ. σε όσους πράγματι έχουν πιεστική ανάγκη και έρθουν.
Μη με ρωτάτε γι' αυτούς που δεν μπορούν να έρθουν. Δεν μπορώ να κάνω τίποτε. Όπως δεν μπορώ να κάνω τίποτε και για τον γέροντα στο τάδε κουτσοχώρι ή νησάκι που έμεινε μήνες χωρίς γιατρό.
Και κάτι άλλο. Αν αυτό το έκαναν όλοι οι γιατροί, ούτε βδομάδα δεν θα έμεναν οι άνθρωποι χωρίς φάρμακα γιατί ο πολύς Λοβ θα έτρεχε πανικόβλητος να μας εκλιπαρεί και να βρεί λύση.
Δέν έχει όμως τέτοιους γιατρούς απέναντί του, γι' αυτό πουλάει κουτσαβάκικη μαγκιά.
Harper:
Ευχαριστω πολυ κ Μιχάλη!
Γ.Κτιστάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕιμαι όμως κατοχυρωμενος να μη συνταγογραφησω ΚΑΘΟΛΟΥ σε χρονιους ασθενεις που επικαλουνται σοβαρη επίπτωση στην υγεια τους και ενδεχομενως απειλουν με καταγγελια?
--- Τέλος παράθεσης ---
Και να προσθέσω ότι από πού προκύπτει ότι εάν δεν γράψεις στο ενιαίο συνταγολόγιο αλλά σε απλό χαρτί ο ασθενής δεν μπορεί να προμηθευτεί τα φάρμακά του? Μπορεί να τα πάρει πληρώνοντάς τα και μετά να καταθέσει αυτός αίτημα στο ταμείο του για την επιστροφή των χρημάτων. Άρα δεν προκύπτει από πουθενά ότι με υπαιτιότητα του ιατρού δεν πήρε την χρόνια αγωγή .
Αυτό δεν κάνουν και οι φαρμακοποιοί στις κινήσεις τους- απεργίες τους όταν δεν εκτελούν συνταγές ταμείων που τους χρωστούν ??
Ν.ΔΗΜΟΥ:
ΡΩΤΆΩ εγώ.
Ειναι παράβαση καθήκοντος (του γιατρού) η άρνηση συνταγογράφησης;
Ο παππούς με την χειρόγραφη συνταγή πέρνει τα φάρμακα τουΟΚ;
Και σου λέει ο παππούς .Θέλω να μου γράψεις τα φάρμακα για το σάκχαρο.Δεν πρέπει να τα παίρνω συνέχεια;Αν δεν είναι αναγκαίο γιατρέ μου ....εντάξει.Μην τα γράφεις.ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ................
Λοιπόν Δημήτρη,δεν πρέπει να κάνεις τις διάφορες επαφές για να λύσεις το πρόβλημα;Περιμένεις απο τον εισαγγελέα;Ξέρεις τι μας είχε πει ο εισαγγελέας πριν 2 χρόνια που κάναμε απεργίες και είχαμε πάει την καταγγελία για ανασφαλή προγράμματα;Εχετε δίκιο γιατρέ,το δικαίωμα της απεργίας είναι δικό σας μόνο προσέξτε..............μην κινδυνεύσουν ζωές....
Μόλις σου απαντήσει η εισαγγελία πες μας,να δούμε τι θέση θα πάρει.
ioannis thessaloniki:
Καμία συνταγή μέχρι να λυθεί το θέμα με εγκύκλιο ή νομοθετικά. Όποιος επείγεται να πάρει φάρμακα, μπιορεί ή να τα γράψει αλλού ή να τα αγοράσει
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση